АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 054
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Как ги яде тези филийки? Като знам какво мазало става у нас докато го храня, не мога да си представя след подобни филийки с гуакамоле какво ще стане.Kissing Heart

# 226
    уаууу, ядем доста неща,  но както казва сина ми, вашия левел е много нагоре. Напоследък дори ми отказва пюрета иска сама да дъвчи, но имаме доста неща още който не сме предлагали. Направо Паола почувствах се изостанала в захранването. Браво на твоя лакомник, да ти е жив и здрав и все да папка с апетит.

# 227
Ами става малко мазало, но важното е , че се справя сам. Аз действам по-смело и не въвеждам по няколко дена една храна. Постоянно експерементирам, доставя ми удоволствие да му приготвям различни ястия. Забелязах, че е започнал да овладява пинсетния захват, взима си с пръстчета отделните продукти от гуакамолето и след това си хапва филийката.

# 228
Аз сухари не давам и попари не правя. Каша с елда, овесени ядки, царевично брашно, грис, юфка (абсолютно обикновена, за 1.50 от магазина в квартала), кус-кус също давам, но рядко. Всички изброени смесвам с плод на пара.
Гуакамолето с лимецова чабата ми харесва като идея, ще взема да пробвам. Търся всякакви варианти за разнообразие. Не съм въвела млечните, освен сирене и крема сирене. Страх ме е още с маскарпонето, вижда ми се тежко (това можа да си е само в моята глава).
Като цяло, грешно или не, не търся много специални или непознати продукти, защото идеята ми е да яде храна, близка до нашата.
Правих й бисквитки, даже 2 вида, харесаха й. Наблягам на домашното, но близко до нашето. Точно тука обаче ми липсва разнообразието.
Спи с чувал, без крачета, но имам чувството, че се усуква като си върти и не й е удобно. ММ настоява да го ползваме, защото иначе наистина спи отвита и краката са й ледени Pensive

# 229
А какви парчета отхапват, когато си хапват сами? Моята лакомница си набутва всичко в устата, няма шанс да го преглътне, започва да кашля, да й се гади... Отръпва огромни парчета, на 2 - 3 пъти ми се налага да й бъркам в устата, за да ги извадя. Иначе има желание да се храни сама, но нещо й куца много преценката. 😁

# 230
Ще ми се и аз да имах твоето търпение, Венера. Давала съм да хапва сама и се справя чудесно, но после чистенето ми отнема много време, а Ния не ме чака. Grinning Тренирам пинсетния захват с боровинки.
Добре, че баба е на гости, защото Ния е страшно нетърпелива и постоянно крещи и недоволства.
Първоначално си слагаше големи парчета в устата, но ги избутваше с език, ако не може да се справи. Избягвах умишлено да бъркам в устата, защото не е безопасно. Не е страшно да и се гади.

# 231
Към тези, които все още кърмят и са изкарали Ковид.
Какво ви изписаха? А на децата?
Може и на ЛС.
ММ е с положителен тест и аз не се чувствам добре.
Личната е отпуска и не вдига телефона. А заместващият не знае какво може да ми изпише.
Разбира се няма да се лекувам сама, а търся само информация.

# 232
Може и на ЛС.
Личната е отпуска и не вдига телефона. А заместващият не знае какво може да ми изпише.
Пиша ти на ЛС.

Ellocin запарваш ли боровинките да омекнат или директно така ги поднасяш?

# 233
И на мен ми беше интересно за боровинките. А банан как давате? До сега съм го давала само намачкан в пюре. Днес дадох едно парче, но веднага се опита да натъпче едно голямо парче в устата си и му го взех. Иначе няма никакви проблеми с големи парчета в пюрето.

# 234
Аз му отчупвам парче банан и му го давам. Той си го мачка или ръфа. 

Има намаление в ХМ.

# 235
Боровинките само ги режа през средата. Не ги обработвам термично. Задължително се режат или се мачкат.

# 236
Тия лимецови филийки изглеждат адски вкусни.
Не хареса кашата от елда, кокосово масло, банан и ябълково пюре. Аз пък обожавам ябълково пюре, та й купих ново, за да намажа и аз.
Кашата е приемлива, за разлика от елда, варена и с плодове и орехи.
Моята още не може да се научи да се закрепи по мебелите, но все иска да е права.
Трето зъбче ми се струва, че се показва, но не плаче много, героиня е !
Не си харесва много студените гризалки, уж да облекчат болката.

# 237
Може и на ЛС.
Това е странно, като не знае да пита. Има си предписания, има колеги, има здравни регионални, национални служби, СЗО.....

Днес излязохме рано за ДК и си беше студено.....еми....Бухта не харесва педиатърката и това хахха. Общо взето мерките са близки до предходния месец, Преди малко се прибрахме - аз изпотена и червена като рак, Бухта и тя. Но поне си направихме разходката , свършихме няколко задачи навън. Сега само ще шетаме у дома Wink

Аз нещо не мога да вляза в ритъм, напълняла съм, коремът ми се отпусна, изглеждам по-зле, отколкото като родих.

# 238
А какви парчета отхапват, когато си хапват сами? Моята лакомница си набутва всичко в устата, няма шанс да го преглътне, започва да кашля, да й се гади... Отръпва огромни парчета, на 2 - 3 пъти ми се налага да й бъркам в устата, за да ги извадя. Иначе има желание да се храни сама, но нещо й куца много преценката. 😁

Не се притеснявай ако отхапе по-голямо парче. Отначало нямат точна преценка колко да отхапят, но съумяват да изплюят излишното. Кашлянето и позивите за повръщане са напълно нормални, означава, че сами се справят. Кашлянето предпазва от запушване на дихателните пътища. В никакъв случай не бъркай , за да вадиш храна. Има един специален начин за бъркане, показалецът играе ролята на кука, но ако не успееш да го направиш има опасност да избуташ храната още по-назад и детето наистина да се задави. Имай и малко повече вяра, знам, че отначало е стресиращо, но повярвай ще се справи сама.
Боровинки е хубаво да давате разрязани на 2 или 4 , за да упражняват пинсетния захват.
Банан давам обелен ,но оставам една част с кората, давам му да си държи частта с кората и си го хапе. Давала съм и разрязан на 2 достатъчно дълго парче да може да си го държи.

# 239
Може и на ЛС.
Това е странно, като не знае да пита. Има си предписания, има колеги, има здравни регионални, национални служби, СЗО.....

Дори гърло е отказвал да прегледа 🤷 само се мотае в кабинета. Няма значение.
Дъщеря ми много бързо започна с парчета, но сега малкият предпочита пюре. Давам му само краставица, нея я смуче.

Общи условия

Активация на акаунт