Ринопластика, тема 2

• 116 671
  • 938
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, изчетох предишната и тази тема и тъй като планирам ринопластика в близкото време, се чудех дали някой, който наистина се е оперирал при др. Pinar може да сподели мнение. Защото видях, че често се споменава, но не и от негови пациентки. Същото така, ще съм благодарна, ако някой е ходил при др. Murat Ustundag или Saban Celebi и разкаже.
Много добър избор на лекари! Аз знам от групите две българки, които са били при Пинар и Челеби, нослетата им са уникални. Виж в английската група по ринопластика, там са качили резултат, Natali Georgieva и Lidya Vladimirova

# 76
А доктора не може ли да каже по-рано, че не може да постигне резултата?
Нали има консултации на живо, на които се обсъжда какво иска пациента и какво може лекаря. Защо отказа трябва да стане в Истанбул след внесен депозит? Каква е разликата с това да те види на живо там и в София например?

Всичко това на мен ми бие на яка реклама на Дилбер... поредната.
Поне дано са ти платили добре затова.

Здравейте отново,

Операцията мина добре и възстановяването е по-план.
Утре ще махат тампоните, които създават в момента единствения дискомфорт с дишането.

Общо взето да споделя как мина организацията на процеса до този момент.

1. Контакт по Whatsapp, свързване с Джеврие, асистентка на Дилбер, която е от България и превежда по време на срещите, както и асистира с информация относно престоя и т.н.

2. Уговорка за дата няколко месеца напред / с опцията да стане и по-рано ако се освободи час, тъй като организацията е динамична и хората променят плановете си /  - тук бих казал, че пациентът трябва да е проактивен и да не очаква да му пишат, когато се освободи час а по-скоро да проверява периодично дали има по-ранна дата.

3. Цена - 4500 евро, която може и да е по-различна в зависимост от случая предполагам , а и има тенденция да се покачват цените през определено време. Изпращане на инструкции какво да не се приема 10 дни преди операция, особено аспирин и лекарства за разреждане на кръвта и други детайли, банкова сметка за депозит от 500 евро заради запазване на дата/час на операцията, тъй като се наема екип в болницата.

4. Пристигане в Истанбул 2-3 дни преди деня за операция, опция за уреждане на хотел и трансфер от Джеврие, който избрахме ние, но може и всеки сам да си се организира и да му излезне по-евтино. Има подходящи хотели близо до болницата, ние бяхме в The Time Hotel Marina, но Titanic може би е по-добра опция и малко по-скъпа.

5. Преглед/консултация в кабинета на доктора в уречен час, който може и леко да се промени. Бяхме за 18 часа, но отидохме в 16:15, това всичко се уточнява с асистента. На прегледа се правят снимки от всякакви ъгли, докторът си преглежда също лично как са нещата функционално с носа и се прави фотошоп как ще изглежда,
 ( фотошопът е само в профил ) ! Положително оценявам подхода на доктора да дава реалистични оценки и прогнози какво може да се случи, отказите са част от случаите, ако той смята, че не може да постигне желания резултат. Това е много по-добре отколкото да вземе парите, да се съгласи, да направи операцията след която връщане назад няма и клиентът да остане недоволен после. Не взима парите на всяка цена!
Тук разбира се е контрата със загубения депозит и всички разходи/време до този момент, но повярвайте по-добре да не се поема риска отколкото после да се съжалява горчиво.

6. След взетото решение за действие се оказа, че има опция за операция в петък, а не в събота, което беше още
    по-добре. Четвъртък изследвания вече в болницата, разговор с анестезиолог за здравното състояние на
    пациента и т.н ( здравното състояние се обсъжда и с доктора още в кабинета тъй като изписва рецепта за
    лекарства, които се пият след операцията ). Не се яде и пие 8 часа до операцията.

7.  Денят на операцията:  приемане в болницата сутринта - стаята е като в 5-звезден хотел. Сестрите не много       
      умели в слагането на абокат Simple Smile , операцията продължи около 2 часа и нещо - септопластика и ринопластика в
      комбинация. Излизане от упойка почти веднага, слагат се торбички с лед на очите за отичането, не се яде и
      пие още няколко часа и сестрите носят на място
      по-лека храна, супички, и т.н.  Остава се 1 нощ в болницата като има разтегателен диван, който може да се
      ползва от придружител.

8.  Денят след операция - изписване и реално в нашия случай най-тежкия и подут ден, подуването е стабилно, но
      е различно при всеки, отоците и синьото са силни в първите няколко дни, но после бързо се разнасят
      впоследствие, почват да се пият лекарствата след операцията, промивки на носа редовно, спазват се
      инструкции да се спи по-изправен и по гръб по възможност, без излагане на слънце и без физическо
      натоварване.

9. На 6-7 ден след операцията ситуацията е вече много добре визуално, отоците са се разнесли, кожата на места
    жълтее, но човек от хамстер почва да прилича на себе си и очаква с нетърпение да се махнат тампоните да
    почне да диша по- нормално.

Докторът според мен се е справил много добре със задачата, която имаше, но за реалния резултат наистина се чака няколко месеца, тъй като носът се променя.

Дотук всичко протича по план и страховете за грешки/неприятни неща не се оправдават.

Поздрави на всички:)

# 77
Хахахаха....направо направиха операцията без пари Simple Smile

Ти не си в ред Joy

# 78
Тук няма вариант да пишеш, че си се оперирал при Дилбер и всичко е протекло по план. Както се случи с моята близка, де. Затова и се върти и суче едно и също.

# 79
Ама не, те хората явно не разбират, че 1-во това е динамичен процес и 2-ро всичко е индивидуално.
При едни се получава, при други не. Всеки си прави избора при кого ще се прави и какво ще си прави.
А, че винаги ще има недоволни, това е повече ясно. Няма идеален вариант.

# 80
А доктора не може ли да каже по-рано, че не може да постигне резултата?
Нали има консултации на живо, на които се обсъжда какво иска пациента и какво може лекаря. Защо отказа трябва да стане в Истанбул след внесен депозит? Каква е разликата с това да те види на живо там и в София например?

Всичко това на мен ми бие на яка реклама на Дилбер... поредната.
Поне дано са ти платили добре затова.

Здравейте отново,

Операцията мина добре и възстановяването е по-план.
Утре ще махат тампоните, които създават в момента единствения дискомфорт с дишането.

Общо взето да споделя как мина организацията на процеса до този момент.

1. Контакт по Whatsapp, свързване с Джеврие, асистентка на Дилбер, която е от България и превежда по време на срещите, както и асистира с информация относно престоя и т.н.

2. Уговорка за дата няколко месеца напред / с опцията да стане и по-рано ако се освободи час, тъй като организацията е динамична и хората променят плановете си /  - тук бих казал, че пациентът трябва да е проактивен и да не очаква да му пишат, когато се освободи час а по-скоро да проверява периодично дали има по-ранна дата.

3. Цена - 4500 евро, която може и да е по-различна в зависимост от случая предполагам , а и има тенденция да се покачват цените през определено време. Изпращане на инструкции какво да не се приема 10 дни преди операция, особено аспирин и лекарства за разреждане на кръвта и други детайли, банкова сметка за депозит от 500 евро заради запазване на дата/час на операцията, тъй като се наема екип в болницата.

4. Пристигане в Истанбул 2-3 дни преди деня за операция, опция за уреждане на хотел и трансфер от Джеврие, който избрахме ние, но може и всеки сам да си се организира и да му излезне по-евтино. Има подходящи хотели близо до болницата, ние бяхме в The Time Hotel Marina, но Titanic може би е по-добра опция и малко по-скъпа.

5. Преглед/консултация в кабинета на доктора в уречен час, който може и леко да се промени. Бяхме за 18 часа, но отидохме в 16:15, това всичко се уточнява с асистента. На прегледа се правят снимки от всякакви ъгли, докторът си преглежда също лично как са нещата функционално с носа и се прави фотошоп как ще изглежда,
 ( фотошопът е само в профил ) ! Положително оценявам подхода на доктора да дава реалистични оценки и прогнози какво може да се случи, отказите са част от случаите, ако той смята, че не може да постигне желания резултат. Това е много по-добре отколкото да вземе парите, да се съгласи, да направи операцията след която връщане назад няма и клиентът да остане недоволен после. Не взима парите на всяка цена!
Тук разбира се е контрата със загубения депозит и всички разходи/време до този момент, но повярвайте по-добре да не се поема риска отколкото после да се съжалява горчиво.

6. След взетото решение за действие се оказа, че има опция за операция в петък, а не в събота, което беше още
    по-добре. Четвъртък изследвания вече в болницата, разговор с анестезиолог за здравното състояние на
    пациента и т.н ( здравното състояние се обсъжда и с доктора още в кабинета тъй като изписва рецепта за
    лекарства, които се пият след операцията ). Не се яде и пие 8 часа до операцията.

7.  Денят на операцията:  приемане в болницата сутринта - стаята е като в 5-звезден хотел. Сестрите не много       
      умели в слагането на абокат Simple Smile , операцията продължи около 2 часа и нещо - септопластика и ринопластика в
      комбинация. Излизане от упойка почти веднага, слагат се торбички с лед на очите за отичането, не се яде и
      пие още няколко часа и сестрите носят на място
      по-лека храна, супички, и т.н.  Остава се 1 нощ в болницата като има разтегателен диван, който може да се
      ползва от придружител.

8.  Денят след операция - изписване и реално в нашия случай най-тежкия и подут ден, подуването е стабилно, но
      е различно при всеки, отоците и синьото са силни в първите няколко дни, но после бързо се разнасят
      впоследствие, почват да се пият лекарствата след операцията, промивки на носа редовно, спазват се
      инструкции да се спи по-изправен и по гръб по възможност, без излагане на слънце и без физическо
      натоварване.

9. На 6-7 ден след операцията ситуацията е вече много добре визуално, отоците са се разнесли, кожата на места
    жълтее, но човек от хамстер почва да прилича на себе си и очаква с нетърпение да се махнат тампоните да
    почне да диша по- нормално.

Докторът според мен се е справил много добре със задачата, която имаше, но за реалния резултат наистина се чака няколко месеца, тъй като носът се променя.

Дотук всичко протича по план и страховете за грешки/неприятни неща не се оправдават.

Поздрави на всички:)

Съгласна съм с Вас, Зай. Когато ходих на консултация при Дилбер (която се заплаща) ми бе казано "Да, да, ще стане нослето". Чак в деня преди операцията всъщност той ми обясни, че имам дебела кожа (с което до тогава не бях наясно) и че моят нос няма как да стане съвсем малък и фин, тъй като кожата не го позволява. Направи ми операция, но все пак, ако ми го беше казал на предварителната консултация щях да съм подготвена и да имам по-реалистични очаквания относно крайния резултат.

# 81
Герито, може ли да пуснете снимки, интересно е как се е справил доктор Дилбер с дебела кожа

# 82
Герито, може ли да пуснете снимки, интересно е как се е справил доктор Дилбер с дебела кожа
Мога да изпратя на лично съобщение Simple Smile

# 83
Някои знае ли каква е причината да трябва да се  пази носа от слънцето след операция? Добра слънцезащита достатъчна ли е за разходка например?

# 84
Мога да изпратя на лично съобщение Simple Smile
Да, моля 🌺

# 85
  • София
Най-често спряганата причина - заради образуването на пигментни петна. Отделно съм чела, че на мястото на разрезите може да се получи трайно обезцветяване на кожата. И последно  - стимулира отока (не постоперативния, а онзи досадния, който продължава с месеци) и образуването на свръх съединителна тъкан.

Та слънцезащита е ок, но и шапка би била от полза.

Някои знае ли каква е причината да трябва да се  пази носа от слънцето след операция? Добра слънцезащита достатъчна ли е за разходка например?

# 86
То отгоре е мъртва кожа след операцията, отдолу излиза нова, която е много нежна.

# 87
А вие не може да разберете, че това, че за вас нещо е ОК, не значи, че е така за всички. Напротив. За лошия опит трябва да се говори, без значение кой е лекаря. Трябва да се говори за грешките, които правят.
Колкото и да се опитвате да му чистите името, няма как да се получи. Ако някой иска да има добро име, не го петни със селски номера и схеми.

Аз лично не бих се оперирала при Дилбер, ако ще и пари да ми дават след всичко изчетено и видяно.

Ето днес например едно момиче се оплака, че е летяла от САЩ за операция при Шабан Челеби и той й е отказал, а са имали видеокол, пращала е снимки. Тимур Батмаз е правил същия номер на едно момиче от Англия.

Нека гледаме малко по-мащабно, а да не сме коне с капаци. Има хора, които поемат сериозни ангажименти, за да се оперират и лекаря трябва да осъзнава това. Ако поеме ангажимент, следва да го изпълни, в противен случай да обезщети пациента.
Докато има хора, които се съгласяват да ги правят на маймуни, да ги разкарват, да ги лъжат, до тогава ще го правят.

# 88
За Тимур Батмаз аз имам лошо мнение, не като специалист, защото не съм оперирана при него, а като професионално отношение. На една от консултациите в София моя близка ходи при него буквално от вратата казал цена (нещо към 3500 евро мисля беше), без да погледне в детайл, без да зададе въпроси, без да пипне. Същата позната ходи до Турция само за консултация при двама други лекари и са казали че без ЯМР на носа не смеят да отварят, че функционално могат да го оправят, но визуално не дават гаранция. За мен първият е поредният търговец и крака ми не би стъпил при такъв, защото това обикновено върви с неадекватно поведение и след операцията.

# 89
За Шабан е странно, понеже наистина е изключително кадърен лекар, при който от цял свят ходят със сложни случаи. Може само да гадаем какво се е случило, както и каква е гледната точка на лекаря, която мацката да не е споделила, а да има значение по случая, не знам.. А и не се знае по снимки и видео дали се вижда реално ситуацията, ъгъл, светлина всичко има значение. Има значение и искането на пациента, ако жената е искала и си е представяла нещо, което лекарят на живо е преценил, че не е възможно, нормално да се е случило това. Изключително кофти, много неприятно, но.. Както казах, можем само да гадаем

Общи условия

Активация на акаунт