Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 31 658
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • гр.Варна
Момичета,
След малко ще пусна поща с пореден пробен изпит по математика,провел се във Варна в събота.
Нямам ключ  Simple Smile

# 226
Какво е значението на алуминия, за действието на тези дезодоранти? Аз имам два, един купуван от чужбина и един от тук, но без да съм се замисляла толкова какво съдържат. И при двата не забелязах действие при мен...ще взема да ги изровя да пробвам пак Simple Smile
Намалява потенето, но е вреден, защото се абсорбира през кожата.

Сега погледнах следващите пробни на  Регалия са чак след месец. Чудя се къде да се запишем по-рано.

# 227
СМБ Русе - ПИ МАТ - 24.04, СМГ - ПИ МАТ - 25.04. Онлайн.
Сега погледнах следващите пробни на  Регалия са чак след месец. Чудя се къде да се запишем по-рано.

# 228
  • Варна
Дъждче, и Вектор имат този уикенд, ако ви устройва (вероятно още тече записването).

Само да си призная, че в пощата изтрих един мейл с предния векторски ПИ по математика и го изпратих наново, този път с пълните отговори и точкуване, да не се преповтарят.

# 229
  • София
vox, честит рожденик на патерици! Много здраве и късмет през тази важна за него година! Flowers Four Leaf Clover
Поздравления за тортата! Изглежда много професионално направена и изкушаваща, но аз едва ли ще се хвана да я правя, не умея да ги правя тортите (и с чийзкейк не се захващам).

_re_ge, благодаря за споделения опит, ще се поразровя из сайтовете да видя какво предлагат.

Да се оправя това време вече, че на пролет не прилича! И школите да отворят, че време не остана!

Тежка седмица се очертава за сина, щели да имат доста тестове и изпитвания по негови думи. Не че през почивните дни се беше притеснил и си беше дал зор, де. Вече чакал великденската ваканция.

# 230
  • България, София
vox, на патерици, да ти е живо и здраво порасналото момче, да бъде обичан и щастлив, да постига с лекота целите си и да сбъдва мечтите си Hug Тортата изглежда страхотно. По принцип съм фен на шоколадовите торти, но тази мнооого ме изкушава Simple Smile

Наборката вчера се занимава с история, а така ми се искаше да поупражнява я математика, я БЕЛ.
Госпожата вчера им беше пратила линк към 40 - минутен филм и беше поставила доста въпроси, на които да отговорят, след като го изгледат. У дома има разделеление в помощта. Аз съм по БЕЛ и МАТ, ММ по история. Той каза, че това си било за класна работа направо. Много обемно и времеемко. А днес имат 2 часа история и нямаше как да го остави за следващия път.

По отношение на забраната за продажба на алкохол и тютюневи изделия, има я в Закона за закрила на детето.

"Специализирана закрила на деца на обществени места
   Чл. 5б. ...
(3) (Изм. – ДВ, бр. 58 от 2019 г., доп., бр. 99 от 2020 г. Сравнение с предишната редакция) Забранява се предлагането и продажбата на алкохолни напитки, тютюневи и свързани с тях изделия и изделия за пушене, различни от тютюневи изделия, на деца.
[/u]
(4) (Нова – ДВ, бр. 99 от 2020 г. Сравнение с предишната редакция) Забранява се употребата от деца на алкохолни напитки, тютюневи и свързани с тях изделия и изделия за пушене, различни от тютюневи изделия."

Изрична забрана за продажба на енергийни напитки на деца не срещнах в нормативната уредба, но и нямам претенции да съм я преровила изцяло. Дори и в Наредбата за здравословно хранене на учениците  и в Наредба № 2 от 20.01.2021 г. за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения, училищните столове и обектите за търговия на дребно на територията на училищата и на детските заведения, както и към храни, предлагани при организирани мероприятия за деца и ученици не срещнах сякаш изрична забрана. Но моята лична позиция е, че съм против. Кока - кола пият рядко, но от другия тип напитки аз самата не пия, не бих дала и на децата.

# 231
Здравейте ,как мислите новия министър на образованието дали ще направи някакви промени за матурите на седмокласниците ?
Дали изобщо ще има скоро нов министър ?

# 232
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нямат време.
а и със стари ... на всички позиции нов бардак няма как да направят.

# 233
ГЕРБ са приели мандата за правителство, като нищо може да си осъмнем с предишния.
Дали изобщо ще има скоро нов министър ?

# 234
Дайв, Анитца, благодаря ви. Точно този уикенд не е добре, но ще проверя за следващите.

Няма да има промени според мен, няма закога.

За забраната и аз търсих, но не я открих в закона. Спомням си, като течеше  обсъждането, и мислех, че са го приели. Много жалко, ако не са.

# 235
  • София
Няма да има промени за тазгодишното НВО.
Хипотетично, дори утре да осъмнем с ново правителство, вариантите са два.
- Вълчев остава на поста си = няма да има промени за НВО, защото си го знаем какво е решил.
- Идва нов министър = Няма да пипне нищо да промени. Докато се осъзнае къде се намира и какво се очаква да прави, НВО ще мине и замине.
- И не на последно място, генерални промени не влизат в сила за текущ набор, а винаги за следващите.

_re_ge, благодаря за споделеното! При синът не се наблюдава такъв проблем засега, но знае ли човек.

# 236
  • Varna
Някой да има задачите От втори модул от вчера на СМБ Варна?
Стана април, СМГ така и не пуснаха дата за БЕЛ или я обявяват някъде другаде...искаше ми се да я пусна при тях, но явно няма да успее.
Иначе тази седмица на 25.04 има в СМБ Варна, СМГ, Вектор... Това май ще е предпоследния на който ще я пусна и после 6.06. Но си търся и един по БЕЛ още за записване, с надеждата, че някой може да направи и на живо след новите разпоредби.
А от последния по БЕЛ към СМБ все още няма резултати, но този път са били над 150 деца и може би затова се бавят.

# 237
На 24 и 25 април има ПИ във Вектор

# 238
повече на пробни матури няма да го записвам
като излезат резултатите една седмица преди реалния изпит, на кой ще са в помощ
кой учил ,учил , тази година поприключи Laughing

# 239
И слава на Бога, че годината поприключи...
Чувам от доста места, че следващата година ще е същата като тази...искам да запиша децата на школи по езици, но ако пак ще е он лайн, не виждам смисъл да си давам парите на вятъра...математиката за седми клас, горе-долу я знаех, а и форумът помогна, българският не ми е ясен...но и догодина да преподавам чужди езици от дома, при условие, че съм дала хиляди за школи за двете деца е безсмислено...пък и нямам чак академични познания по чуждите езици, само работно го ползвам английският.

Общи условия

Активация на акаунт