Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 46 557
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
Има няколко семeйства в момента в Белград .
В Сърбия няма изисквания за влизане в страната със зелен сертификат за пристогащи от България.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 13:12 от marychery

# 586
Има няколко семвйства в момента в Белград .
В Сърбия няма изисквания за влизане в страната със зелен сертификат за пристогащи от България.
А в заведения и молове как стои въпроса? Без тест ли се влиза в Сърбия?

# 587
Искам да попитамнещо-децата, които са били с памперси след операцията-такива с лепки ли сте ползвали или гащи?

# 588
Тъй като дъщеря ми учи в Белград(в момента е он лайн в България, но разпита колегите си) - в магазини тип МОЛ не се изискват сертификати. В повечето кафета и ресторанти може да влезете без сертификат през деня, той се изисква след 20 ч.  В кафетата и в ресторантите, в които има външни градини, и ако отседнете в тях, няма изискване за сертификат. Във вътрешните части обаче, има възможност да ви посикат, особено в по - тясните помещения.  Общо взето е въпрос на шанс дали ще ви поискат или не.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 16:57 от marychery

# 589
Искам да попитамнещо-децата, които са били с памперси след операцията-такива с лепки ли сте ползвали или гащи?
Пелени с лепенки трябва да са. Два различни размера. В долния детето ака, в горния се изкарво цистофикса и е само за урина.
Аз намерих цаката да е по-безболезнено за детето ми. Слогах двата памперса един върху друг и местех детето бързо върху тях. След това ги закопчавах и оправях цистофикса. Иначе е много движение и не е приятно.

# 590
Тъй като дъщеря ми учи в Белград(в момента е он лайн в България, но разпита колегите си) - в магазини тип МОЛ не се изискват сертификати. В повечето кафета и ресторанти може да влезете без сертификат през деня, той се изисква след 20 ч.  В кафетата и в ресторантите, в които има външни градини, и ако отседнете в тях, няма изискване за сертификат. Във вътрешните части обаче, има възможност да ви посикат, особено в по - тясните помещения.  Общо взето е въпрос на шанс дали ще ви поискат или не.
Много благодаря за отговора!

# 591
Здравейте, къпахте ли децата след операцията докато бяхте в Сърбия? Ако да как стават нещата там долу при операцията? Доктора каза още във вторник миналата седмица, че можем да го изкъпем, но мен ме е страх да не си дръпне трабичката от корема. А да го измия долу при раната той няма да ми позволи изобщо. Та ако сте къпали как се справите?

# 592
Не сме го къпали, изчакахме да се приберем у дома за да се чувства по-спокоен.
Здравейте, къпахте ли децата след операцията докато бяхте в Сърбия? Ако да как стават нещата там долу при операцията? Доктора каза още във вторник миналата седмица, че можем да го изкъпем, но мен ме е страх да не си дръпне трабичката от корема. А да го измия долу при раната той няма да ми позволи изобщо. Та ако сте къпали как се справите?

# 593
Не сме къпали. И без това беше стресиран при смяната на пелените. Обтривах го с една хавлия, която мокрех. И главата така позамивах. Изкъпяхме го след като махнаха цистофикса и катетъра. Тогава може да видите и как и откъде пишка.

# 594
Аз също не съм го мокрила изцяло. Къпах го на части - отделно главата, ръчички, крачета, интимни части, всички на части, без да мокря операцията и коремчето.
Изцяло го изкъпахме след махането на катетрите.

# 595
  • София
Цялостно къпане на тялото -не, особено когато са малки около 2-3г нямат такава нужда от пълен душ както по-възрастните.

# 596
Здравейте, в събота живот и здраве ни предстои минаване на границата. Имате ли информация как се минава в момента - с тест или без? И в кой сайт следите това?
Благодаря!

# 597
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … gaqEo96QPxnteYoO3
Към Сърбия се пътива без ограничения!
Следите като се прибирате страницата на МЗ на България. Там ще намерите условията за прибиране в България.

# 598
Здравейте, в събота живот и здраве ни предстои минаване на границата. Имате ли информация как се минава в момента - с тест или без? И в кой сайт следите това?
Благодаря!

Ние пристигнахме на 31.01 все още сме в Сърбия, тестове за влизане в Сърбия не са ни искали, на границата дадохме само документи и това беше.

# 599
Скъпи родители,
с помощта на Weronkaa и Doni обобщавам и следната информация:
Родителите, които имат дете с ТЕЛК могат да се възползват от еднократна помощ. В различните общини тя е различна, в някои общини се отпуска, в други не. Затова всеки сам трябва да провери за себе си как стоят нещата в съответната община.
Описвам това което ние научихме:
1. Еднократна парична помощ по чл.16 от ППЗСП - докумети се подават в социалната сужба по местоживеене.
За задоволяване на инцидентно възникнали здравни, образователни, комунално-битови и други жизненоважни потребности на лицата и семействата може да се отпуска еднократна помощ веднъж годишно.

Молби-декларации за отпускане на еднократна парична помощ се подават в дирекции “Социално подпомагане” по местоживеене.https://pomosti.com/wp-content/uploads/molba-ednokratna-pomost.pdf

За всички условия и изисквания за отпускане на eднократна парична помощ виж чл.16 от ППЗСП
Чл. 16. (1) За задоволяване на инцидентно възникнали здравни, образователни, комунално-битови и други жизненоважни потребности на лицата и семействата може да се отпуска еднократна помощ веднъж годишно.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 40 от 2003 г.) Еднократната помощ по ал. 1 до петкратния размер на гарантирания минимален доход се определя със заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" или от упълномощено от него длъжностно лице.
Моля, проверете си по местоживеене какви са необходимите документи. Това което аз разбрах е ,ч е за тази помощ са необходими: Епикриза от болницата, фактура за проведеното лечение, молба - декларация.

2. Към общината може да подадете и Декларация, за изплащане на обезщетение което се нарича:
Еднократна финансова помощ за лечение на физическо лице - полага се веднъж годишно. Виждам различни изисквания в различните общини. Попълва се декларация, която е за съответната община, молба свободен текст и се прикача ТЕЛК решението, бележка за доходите на семейството,  документ доказващ необходимостта от лечението( всеки документ от уролог би свършил работа)., ако операцията вече е минала - фактура за извършеното плащане. Решение се взима на общински съвет дали да бъде отпусната тази помощ. Моля отново, да се информирате за тази възможност в съответната община.
Проверете двете помощи независими ли са една от друга във вашата община.
Желая успех!

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 08:44 от marychery

Общи условия

Активация на акаунт