Обсъждане на имотни обяви-22

• 53 263
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Ами като са ви високи цените сменете квартала. Или васите пачка и плащате за нещо читаво или търсите другаде, това дори не е компромис а въдица за шарани. Толкова голямо отчаяние, че не не мога да повярвам, но винаги може и още. В нормално времена такава оферта дори няма да посмее човек да я пусне за обсъждане, просто е смехотворно и жалко.

# 196
  • София
Инфинити са добри според мен, и преди съм писал, че съм ги попроучил. Сградата до Заимов и на дупка си беше скъпа. Изобщо не препоръчвам такава микролокация. Какво като гледката е хубава и е юг, като е на ужасно шумен и мръсен булевард, между 2 бензиностанции. Откъм булеварда няма прозорци, но това не значи, че мърсотията няма да влиза и от южната страна. От опит го казвам Simple Smile Вижте в сградата им на Черковна дали няма нещо останало. Аз като се интересувах от нея още не беше започната.

# 197
  • София
Това в Яворов за мене е скъп гълъбарник.

# 198
Благодаря на всички. Не знаех, че трябва обявата да отговаря на някакви критерии, за да "посмея" да я пусна за обсъждане. В началото на търсенето сме, не сме запознати с пазара и просто помолих за мнение и съвети за добри строителни компании.

# 199
Инфинити са добри според мен, и преди съм писал, че съм ги попроучил. Сградата до Заимов и на дупка си беше скъпа. Изобщо не препоръчвам такава микролокация. Какво като гледката е хубава и е юг, като е на ужасно шумен и мръсен булевард, между 2 бензиностанции. Откъм булеварда няма прозорци, но това не значи, че мърсотията няма да влиза и от южната страна. От опит го казвам Simple Smile Вижте в сградата им на Черковна дали няма нещо останало. Аз като се интересувах от нея още не беше започната.
Аз влизайки с влак към Централна гара, мисля, че я видях тази сграда, наистина няма прозорци откъм булеварда, съответно и жп линията, но шумът ще се чува според мен и от другата страна. Много кофти място, според мен.

# 200
  • София
Благодаря на всички. Не знаех, че трябва обявата да отговаря на някакви критерии, за да "посмея" да я пусна за обсъждане. В началото на търсенето сме, не сме запознати с пазара и просто помолих за мнение и съвети за добри строителни компании.

Към обявата бяха критиките, не към вас, че я пускате. Спокойно споделяйте каквото и да ви вълнува - затова сме тук. Гълъбарникът тцъ, давайте смело нататък. В началото на търсенето сте, както сама казвате, не е лесно въобще, но смело напред.

# 201
Не му се.вързвайте на Гого. Щом сте в началото, имате време, ще свикнете с особеностите на пазара. Специално в Яворов добро НС струва много пари, защото е малко предлагането, а голямо търсенето. Едва ли ще имате избор на строителна компания, просто тези проекти там се броят на пръсти. Която и да е компанията, ще струва много пари най-вече  заради локацията.
А обявата, която сте пуснали, е евтина като за мястото, но то е, защото наистина жилището има много недостатъци.

# 202
Ако даде някой близо половин милион за апартамент с неправилни форми и 45 градусови стени, с малки прозорци и слаба светлина значи е откраднал при с един подпис някъде  😊. Локацията не е всичко, за тези пари ще си взема къща в  Княжево

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j16177765669848 … k=6met5z&f1=1

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 18:17 от queenn

# 203
И двете обяви са с грешки, и двете сочат че къщите са в Делта Хилс, а това нито е Драгалевци, нито Бояна.

# 204
Ние не държим на ново строителство, но като че ли има повече оферти такива, отколкото за стари в района. Лошото е, че дори тези обяви, които са с уж точно местоположение на картата, се оказват доста по-далече (живея в квартала и знам, че на конкретната улица няма строеж). Тъй като за нас е важно да сме на не повече от 12-15 минути пеш до метростанция СУ или Тетрална, това доста ограничава района.

Тъй като сме от рядката порода хора, които не шофират, изобщо не гледаме квартали като Бояна и тн. Работим от вкъщи, от 15 години живеем все някъде до Военна Академия и просто сме свикнали с удобствата наоколо: няколко близки парка, удобен градски транспорт, тихо е, има много магазини и заведения, лесно се стига навсякъде. А и не ни трябва гараж, което е услеснение при търсене на по-централен имот.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 18:01 от waterflame

# 205

Много типично - идва някой, пита и после се фръцва обиден, понеже не му харесват отговорите. Обаче замисли се - какво искаш всъщност от форума? Лицемерно да хвалим жилището и да ти викаме "Купувай, супер е" (докато се подхилкваме), или честно да ти кажем недостатъците? Все си мисля, че прямата откровеност е за предпочитане, защото ще ти спести много пари и ядове. А онова жилище наистина не струва.
И много добре са ви казали - в някои квартали да се намери свястно НС на разумна цена е кауза пердута. И тогава имате алтернатива - (силно) компромисно жилище в скъп квартал или добро жилище в по-евтин. Не казвам евтин, а по-евтин. И още нещо много важно в полза на втората опция - квартал като цяло не може да се характеризира като качество на локациите, но цените пропускат това и общо взето е все сходна. А разликата между едно местенце и друго само на две преки може да е огромна. Затова аз лично съветвам да се търси подценен квартал и в него "островче" с добро качество на средата. Но за това трябва да се оглежда и да се обмисля - да си подредите приоритетите.

Цитат
Тъй като за нас е важно да сме на не повече от 12-15 минути пеш до метростанция СУ или Тетрална, това доста ограничава района

Сега видях това, а то силно вдига цената и стеснява избора. Ако смените фокуса на една метростанция по на изток (при Билла след моста Чавдар) може да имате сума ти опции и също толкова удобни комуникации.

# 206
Изобщо не съм се обидила, в никакъв случай. Благодаря ви за мненията, както казах, още сме съвсем в началото и изобщо не знаем откъде да го подхванем:)

Районът след моста Чавдар не ни допада особено

# 207

waterflame, човека нямаше предвид, че Вашата обява трябва да отговаря на критерии, а че един строител, инвеститор и прочее виновник за подобна обява би трябвало да се замисли преди да я пусне и то на такава цена.
Никой не Ви е влизал остро, за да се обиждате, просто малко четене с разбиране е нужно.

# 208
  • София
waterflame, ние сме в същото положение. Живеем в квартала, но ни е тесничко. Искаме да купим нещо, което да е по- функционално за семейството ни, но малкото неща, които отговарят на критериите ни са на цени като в центъра на Виена. Има апартаменти, изскачат добри оферти, но обикновено са от уста на уста, а не по сайтовете на брокерите. Тъй като ние всъщност не бързаме, на този етап няма и да си дадем зор да плащаме торби с пари.
Успех и се ослушвайте- съседи, магазинери...

# 209

Общи условия

Активация на акаунт