Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 46 639
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
January_, marychery,
Много ви благодаря,за успокоението.
Относно д-р Пеев, тук съм чела доста неприятни неща и изказвания, затова някакси не го "харесвам" този човек... Доста предубедено, но имам силно усещане, че не е нашият човек.

Много ви благодаря за информацията!
д-р Стоилов е оперирал и трите ми деца, спасил е живота на Мария, за мене той е Великан!

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 08:14 от marychery

# 361
  • Пловдив
Здравейте, относно крема според мен изчакайте да ви изпишат, какво трябва да вземете.
Ние бяхме на квартира при Оля, има всичко необходимо там.
Здравейте, може ли някой да ми каже в крайна сметка бепантен маз или дефламол трябва да си вземем? Нещо се обърках, там няма ли ги по аптеките?

И втори въпрос за тези, които са били на квартира при Олга: имаше ли нужда да си носите неща от рода на кърпи, хавлии или някакви допълнителни възглавници... Ако се сещате нещо, което ще ни е от полза?
Мерси Simple Smile

# 362
Здравейте, може ли някой да ми каже в крайна сметка бепантен маз или дефламол трябва да си вземем? Нещо се обърках, там няма ли ги по аптеките?

И втори въпрос за тези, които са били на квартира при Олга: имаше ли нужда да си носите неща от рода на кърпи, хавлии или някакви допълнителни възглавници... Ако се сещате нещо, което ще ни е от полза?
Мерси Simple Smile
Аз също мисля, че няма защо да купуваш каквото и да е предварително. Принципно се изписва Станицид. Според операцията и нуждата на всяко дете, продължаващият за мазане крем. Дефламол не се изписва. Просто има родители, които са преценили че е подходящ за децата им, но той не се изписва по препоръка на лекарите в Сърбия. Не мисля, че е необходимо да се запасяваш от тук с мазила.(ние мазахме с Б пантен, но при Михаил имаше образувана мокреща рана). Както в апартаментите на Олга, така и в останалите, които са около болницата има всичко необходимо за нормален живот.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 00:57 от marychery

# 363
Споделяла съм, че сина ми е с  хипоспадия гландуларис. Февруари тази година му откриха и HPV, бориме го от тогава без успех. Свързах се с д-р Джинович и на 22.09 имаме дата за операция на брадавичките. Исками се да направя панел за алергия към упойки. Някой правил ли е и къде, става въпрос за София?

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 14:13 от AMA3OHKA

# 364
Здравей Амазонка,
можеш да направиш тестовете:
д-р Мустаков - частен кабинет или Александровка болница;
д-р Златко Димитров - Болница Токуда или болница Надежда;
д-р Албена Бъчварова - Болница Здравето ики Детско здраве.

Аз лично съм ходила с децата при Мустаков преди операция за тест за упойки., и Златко Димитров за кръвни тестове за алергии и за тетовете с драскане.

# 365
Здравейте на всички.
Най-напред да изкажа благодарности на всички в този форум, тъй като благодарение на темите тук разбрахме за д-р Джинович и решихме да направим нашата операция при него. Също така разбрахме, че на детето ни му се полага ТЕЛК, което не беше казано от нито един от 10те лекари и специалисти, които посетихме. Момченцето ми е на 2г. и 7мес , родено с хипоспадия-суборонална. Предстои ни операция на 23.09- вече имаме запазена дата при педиатър чрез Оля, също така и апартамент при нея. Ако има и други тогава ще се радвам да обменяме опит.
Доста неща изчетох, мисля че почти всичко, но все пак не съм сигурна какво е останало в главата ми, покрай децата(имам и малко бебена 4 мес)
Първоначално операцията беше насрочена за миналата година, но заради ситуацията с корона вируса отложихме за тази пролет, обаче пък покрай  бремеността с второто момченце остана сега за септември. Реших дапътуваме с майка ми , за да ми помага с бебенцето. Едното ми питане е относно храненто му -знаете ли дали ще може да се излиза от стаята, за да го накърмя , предполагам няма да позволят  да го взема с мен в болницата, а и не знам дали тогава няма да ми е още по трудно.Опитвахме майка ми да го храни, но не иска да яде от шише. Не знам дали е удачно да пиша на доктора за това.
 Другото , което се чудя е дали ще иска пелени/памперси баткото, тъй като е без памперс по принцип, само за нощта понякога слагаме-особено като не сме унас-когато пътуваме. Той е много енергично и палаво дете, нямам представа как ще го удържа в стаята и се моля след като ни приемат, да сме едни от първите, защото прочетох че има и случаи , когато се чака и по 10 часа. Затова се чудех и какви играчки да му взема за стаята там, защтото унас вниманието му се задържа на нещо за 10 мин или си кара колело или играе с колички.
 В началото на лятото вече имаше една операция-лека , но все пак с анестезия- махнаха му третата сливица, че не можеше да диша през носа изобщо. Тогава след упойката много плака и после спа малко, а след като се събуди сякаш беше превъзбуден-тичаше скачаше, не се спря в стаята, добре че ни пуснаха още след обяда, тъй като знаеха и за бебето.
Тепърва ще започвам приготвянвто на багажа за  пътуването  и ще пиша , ако изникнат въпроси. Общо взето каквото е описано тук да се вземе съм го приготвила, тъй като с малкото бебе нося всякакви неща.

# 366
Dydi, пиши си на Джинович за ситуацията с бебето и че е на кърма. Нямам идея дали биха допуснали и майкати с бебето в стаята ви. Имено заради Ковид ситуацията не допускат в блока с оперираните деца. Но и в Сърбия нещата с Ковид са доста по либерални.
Що се отнася до това, че детето е буйно, не е единственото. Операцията си е доста сериозна и сама ще видиш, че детето има инстинкт за съмосъхранение. А памперса ще го пази. Не вярвам, че самото дете няма да иска да носи памперс, особено когато го боли.
Играчки - аз винаги носих детски книжки в чантата си. Чела съм с часове пред лекарските кабинети и по болниците.Имах качени детски филми на телефона си. Помисли с какво обича да играе детето ти.  Определено гледай игрите да са безопасни и без остри ръбове. Аз лично винаги съм купувала нови играчки и книжки за всеки болничен престой на Михаил, за да са нови и интересни.
Бих те посъветвала да се запознаеш със ситуацията по границата с влизащите от Сърбия. От 15.09. Сърбия влиза в червената зона и се усложнява влизането в България.
Ако имаш още въпроси съм на разположение, ако искаш ще ти дам и телефон да поговориме.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 06:19 от marychery

# 367
Нашата операция е на 23.09. и съм насреща ако мога да помогна с нещо.

След 15.09. Как ще се влиза в Сърбия?
За връщане ще правим пср, но на влизане?

# 368
Няма промяна на изискванията за влизане в Р. Сърбия. Но има промяна за влизащите от Р. Сърбия  в България.
Ето:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … hid=1631423624627
Лицата... се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС за изследване.
Лицата, които не представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или аналогичен документ, могат да се допускат на територията на страната само след представяне на отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС за изследване и поставяне под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членове на техните семейства, които не представят нито един от документите по се допускат на територията на страната и се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членове на техните семейства, които представят при влизането си в страната само един от документите, посочен в т. (валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ) се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор. В тези случаи директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени издаденото предписание за поставяне под карантина на тези лица, при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 24 часа от влизането в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19. Предписанието се отменя в срок до 24 часа от представяне на документа, показващ отрицателен резултат от проведеното изследване.

# 369
Благодаря, това го четох. Значи за сега за Сърбия не е нужно да предоставяме нищо на граница? Ако няма промяна разбира се. Правят ни тест преди самата операция.

# 370
Да, засега в това.

# 371
Предстои ни операция при д-р Джинович на 22.09, както съм споделяла сина ни освен хипоспадия има и hpv. Сега ще премахне кондиломите, и стига всичко да е наред след няколко месеца ще оперира и хипоспадията. Той ми потвърди датата, и в e-mail-а пишеше да запазим час при педиатър предходния ден. След това получих този e-mail. Да разбирам ли, че в този случай няма нужда аз да запазвам? Доста ми е притеснено, английския не ми е добър и мисля и за това как ще се разбирам с персонала и лекаря. Ние ще сме там от 20.09 до 30.09, ако има някое семейство там може да се видим.

# 372
Явно са ви запазили час. По принцип е предния ден. Трябва да направите изследвания на кръв и урина от тук, не по стари от 7 дена преди операцията. Като вижте добре какво ви е написал да изследвате, кажете го на ЛЛ на детето и си вземете направление. Кръв се взима от вината.
Не се притеснявайте за английския, ще ви говорят бавно на сръбски и ще ги разбирате. Само не знам Богдан дали знае сръбски, но пък отдавна е там, бе трябвало е да говори. Олга ще ви помогне, ако я помолите. Ако сте отседнали при нея, ще дойде с вас на педиатричния преглед.

# 373
Dydi, пиши си на Джинович за ситуацията с бебето и че е на кърма. Нямам идея дали биха допуснали и майкати с бебето в стаята ви. Имено заради Ковид ситуацията не допускат в блока с оперираните деца. Но и в Сърбия нещата с Ковид са доста по либерални.
Що се отнася до това, че детето е буйно, не е единственото. Операцията си е доста сериозна и сама ще видиш, че детето има инстинкт за съмосъхранение. А памперса ще го пази. Не вярвам, че самото дете няма да иска да носи памперс, особено когато го боли.
Играчки - аз винаги носих детски книжки в чантата си. Чела съм с часове пред лекарските кабинети и по болниците.Имах качени детски филми на телефона си. Помисли с какво обича да играе детето ти.  Определено гледай игрите да са безопасни и без остри ръбове. Аз лично винаги съм купувала нови играчки и книжки за всеки болничен престой на Михаил, за да са нови и интересни.
Бих те посъветвала да се запознаеш със ситуацията по границата с влизащите от Сърбия. От 15.09. Сърбия влиза в червената зона и се усложнява влизането в България.
Ако имаш още въпроси съм на разположение, ако искаш ще ти дам и телефон да поговориме.

marychery  много благодаря, и аз по принцип купувам нови неща,за да му е интересно. Иначе когато имаш време и възможност ще се радвам да поговорим. Аз правя списъци постоянно да не забравя нещо да питам или взема, но винаги нещо се пропуска покрай двамата малчугани, дано поне не е нещо съществено. Относно влизането  мислехме да си направим антигенни тестове, а после на връщане мисля, за да минем по-бързо може би в България ще правим и ще пратим на мейл резултатите, за да падне карантината.

mmoira вие при Оля ли сте запазили, може там да се засечем. Колко е голямо вашето детенце , ще се радвам там да се видим

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 18:22 от Dydi_2711017

# 374
А пср за влизане в България задължителни ли са за малки деца?

Общи условия

Активация на акаунт