Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 45 212
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
И още един късен въпрос, който мъчи съзнанието ми. Как се маха този цистофикс от корема? Пак ли с упойка? Защото той реално влиза от корема в пикочния мехур и вътре има нещо като балон. Демек има поне 0,5см дупка в пикочния мехур и корема, които трябва да се затворят в последствие, няма как просто да го махнат и съдържимото от пикочния мехур да се излива в корема докато зарастне. Това са просто разсъждения от минималната грамотност по биология. Някой ако може да ми обясни как протича процедурата ще ми стане една идея по-спокойно.

Не знам как става точно, защото държах детето и бях изпаднала в тих ужас аз самата. Но стана за секунди и дупк после нямаше.
В София ходихме и на нефролог и всичко с пикочният мехур беше ОК месец след операцията.

# 76
А дупката в пикочния мехур как се затваря?
Майки, аз не мога научно да ти обясня какво се случва при махане не цистофикса. . Но цистификса не се маха с упойка, издърпва се, става много бързо, на мястото на дупчицата се поставя превръзка за 1 ден.

# 77
  • София
И още един късен въпрос, който мъчи съзнанието ми. Как се маха този цистофикс от корема? Пак ли с упойка? Защото той реално влиза от корема в пикочния мехур и вътре има нещо като балон. Демек има поне 0,5см дупка в пикочния мехур и корема, които трябва да се затворят в последствие, няма как просто да го махнат и съдържимото от пикочния мехур да се излива в корема докато зарастне. Това са просто разсъждения от минималната грамотност по биология. Някой ако може да ми обясни как протича процедурата ще ми стане една идея по-спокойно.
И аз се чудех как само ще се изърпа, но предполакам има нещо, което блокира изтичането на урина след това.

# 78
Пикочноя мехур е мускул, а дупчицата в него е много малка и се затваря веднага. Синът ми(големият ми син е студент по медицина) досега ми обяснява, че няма как да изтича от тази дупчица урина в корема, тъй като мускула се съкращава, освен това не е силно кръвоснабден, и при махане на катетъра много бързо се затваря дупчицата. 😉

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 17:44 от marychery

# 79

Здравей, аз бях много притеснена като махаха цистофикса на сина ми. Тогава беше на 4 месеца. Стана за секунди. Той и не разбра. След ден, два се пробрахме в България.

# 80
Много ви благодаря мили хора. Малко ме успокоихте. Да видим какво ще стане. Simple Smile

# 81
  • София
На нас ни махаха катетрите в различни дни. Първо катетъра през пишлето.После цистофикса, така ни се наложи да пътуваме същия ден, в който махнаха втория. Мястото не е прокървявало, нищо. Казаха да махна лепенката след 12 часа, но страх, махнах я на другия ден сутринта.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 11:38 от trikitil

# 82
Момичета, сега ще обясня по - точно какво се случва с Цистофикса. В нашия случай, при Цистофикса няма балонче в пикочния мехур, затова виждате, че е зашит за кожата на коремчето на детето. Пикочния мехур е мускул, при издърпването на цистофикса, дупчицата се затваря веднага, от самосебе си. Няма как да изтича урина където и да е. Бъдете спокойни.

И в заключение, може да питате Богдан за всичко което ви тревожи, не разбирате или ви плаши!!!

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 20:48 от marychery

# 83
Някой,който в момента е в Сърбия може ли да даде актуална информация за изискванията за тестовете,в болницата и на границата. Също така да попитам колко преди да приключи ТЕЛК подавате наново документи?

# 84
Zee, няма за сега промяна в условията за прием в болницата. Има Препоръка за тестове в България, за да сте сигурни , че не сте положителни на Ковид, бързи тестове в Бел Медик, за детето и всички които ще са придружители на детето в болницата. В първата тема има контакти на Сръбското посолство в София, с препоръка от Оля, ако имате съмннеия за влизането в Сърбия, да се обадите.
Що се отнася за Телк, поне 1 месец преди изтичането на Телк решението, защото процедурата е тромава и бавна. Имай в предвид, че телковете са удължени до края на извънредното положение.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 16:17 от marychery

# 85
  • Пловдив
Имай в предвид, че телковете са удължени до края на извънредното положение.
до края на извинредната епидем. обстановка и три месеца след нейната отмяна.

# 86
Телкът ни е до края на ноември,а ковид прекарахме всички.

# 87
Имай в предвид, че телковете са удължени до края на извънредното положение.
до края на извинредната епидем. обстановка и три месеца след нейната отмяна.
благодаря, ама не ми дойде израза "извънредна епидемична обстановка" в момента в който пишех отговора 😉.
Zee, щом сте прекарали ковид, ти сама прецени дали да правите тестове в България. Аз затова написах и подчертах, че има Препоръка, а не задължение.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 23:44 от marychery

# 88
Някой,който в момента е в Сърбия може ли да даде актуална информация за изискванията за тестовете,в болницата и на границата. Също така да попитам колко преди да приключи ТЕЛК подавате наново документи?

Според мен си сметнете кой вариант ви е по-добре. Ако можете да минете на ТЕЛК, отидете - така ще си ползвате всички предимства, иначе за едни неща се води, че е валиден, за други - не. Почти след 2 месеца ни е датата за преосвидетелстване (след подаване на документите в РКМЕ), така че около месец и половина-два по-рано, е добре да подадете. До колкото знам, обаче срока варира и при вас може да е и по-кратък.
А за тестовете се изискват, поради това, че при повторна среща с вируса, вие може да нямате симптоми (понеже имате антитела, имунната система се бори и нямате симптоми, но всъщност може да сте носител и можете да заразявате други хора без да разберете). От тази гледна точка дали сте изкарали или имунизирани няма значение, скоро тестовете по болници мисля, че няма да отпаднат, поне не и докато пандемията още е в толкова активна фаза.

# 89
Здравейте
Искам да попитам колко време преди операцията пуснахте кръвните изследвания?
И също така освен Пълна кръвна картина с биохимия, анализ на урина, протромбоцитно време и частично тромбопластиново време трябва ли?

Общи условия

Активация на акаунт