Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 45 338
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, искам да попитам как изглежда пишлето след операцията. Имам предвид белези, не непосредствено след операцията,а месеци по късно. Ясно е,че ще е обрязан. Но има ли видими белези, където е бил срязан?

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 12:14 от demetra_

# 601
  • София
Здравейте, искам да попитам как изглежда пишлето след операцията. Имам предвид белези, не непосредствено след операцията,а месеци по късно. Ясно е,че ще е обрязан. Но има ли видими белези, където е бил срязан?
Не.
Може би ако се навра да гледам и търся ще открия нещо,но да погледнеш и да се вижда-няма.

# 602
Как изглеждаше пениса на децата Ви след като махнаха всичко и започна детето да уринира? Вчера се прибрахме от Сърбия и днес пишлето е с оток, а не беша така като си тръгвахме. Отока е по тялото на пениса не върху главичката. Ще пратя снимки на доктора да питам нормално ли е, но кажете и Вие как бяха вашите деца.

# 603
Здравейте,
предполагам, че белезите зависят и от вида хипоспадия и обема на операцията.
Но при моето дете няма никакви белези. Той имаше големи белези след първата и втората операция, лошо обрязана кожа, видими дупки от конци, брутално изглеждаща визия.
След операцията при д-р Джинович всичко това е лош спомен. Да минават месеци до пълното възстановяване, доктора казваше между 6 м. и 1 г.  Но към днешна дата не може да се познае че е опериран. Както каза д-р Гайдаров - перфектно направена уретропластика.
Няма видими белези, има минимален белег в самите тестиси на мястото на единия дренаж, абсолютно не се вижда.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 14:02 от marychery

# 604
И при моето дете няма белег на пишлето. Но му остана белега от цистофикса, на него са му слагали 2 пъти. При втората операция за изграждане на канал имаше оток на пишлето. Върнахме се с лепенка. Но спадна за няколко дни.

# 605
  • Пловдив
Операцията ни беше успешна, всичко изглеждаше нормално. Месец по-късно се получи едно струпване на кожа по средата на пишлето, не по самия шев, а перпендикулярнио на него. Мазах с няколко продукта, но все още е доста забележимо (през май ще станат 2 години от операцията). Писах преди повече от година на д-р Джинович, предложи ми да го коригира, но на мен не ми се рискува, да не стане по-голяма поразия. Надявам се с разтежа на детето този козметичен дефект да изчезне. Други проблеми не сме имали, с една операция само в Сърбия, субкоронарна хипоспадия.

# 606
Синът ми е все още с памперс. Слвдващия месец предстои операцията му. Гложди ме един въпрос -  Как успявахте да направите клипче как пишка след операцията, за да изпратите на д-р Джинович, на този етап ми се струва мисия невъзможна да улуча такъв момент.

# 607
  • София
Синът ми е все още с памперс. Слвдващия месец предстои операцията му. Гложди ме един въпрос -  Как успявахте да направите клипче как пишка след операцията, за да изпратите на д-р Джинович, на този етап ми се струва мисия невъзможна да улуча такъв момент.
С много висене в банята ( лятото се падаше, постоянно телефона на клипче, викане на хайде пиш, заиграване с играчки), а и след това започнах усърдно да работя за махане на памперса.

# 608
Моето дете също е още с памперс, операцията беше преди две седмици, вчера се прибрахме от Сърбия, доктора иска снимки да му изпратя тези дни, чакам да мине малко време и ще започвам да го уча на гърне. Надявам се тогава да имаме успех с клипчетата. За сега все още не съм видяла как пишка, а кога ще иска клипче доктора незнам.

# 609
Аз го слагах гол на чаршафа за еднократна употреба и стоях в готовност с телефона. Голамо висене беше и тъпчене с вода и сокчета. В началото беше лесно. Но после започна да стиска и сме стояли така по 3-4 часа. След като се научи на гърне, не стана по-лесно. Криеше се и пишкаше седнал. Когато научи, че може да пишка на дърветата, стана най-лесно за нас. Хем знаеш точното време и си готов с телефона, хем светлината е добра.

# 610
Стояхме в банята,но стъпеше ли бос на плочките бързо се изпишкваше. Може би от студеното,не знам.

# 611
  • Пловдив
Прав и се цели в нещо - обикновено голямото гърне в банята, нали така се чувства и той голям. Разбира се наливах предварително много течности, а и го "подкупвах" с нещо любимо, ако послушно свърши задачата Grinning После разбира се обещавах да гледаме заедно интересния клип в телефона Grinning
P.S. По онова време беше на 1г и 8м.

# 612
От няколко дни мажа малкия с крема. Вие по два пъти на ден ли мажехте? Гледам да мажа главичката и ствола, той доста плаче, и след това казва, че го боли. Той е с утворен уретер след операция от д-р Джинович по премахване на брадавици, не знам дали заради това го боли повече. Също като получи ерекция казва, че го боли. Вие с ръкавици ли мажехте, понеже родителите, от който взехме кремчето ми казаха така да правя заради тестостерона. Ние ще ползваме кремчете до средата на март, след това ако някой има нужда да се свърже с мен, за да го предадем на някой, който има нужда-стока на годност е до 06.2022.

# 613
Моето дете също много плачеше в началото като го мазах с крема (около 10 дни) после вече само мрънкаше по малко. Аз мазах с ръкавица също, гумена от тънките , слагах на върха на показалеца колкото грахово зърно и мажех главичката и долната страна по дължината главно, два пъти на ден(сутрин и вечер)

# 614
Здравейте, нашата операция при д-р Джинович е на 15 март. Ще се радвам ако намеря някой с близка дата да поддържаме контакт или пък някой минал скоро операция, имам няколко въпроса. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт