Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 46 670
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
Не, не се изисква за деца до 12 г. В заповедта има изискване за деца от 12 до 18 г. За децата под 12 години не се исикват изследвания.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 10:05 от marychery

# 376
Искам да ви попитам относно интернета и телефонните разговори. Бях срещала, че се продават някакви карти. От къде се купуват?

# 377
Искам да ви попитам относно интернета и телефонните разговори. Бях срещала, че се продават някакви карти. От къде се купуват?
В болницата навсякъде има wi-fi, също и в квартирите на Оля. Спокойно може да ползвате Месинджър или друго приложение за разговори.

# 378
Здравейте, реших да ви разкажа и аз за операцията на сина ми в Сащ. След като подробно изчетох темите, решихме с мъжа ми, че със сигурност няма да я правим в България. Много се наплаших от мненията за бг уролозите и някои от вашите разкази.
Та така - Имахме насрочен час за консултация на 12 август в Сащ и се установи, че детето има коронарна хипоспадия. Направиха му 2 инжекции с тестостерон в рамките на месеца през 2 седмици, защото е на 1г.4м и трябваше да се уголеми пениса преди операцията.
Преди операцията ни казаха, че може да яде до 23ч на предходната вечер и до 8.45 в деня на операцията да пие течности. Извикаха ни в 9.15 сутринта, след регистрацията, анестезиоложката се появи и ни обясни подробно за анестезията. Използваха газ, даже ни питаха с какъв вкус да е и също така упойка, при която се блокират (обезболяват) определени зони. Нещо подобно на епидурална, но се прилагало уж на деца под 2 години.
Вкараха го в операцията към 10.30 и излязоха към 15.15ч. Общо взето продължи повече от предвидените първоначални 2 часа.
Според доктора св оказало по-сложна ситуацията, отколкото е мислил първоначално. Оправил е канала в центъра, изкривяването и обрязването. Разказа ни подробно и ни показа снимки.
Викнаха ни в реанимация, където вече малкият беше в съзнание и плачеше. Дадоха ми да го гушна в мен и веднага се успокои. Сестрите следяха показателите и подробно ни обясни какво трябва да правим вкъщи. Дефакто имаше само един къс катетър (стенд), който трябва след 10 дни да отидем да махнем. Не ни изписаха антибиотик, нямало нужда. Само обезболяващи от рода на Ибупрофен и Парацетамол и нещо допълнително лекарство за спазми, предизвикани от катетър.
Останахме един час точно, докато ни дадат цялото инфо.
Ние се притеснявахме как синът ми ще се оправи вкъщи, дали ще има проблем с ходенето, а той 2 часа след операцията вече търчеше, като луд из вкъщи. Направо не можех да повярвам на очите си. Катери се напред назад по диваните и се чудим - как така, все едно не е претърпял такава тежка три часова операция.
Надявам се скоро да е по-добре и да няма повече усложнения.

# 379
Здравейте, реших да ви разкажа и аз за операцията на сина ми в Сащ. След като подробно изчетох темите, решихме с мъжа ми, че със сигурност няма да я правим в България. Много се наплаших от мненията за бг уролозите и някои от вашите разкази.
Та така - Имахме насрочен час за консултация на 12 август в Сащ и се установи, че детето има коронарна хипоспадия. Направиха му 2 инжекции с тестостерон в рамките на месеца през 2 седмици, защото е на 1г.4м и трябваше да се уголеми пениса преди операцията.
Преди операцията ни казаха, че може да яде до 23ч на предходната вечер и до 8.45 в деня на операцията да пие течности. Извикаха ни в 9.15 сутринта, след регистрацията, анестезиоложката се появи и ни обясни подробно за анестезията. Използваха газ, даже ни питаха с какъв вкус да е и също така упойка, при която се блокират (обезболяват) определени зони. Нещо подобно на епидурална, но се прилагало уж на деца под 2 години.
Вкараха го в операцията към 10.30 и излязоха към 15.15ч. Общо взето продължи повече от предвидените първоначални 2 часа.
Според доктора св оказало по-сложна ситуацията, отколкото е мислил първоначално. Оправил е канала в центъра, изкривяването и обрязването. Разказа ни подробно и ни показа снимки.
Викнаха ни в реанимация, където вече малкият беше в съзнание и плачеше. Дадоха ми да го гушна в мен и веднага се успокои. Сестрите следяха показателите и подробно ни обясни какво трябва да правим вкъщи. Дефакто имаше само един къс катетър (стенд), който трябва след 10 дни да отидем да махнем. Не ни изписаха антибиотик, нямало нужда. Само обезболяващи от рода на Ибупрофен и Парацетамол и нещо допълнително лекарство за спазми, предизвикани от катетър.
Останахме един час точно, докато ни дадат цялото инфо.
Ние се притеснявахме как синът ми ще се оправи вкъщи, дали ще има проблем с ходенето, а той 2 часа след операцията вече търчеше, като луд из вкъщи. Направо не можех да повярвам на очите си. Катери се напред назад по диваните и се чудим - как така, все едно не е претърпял такава тежка три часова операция.
Надявам се скоро да е по-добре и да няма повече усложнения.

Зора, много се радвам, че всичко е наред с детенцето Ви.
Може би ще е полезно за другите родители, ако споделиш повече подробности относно операцията. Кой е доктора, в коя болница го оперираха и как се свързахте с тях, колко пари Ви взеха за процедурата, как уредихте пътуването и престоя и всякакви детайли, които биха били полезни при взимането на избор от другите родители.

# 380
Благодаря, Reign!
Като цяло, не познавахме лекаря, щом педито ни спомена за евентуалната диагноза хипоспадия, просто седнахме и потърсихме информация в Интернет за уролог в САЩ, който работи с деца и специализира основно в хипоспадия. Намерихме двама в
CHOPS (това е детската им болница, която има много филиали в страната и лекарите пътуват). Имат клон във Филаделфия, Ню Джърси в различни градове. Двама лекари намерихме и избрахме на база положителни ревюта и коментари в нета. Избрахме нашия най-вече, защото специализира с хипоспадия и разбира се има свободен час в месеца, който ни устройва. Казва се др. Кристофър Лонг. Обадихме се на посочените телефони- мисля през юни или юли, тъй като знаехме, че август може да пътуваме и септември.
Летях от България, дойдохме на прегледа, както казах и прегледът протече бързо без мъки с лекаря и мед.сестрите. Казахме, че бързаме и трябва да заминем обратно и следователно той ни насрочи веднага дата след месец, тъй като синът ми е малък и трябваше да му се бият двете инжекции с тестостерон. По-скоро това удължи периода.
Като цена може би дойде около  10 хил.долара, още не ни е пусната фактурата. Ще мога да пиша допълнително, но това ни беше казано предварително. Ако имате някакво допълнително застраховане/застраховка, вижте дали няма да покрият част от сумата. В нашия случай се покрива огромна част и идва все едно на цена, като в България, но имаме застраховка към чужд застраховател, тъй като живеем в чужбина.

# 381
Какво носихте със себе си при приема в болницата. Не искам да вземам излишни неща. Ние си запазихме квартира през booking. Ще споделя отзив като я видим, намира се близо да болницата. Ще споделя и как е протекла интервенцията по отстраняването на кондиломите, понеже може да е полезно за някой. Тези карти за интернет, които се закупуват с колко интернет разполагат? Извинявам се за хаотичните въпроси, но вече и напрежението е в повече. Благодаря ви предварително 🌷

# 382
Здравей, предполагам че ще сте за един ден. Нищо не ти трябва почти. Те го обличат в нощница.

Ние бяхме 5 дни и носих одеяла, защото като излизаше от упойка трепереше. Имах и памперси, макар че и там имат. Мъжа ми ми донесе стек вода, но ние бяхме за повече дни.

Пътуваме утре. Ще се радвам ако някой мине граница днес или утре да сподели. Благодаря.

Нашата втора операция е на 23.09.

# 383
Какво носихте със себе си при приема в болницата. Не искам да вземам излишни неща. Ние си запазихме квартира през booking. Ще споделя отзив като я видим, намира се близо да болницата. Ще споделя и как е протекла интервенцията по отстраняването на кондиломите, понеже може да е полезно за някой. Тези карти за интернет, които се закупуват с колко интернет разполагат? Извинявам се за хаотичните въпроси, но вече и напрежението е в повече. Благодаря ви предварително 🌷

Аз бях взела много неща, но ползвах реално само 2 тениски, понеже тези нощници му бяха огромни и много се потеше също така. Сестрите ще ти дадат памперси, като поискаш. Носих си 2 бурканчета с пюре, които той изяде понеже не хареса бульона и водичка. Книжки, няколко играчки и песнички на телефона (зарядно). Друго май не ни е трябвало. Ние утре се прибираме в България и ще споделя подробности около престоя и пътуването.
Успех на всички заминаващи.

# 384
Здравей, предполагам че ще сте за един ден. Нищо не ти трябва почти. Те го обличат в нощница.

Ние бяхме 5 дни и носих одеяла, защото като излизаше от упойка трепереше. Имах и памперси, макар че и там имат. Мъжа ми ми донесе стек вода, но ние бяхме за повече дни.

Пътуваме утре. Ще се радвам ако някой мине граница днес или утре да сподели. Благодаря.

Ние утре ще минаваме границата към Сърбия, ще споделя как е. Операцията на моя син, или то по-скоро е интервенция, преди същинската операция за хипоспадия е на 22.09, и сме там до 30.09. Може и да се засечем някъде ☺

# 385

Ние утре ще минаваме границата към Сърбия, ще споделя как е. Операцията на моя син, или то по-скоро е интервенция, преди същинската операция за хипоспадия е на 22.09, и сме там до 30.09. Може и да се засечем някъде ☺

Нашата операция е на 23.09, ние ще пътуваме вторник сутрин. Ще се радвам да се засечем Simple Smile

# 386

Нашата операция е на 23.09, ние ще пътуваме вторник сутрин. Ще се радвам да се засечем Simple Smile

Веднага щом имам възможност ще пиша как сме минали границата. Аз сутринта ще направя опити да се свържа с РЗИ или Министерство на външните работи, за да видя дали няма промени.

# 387
Успех на заминаващите!
Ние си купувахме от Сърбия карта за телефон с предплатени минути, която използвахме за SMS за зоните за паркиране. Интернет имахме на телефоните си, като клиенти на А1 активирахме пакети за Сърбия.
Интернет има в болницата, обикновенно в квартирите и на обществените места.
В болницата си носете неща с които да забавлявате детето. Нещо леко като облекло, храна която детето яде, ако е капризно.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 14:25 от marychery

# 388
Здравейте момчето ми е с диагноза криптохризъм. Има ли детензе с тази диагноза?

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 10:22 от slanceto922

# 389
Здравейте момчето ми е с диагноза криптохризъм. Има ли детензе с тази диагноза?
Можеш да пишеш в тази тема, и да получиш отговор на въпросите си
https://m.bg-mamma.com/?topic=1193874

Общи условия

Активация на акаунт