АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 037
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Преди няколко дни дадох грах,но не съм го белила. Имах замразен и сложих 5-6 зърна само.
Вчера дадох и червена леща и много се хареса.

Вчера ходихме до Джъмбо и му взех малка кофичка и едно камионче 😅 Най-вероятно аз ще се занимавам повече с тях. Взела съм му и два чифта бански.

# 541
Ние ще ходим на хотел с басейн и се чудя дали може да го топна. Ще питам и в хотела дали обработват с много химикали, те като чуят че за бебе питам, няма да ме излъжат. Но да питам и аз, има ли някой който е потапял бебето в басейн. Аз обичам басейни, каквато и да водата, после се къпя хубаво и никога не съм имала проблем.

# 542
Хариста, жива и здрава бъди! Много щастие и удовлетворение!

Ние ще ходим на хотел с минерален басейн и ще я топна дундата за 5 - 10 мин., защото четох, че минералната вода натоварвала сърцето на бебетата.

Иначе от месец и половина вече се придвижва на ръце, обикаля целия апартамент, застава на 4 крака, но не пълзи тип "лява ръка, десен крак". Не сяда самостоятелно, но пък прави опити да се изправя като драпа по мен. Всичко на разбъркано прави. 😅 Но определено не си дава зор и го кара лежерно. А като се сетя, че братовчед й проходи на 9 месеца и му правихме прощъпулник... 😀

# 543
Честит рожден ден, Хариста! Бъди много здрава!!!

Аз дадох леща , по принцип е добре да се започне с червена , защото е белена и е щадяща за стомахчето, но аз сготвих зелена леща за нас без сол и му дадох и много му хареса, не съм забелязала да е имал проблеми със стомахчето.

Момичета, къде във форума мога да се обърна с въпрос към специалист? Не видях да има специалист онко гинеколог, а пък в раздел женско здраве видях, че на стари теми са отговаряли на подобни въпроси.

# 544
Хариста, честита да си! Здрава, щастлива и прекрасни моменти с любимите ти хора!

Почнах с глутена тепърва, след това мисля да дам червена леща. Вкъщи много я ядем. Нахут също и сравнително бързо се маха люспата. Ще правя хумус с тях и разни готвени неща.

И аз гледах това с чаршафа за плажа. Тепърва ще трябва да стягам багаж за море (живот и здраве), но хубавото е че ще бъдем в голям град и ще мога да си купя и доста неща оттам.

# 545
Тази идия с чаршафа и кротко стоящо бебе при нас няма как да се случи Joy
Още докато съм го сложила вътре и ще е отишъл да се катери по някоя чанта Joy

# 546
  • Denmark
Венера, надявам се всичко е наред.. иначе нямам представа на тази тема къде да се обърнеш във форума. Дано някой помогне с информация Confused

Това с чаршафа наистина е хитро, но и Ричард като Антонио няма да седи и минутка вътре.

Нямам търпение да видя как е с бебе на море Sweat Smile
Лещата се одобри в комбинация с картоф, броколи, масло и малко моцарела. Relaxed

# 547
Ние планирахме море, но се отказахме.
Запазихме си вила с басейн на балкана, където си ходим всяка година и се чувстваме като у дома си.
Поканени сме и на сватба през август около Синеморец и ако се чувствам добре, ще отидем за 3 дни и до морето.
Иска ми се и до Варна да отидем за един дълъг уикенд, но пак зависи дали ще ми е ок да пътувам.

# 548
Тази идия с чаршафа и кротко стоящо бебе при нас няма как да се случи Joy
Още докато съм го сложила вътре и ще е отишъл да се катери по някоя чанта Joy
Хахах тъкмо щях да напиша същото. За отрицателно време ще разпъртушини всичко и чаршафа ще е събран на топка.
Тази година не смятам да го водим на море, освен айо не е само през деня за малко и да се прибираме в къщи. Предпочитам да порасне малко и да отидем през зимата някъде на топло. Българското Черноморие не ме привлича с абсолютно нищо. Като стане топло ще седим на вилата и ще му взема малък надуваем басейн.

# 549
  • Пловдив
Ние миналата година пропуснахме морето и сега нямаме търпение да идем, планираме ходене за 9-10 нощувки 😃
Дано е Ок, ще носим и надуваемо басейнче за малката и ще сме с бая багаж.

Някой планира ли чужбина за море / освен Savova / или сте се насочили към бг Черноморие ?

# 550
Ние щяхме да ходим на море, но се налага да пътуваме до Швейцария, та ще е приключение с Ния. Няма на кого да я оставим обаче.
ММ ме изпрати на море с приятелките, така че аз ще намажа. Grinning

# 551
Ох, как благородно ви завиждам, че планирате почивки. Ние сме във фаза на непрестанно мрънкане и рев. Иска нон стоп да е на гърда, като докато суче заема всякакви пози- надупен, по корем, на една страна, изправен. Тъпче ме и лази по мен и се държи като обезумял..вече се замислям дали е нормално. Явно ще избива зъб...надявам се вече, че това продължава втора седмица, преди това 2 седмици пак беше ад, но тогава беше по-скоро скок в разстежа. Вчера забелязах на двете му китки отгоре и на крачетата до пръстите по една малка бяла точица и се чудя от какво може да е и дали е нещо опасно. Като излизаме с количката мажа лицето му с 50+ фактор и все още е с дълъг ръкав и панталонки, но понякога е бос. А последните дни едната му китка е все зачервена, явно изгаря от слънцето..там не мажа, тъй като я лапа често. Някой идея дали може да са от слънцето тези бели точки?

# 552
TheSearcher мен ме хваща много бързо слънцето и като почернея ми излизат едни супер ситни бели почти гладки пъпчици сами по ръцете. Слънчева алергия е. Питай личната лекарка тя ще ти каже със сигурност. Иначе аз като го кърмя понякога и той се мъчи да се извърта и катери по мен. Даже не може да пие от шише с биберон, защото е свикнал с две ръце да бута като суче и не му се задържа в устата шишета. Та вече само от чаша давам вода.

# 553
Ние ще ходим на море, може и повече от веднъж да е. Попринцип ми се иска в Гърция, но не знам дали ми се занимава с тестове, чакане по границите с това малко дете и т.н. От години не съм ходила в България на море, някой ако има предложения за хубав хотел на място с хубави плажове да сподели😊 Планирам рано сутрин до 10.30 макс до 11 да сме на плажа и привечер около 17.
Борис за няколко дни започна да прави супер много нови неща. Започна да се изправя в леглото, задържа се прав без да се държи никъде за няколко секунди, вече пълзи (като червей, съвсем не като по учебник, но важното е, че се придвижва). С проходилката е станал спец, даже кара назад и гледа назад все едно кола кара😃
Относно хумуса, имам страхотно попадение! Преди няколко седмици открихме една марка страхотен хумус, правен от българско семейство, което си отглежда нахута. Изяждаме по цяла кутийка за 2-3 дни😃 Марката е sweet twins. На Борис не съм му давала такива неща, но първо смятам да въведа сирене и масло.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 22:43 от Mint.

# 554
Нахут давах от готово пюре. Беше агнешко тажин с нахут и сини сливи и чак на мен ми хареса. Опитвам всички пюрета които давам и това може би беше най- вкусното до сега.

Общи условия

Активация на акаунт