Нашите цветя - обща тема 8

• 35 010
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, това на хортензията - бъдещ цвят ли е?
И намерих това яйчице паднало от кипариса над нея. Има гнездо сигурно

# 361
  • Карлово
На цвят ми прилича.

# 362
ПУ ПУ!  Всички имат! От твоите уста в Божите уши!

Ето малко прясна красота

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 16:17 от MarietaYo

# 363
  • Карлово
Какво и ирисът ти е цъфнал! Брей!
Чакай, чакай - това с дребните бели цветчета е рожец и той цъфнал!
Аз пък, при нас и кандилките са само пъпки.
За Ранункулуса да не говорим.

# 364
Дама,
Първият ирис за сезона. Белите не ги пипнах, но сините и жълтите и кафевите ги вадих и разсаждах. Може и да нямам цвят тази година от тях. Бяха станали гора и нямаха много цвят Мин година.
Това са лалета, нямам ранункулукс.

# 365
От няколко дни ми ухае чудно на терасата, едва днес видях - завъртях саксията да я намествам, че стефанотиса е отоврил нови цветчета. Много им се зарадвах.

И бугенвилия номер 2 цъфти. Някои от прицветниците са огромни. Явно наистина здраво ги торят във фермите за цветя. А миналогодишната дето беше останала само на голи пръчки сериозно се облистя.

А калата се събуди, но сега се чудя как да поливам. До сега съвсем оскъдно я навлажнявах. Някой с опит да помага моля! Струва ми се, че я засуших, а в руските сайтове съветват водата да е много малко.

# 366
Магни, направо райска тераса, хем гледка, хем цветя, хем мирише, че и слънчево CocktailNotes

Интересни къдравки кандилки!

У нас ирисите не са и се замислили още да цъфтят, ама пък то днес ги брули градушка, та е съвсем разбираемо Rolling Eyes

# 367
Ефибуш, райска градина ти имаш. При мен само скали и камъни, но опитвам се. Друг е въпроса колко ми се получава. Тази година забраних да ми подаряват цветя за рождения ден, който е другата седмица. Боли ме като ги губя. По-добре да си гледам тези които вече имам. Simple Smile

# 368
Ходих да плащам телефоните до мола и минах през Бриколаж, отмъкнах разсад петунии 2х6 броя. Не съм гледала петунии миналата година, но сега не им удържах, та утре ще ги садя и тях и сакъзите, много харесвам балконски цветя Heart

# 369
кактусчето много им разбира, но с две кактусчета у дома, едното бебе, май няма да отговори скоро.

на втория въпрос - да. Simple Smile
на първия... по-скоро не.

Да, точно кактусчето имах предвид. Толкова години си е така, ще изкара още. А тези малките ги отчупих и ги боцнах пък да видим

# 370
От няколко дни ми ухае чудно на терасата, едва днес видях - завъртях саксията да я намествам, че стефанотиса е отоврил нови цветчета. Много им се зарадвах.

И бугенвилия номер 2 цъфти. Някои от прицветниците са огромни. Явно наистина здраво ги торят във фермите за цветя. А миналогодишната дето беше останала само на голи пръчки сериозно се облистя.

А калата се събуди, но сега се чудя как да поливам. До сега съвсем оскъдно я навлажнявах. Някой с опит да помага моля! Струва ми се, че я засуших, а в руските сайтове съветват водата да е много малко.

Как гледаш стрфанотиса - светлина, поливки?
Аз си купих, в помещение е, беше добре, но май го удавих и хвърли всички цветове. Сега го оставих да съхне, да видим ще се възстанови ли. Пръска ли листата?

# 371
Как гледаш стрфанотиса - светлина, поливки?
Аз си купих, в помещение е, беше добре, но май го удавих и хвърли всички цветове. Сега го оставих да съхне, да видим ще се възстанови ли. Пръска ли листата?
На терасата е, но тази с козирка. Не съм го наредила на откритата защото все още има ветрове. Казаха ми, че не обича прекалено слънце и да е на течение. Поливам 1-2 пъти в седмицата зависи колко е топло. Листата пръскам на няколко дни. По скоро го държа леко засушен. Не му е времето да цъфти, тези които виждам в дворовете сега само листна маса правят. Затова съм сигурна, че е много засилен в оранжерията. Имам го от месец и още не съм сигурна до колко ще оцелее. Като го купих беше с добре оформени цветни пъпки. На места виждам и нови много малки, не знам ще се развият ли или ще ги хвърли. Нарочно избрах едно доста голямо растение с надеждата да се справя с отглеждането.

# 372
  • Пловдив
В тази тема нахлувам само с въпроси. Миналата година ми подариха зокум - изсъхна наскоро /май от преполиване/. Реших да освободя саксията, та въпроса ми е...мога ли да направя нещо за да го спася?

# 373
  • Мадрид / София
Внимателно с нокът остържи мъничко от стъблото. Ако се покаже зелено от долу, значи е живо и има шанс, но ако от долу е кафяво - заминало е на по-доброто място.

# 374
  • Карлово

Aз от месец я поливам. Най-напред съвсем внимателно. Сега вече има листа и нови се показват. Беше доста топло и поливам по сериозно.
Миналата година късно я събудих и само листа направи. Надявам се тази да цъфне.
И градинската се е показала. Едни разсаждах, но не ги виждам още.

Общи условия

Активация на акаунт