АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 20 999
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Котка, взимат ги на ясла от 10 месечни. Поне в Пловдив ги взимат, пробвай да кандидатстваш, може и да стане.

# 646
Аз със сигурност ще го пусна на 2 на ясла, точно защото искам да прекарва време и с други деца. Моя приятелка тук в БГ си беше пуснала детето на ясла на 1.6м и беше единственото толкова малко, другите бяха с по 1 год по-големи. Определено в БГ освен 2 години майчинство ползват и 4 месеца отпуски и реално на ясла си пускат децата по големи. За провинцията де, в София май по отрано. Нашите баби са на възраст и общо взето ги е страх да им оставям малкия сам с тях, мене не ме е страх имам им доверие, ама явно ще поизчакам още малко Cry да им мине страха. Та сме си 100% заедно

# 647
Кандидатстваме за ясла, но шансът ни в София е тоооолкова малък, че чак е нищожен. Иначе да, и да я приемат ще се възползвам с отлагането и кажи речи след нова година ще я пусна (1г5м). Тепърва ще го мислим, частна ясла, аз ли ще си я гледам. С работа хоум офис е супер, но да имаш спокойно дете. Моето не е Joy
Котка в кашон, споко, не си единствената "лоша". Ние сме от тея яко недоспали и изтрещяли, ама каквото такова Stuck Out Tongue Winking Eye

Тази нощ май имах 3часа непробуден сън. Е, все едно съм ударила 6ца от тотото. Сутринта не ми се виеше свят и можех да се усмихна...

# 648
Ох, аз още януари записах нашето чудовище, но ще се класира след септември, но аз мислех да я пускам от април догодина, защото изпитвам мамешка вина 😩 Онзи ден крещя и се тръшка цял ден, придружено от 2 кратки дневни дремки от има-няма половин час и бях цял ден сама с нея, естествено бях и крайно недоспала и направо ми пръсна психиката.Направо бях на ръба на нервна криза, няколко пъти се затварях в банята да рева 😓 Не знам защо така това дете, аз ли не мога да се справя с нея, тя ли е лоша... Май са и двете...

# 649
  • Пловдив
Аз планирам нашата да я пусна от септември края, когато ще е на година и месец. Имаме предвид частна ясла, като кандидатствам и за държавна в нашия район. Ако я приемат, първо ще видим как е в държавната и ако не е Ок, ще идем и в частната.
Няма как - и двамата работим с мъжа ми и ще е много трудно, ако не е на ясла малката.

# 650
Изобщо не искам да я пускам на ясла. В нашия град има само 1 държавна ясла и това е. Приемат по всяко време. Ще се опитам да работя и да си я гледам. Може би ще се върна на 4ри часов работен ден, за да мога да я изкарвам на разходки, да й готвя и прочие. Или пък ще я водя за 2 - 3 часа на ясла, за да работя на спокойствие и по обяд ще си я взимам.
До сега не съм я оставяла дори на бабите й да я гледат в мое отсъствие, не знам как бих се доверила на чужди хора. Но проблемът си е само в моя телевизор... майка психопатка съм.

Първата ни почивка вече е в миналото. Пътуваме си към вкъщи. Това дете ме изуми колко е контактно. На всеки в хотела и басейна казваше "здравей", пискаше, закачаше се, протягаше ръце. 😁 Не ми се тръгваше, 2 нощувки, особено с дете, отлитат като миг.

# 651
И ние кандидатстваме за ясла в София, имаме шанс, ама след отварянето на системата пак шансът намаля 😭 Но ако случайно го приемат, ще е на година и два месеца, нямам никакви притеснения, че съм лоша майка 😅 Бабите се цупят, ама като не го гледат, да си мълчат 😃 Била съм достатъчно отдадена и продължавам да съм постоянно с това дете и да давам всичко от себе си, но просто усещам че се изчерпвам, забелязвам и че въобще не иска с други хора и само се гушка в мен вече. Ако седи още една година с мен, съвсем ще е лепнат. Само се надявам да се доредим до ясла и той да свикне лесно 😑

Котка, помисли кое е по-добре за детето ти, още половин година да гледа изтрещяла, недоспала и изнервена майка, или през това време играе с децата и вечер, макар и по-малко, да вижда една добра и спокойна майка 😃 Не те агитирам, просто не мисля че трябва да чувстваш вина за каквото и да е твое решение. Ние сме притиснати и от финансова гледна точка, понеже ще ни падне доста доходът през 2 година, но и да не беше това, пак щях да го запиша.

# 652
  • Denmark
Абсолютно съм съгласна с Маджарова.
Забелязала съм, че ако не съм покрай него само за час и е с баща си, после аз съм по-спокойна, той също. Иначе сякаш си изпиваме взаимно нервичките Joy

Котка, изобщо не се обвинявай, всички сме хора.
Ричард като ми се тръшка, го оставям в леглото, където не може да се нарани и мога да го гледам на камерата за 5 мин, аз да се успокоя, той също. Ама няма как като дни наред сме само двамата по 12-14 часа  недоспали и на някои от нас им растат зъби Expressionless

# 653
Котка в кашон е се самообвинявай. На мен ми помагат и пак ми е трудно. Знам че е трудно, но дай спокойно каквото и да става и ще видиш, че и детето ще се успокои. Децата чувстват когато сме нервни и реагират на това.
Моя от седмица не иска да седи в количката и само иска на ръце, излизаме на вън и едвам успяваме да седим 1 час. Почва да мрънка и да иска да го взема, но гледам да не му обръщам внимание, иначе изобщо няма да се качи в количката.
Взех няколко пюрета на Гербер и на Ганчев. Ами че те са повече от добри, а цената на Ганчев е направо чудесна. За всичко останало като АМ, дрешки, бутилки и т.н направо се чудя как се гледа дете в България.

# 654
Нашият от вчера на обед е при баба си и си починах аз.
Бяхме на бал, но аз още в 23,30 се прибрах, защото заспивах направо на масата. Втрещихме всички приятели каъо разбраха какви сме ги свършили Joy
Сега чакам детето да се прибере и ще ходим на рд на баща ми. Ще сме в ресторант и дано малкият да слушка.

# 655
Ние успяхме да намерим детегледачка. От утре ще идва вкъщи. Ще има доста дълъг опознавателен период, но поне мога да отдъхна. Котка в кашон, разбирам те напълно. Аз гледам Ния съвсем сама, ММ помага от 7 вечерта до 8, защото тя в 8 ляга. Та, ако не се възползвахме от услугите на детегледачка, сигурно щях да обмислям яслата. Особено ако бебето е ревливо.

# 656
Ох помагат ми, но сега като се замисля никога не съм имала час за себе си, камо ли да ме отменят за няколко часа.
Помощта по- скоро се изразява в това някой да ми пусне пералнята ( много рядко), или пък да ми сготвят. Винаги имам някой покрай мен, но както казах никой не ме отменя дори за час или пък да хо гледат сутрин, а аз да поспя малко повече.

# 657
Ние успяхме да намерим детегледачка. От утре ще идва вкъщи. Ще има доста дълъг опознавателен период, но поне мога да отдъхна. Котка в кашон, разбирам те напълно. Аз гледам Ния съвсем сама, ММ помага от 7 вечерта до 8, защото тя в 8 ляга. Та, ако не се възползвахме от услугите на детегледачка, сигурно щях да обмислям яслата. Особено ако бебето е ревливо.
Къде търсите? През някой сайт, агенция или по друг начин. И аз съм отново бременна като @лайка и ще се видя в чудо май май.

# 658
Честито Vyara !! Безпроблемна бременност ! 🥰

# 659
Честито, Вяра Hug

Общи условия

Активация на акаунт