Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 31 584
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Моловете отварят от утре.
Същата работа с височината, моят е 190 см, но талията му е детска. Голяма мъка е с дрехите.

# 91
Силно ме заинтригува дали и за нашето НВО ще излезне я някой засукан дублет, я някой казус, дето и езиковедите на БАН не са измъдрили, като лесно преносимата вода от 2019...
... поправите допуснатите 14 (четиринадесет) грешки – правописни, пунктуационни /2020/
...поправите допуснатите 14 (четиринайсет) грешки – правописни, пунктуационни /2019/

# 92

Заложете на нещо механично със стрелки.

Ама... Ти сериозно ли!? Да взема да го пратя с джобния часовник на прадядо ми ли, що ли...
Има електронен часовник с батерия... нищо особено умно няма в него, дори трябва да си му се сменя времето при промяна... специално за изпитите му го купих. Сега ако трябва да купувам и друг... ще се гръмна!

ПС
Марти, честит имен ден!

Миналата година взех голям, прост, електронен. От самолет се вижда, че няма специални функции. На БЕЛ й го оставиха, на математиката й го взеха.
Само споделям. Решението си е ваше.

# 93
  • София
"Пиши го сряда!"
От онзи виц за полицаите, които пишат протокол за някакво си ПТП и единият се чуди дали се пише Вторник или  Фторник.

Вие замлъкнахте с коментарите за пробните на Междучасие.
Аз не можах да открия четиринайдесет грешки, текстА им е стилистично грешен и плаче за цялостна редакция.
А по математика пак да питам: Лесен ли беше за вашите деца?
 Има ли други деца с такава драстична разлика между резултатите на Междучасие и Регалия? На моето дете на Регалия е с 25т. надолу.

# 94
  • София
ЗаСлон, 14 са си грешките на ПИ-БЕЛ-Междучасие.
Даже се зарадвах, че синът беше успял да ги открие всичките, тъй като само тази задача носи 14т.
Скрит текст:

За ПИ-МАТ-Междучасие - детето каза, че е бил доста труден, но пък изкара със седем точки повече от предния път. Не мога да направя сравнение с Регалия, защото не се е явявал на него.

Beb4о, ако ще пие някакъв кен, то по-добре бира да си купи, вместо енергийна напитка, по-здравословно ще бъде. Синът не се обръща внимание на подобни неща. Сигурно, защото около училище няма никакви магазинчета, лафки и пр., които да изкушават. А и ние никога не сме купували, за да ги види отнякъде. Когато сме заедно в магазин, ги подминава; търси си нещата, които знае. Сигурно това ще се промени от догодина с новото училище и среда, но тогава ще си говорим по темата.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 12:25 от Kally May

# 95
  • София
Скрит текст:

Заложете на нещо механично със стрелки.

Ама... Ти сериозно ли!? Да взема да го пратя с джобния часовник на прадядо ми ли, що ли...
Не аз. Инструктажът, утвърден със заповед на министъра.

Не разбирам - чак механично!?
Ми аз никога в живота си не съм имала смарт часовник, нито пък механичен такъв. И не, няма ни калкулатор, ни хеликоптер в тези часовници, само батерия. Не го разбирам тоз инструктаж...

# 96
  • България, София
По темата със зодиите - наборката е скорпионче. Много чувствителна, тиха и от по - свитите, но пък  радетел за справедливост. Способна е да се изправи срещу всички и до край да не отстъпва, ако смята, че е права. Много костеливо орехче. Артистично отнесена и разсеяна и се ядосвам, защото не използва потенциала си от тези пусти разсеяност и отнесеност. За 3 дни ходене на училище е успяла да си затрие картата за ГТ.
Ние с баща й  - близнаци, каката - везни. От въздухарите сме, та само седмокласничката е воден знак. Като цяло кака й доста се жалва от лошия късмет да е с двама родители близнаци Joy То вярно, че сме малко лудички, не ни свърта на едно място и палим директно на 5 - та Joy
 Много често нямам достатъчно търпение и това не харесвам у себе си. Опитвам се да работя в тази посока. Колко успявам - не знам.

Вчера по БЕЛ са правили писмено изпитване за 20 мин. върху сложни изречения.

Днес госпожицата я оставих в къщи. Сутринта каза, че гърлото я боли. Ковид мина при нея, но може вчера да е понастинала. Дано не е сериозно и стоенето днес в къщи, съчетано с пиене на топъл чай да даде резултат.

За часовник за изпитите и аз се бях замислила. Има един ръчен, детски със смърфове. Трябва да му сменим батерията и да видим дали ще заработи. Но все си мислех, че няма да е съвсем удобен и ще трябва да  купя някакъв съвсем елементарен електронен, тип будилник. А то май няма да е подходящ. 

beb4o_fb, права си да се възмущаваш. В крайна сметка и всички останали членове на обществото трябва да са някакъв коректив. Каквото и да се говори в семейството, щом няма контрол и спазване на установени правила от останалите, то си остава думи на вятъра. Има деца, които няма и да си помислят да пробват неподходящи за възрастта напитки. Но някои ще се изкушат. Ако ударят на камък в магазина, ще разберат, че наистина това не е подходящо за тях. Но ако си купуват без проблем, другото губи смисъл.

# 97
  • София
Аз съм на мнение, че колкото и да говорим, децата ни ще опитат енергийни напитки и цигари. Сами трябва да си извървят пътя и да си направят изводите от собствените грешки.
Работата ни е да сме говорили с тях и да знаят кое е вредно. Естествено това няма да ги спре да опитат, но ще имат едно наум. Това си е част от израстването.

# 98
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Даже се зарадвах, че синът беше успял да ги открие всичките, тъй като само тази задача носи 14т.

...лафки и пр., които да изкушават. ...

виждаш ли как елегантно са заобиколили четиринаЙсет и четиринаДесет? Wink
14 открити грешки=14 точки, 10 открити = 10 точки... не е фатално да изпусне някоя или, както е в нашия случай, да си "съчини" някоя. Simple Smile

лично аз бих затворила в запетайки "или част от него", но аз съм антична и помня стари правила.

Wink "лаФка" е фирма (май фалирала), магазинчетата са "лавки"

# 99
Не мисля, че има запетайка пред или. Ако има дали-или, или-или, тогава се слага запетая.
Сега виждам, че съм изпуснала налице, когато търсих грешките в този текст. Стилистично ми е много странен, като преписан от някой форум Simple Smile

Честито на всички празнуващи, които съм изпуснала! Да са живи и здрави!

Днес на тест в училище не се е сетила от кое произведение е даден цитат. Както и предполагах, от шести клас спомените са избледнели.
Обаче по пътя на логиката и с изключване веднага е можело да се сети. Аз го познах, без да съм чела Косачи Joy

# 100
  • София
Колкото и да говорим с тях и да обясняваме, все пак би било по-добре ако и в магазините цигари, алкохол и енергийни напитки не се продават свободно на деца (особено около училищата). По наше време и ние пушихме, но доста трудно се снабдявахме с цяла кутия цигари на 13 години. Simple Smile

Що се отнася до зодиите - аз и ММ сме телец, наборката козирог, малкия скорпион, още по-малкото овен. Всеки с характер и труден нрав, но се спогаждаме някак.

# 101
  • София
Честито на рождениците.

Моичкият се прибира много уморен, но втора смяна си е така.
Днес се сети да каже, че за понеделник му трябват още две помагала.
Забравил да ни каже в понеделник. Ама и учителите, толкова не можаха преди ваканцията да кажат да ги потърсим. А сега юруш, с експресни доставки.

# 102
  • София
Благодаря на всички за пожеланията.
По повод на зодиите, девойката е лъв, ама типичен. Тя е тази, която се налага, разпорежда, винаги права и трябва останалите да я слушат. Брат й е стрелец, баща й водолей, а моя милост типичен представител на зодия дева - амбициозен, перфекционист, подреденост, точност и т.н. В повечето случаи тези черти доста ми пречат и заради тях понякога оставам неразбрана от околните.
Часовник, има няколко, всичките й са обикновени, но нито един не носи. Вероятно и на изпитите няма да носи.
Енергийни напитки не пие, но пък се налива много със сокове и газирани напитки. Брат й е този, който отвреме навреме пие, но слава богу не прекалява.
За дънките, на сина ми купуваме от hm от мъжкия щанд, той е доста висок и слаб и това е магазина от който дънките му прилягат идеално.
Още не са ги подхванали с контролни и тестове и доста лежерно го дават, което ни учудва. Утре има по биология.
ЗаСлон, и при девойката имаше разминаване в точките по математика, но беше в полза на Регалия. На ПИ на Междучасие имаше 83, а на Регалия 97. По БЕЛ имаше много малка разлика от порядъка на 4 - 5 точки.

# 103
Еха, Марти, как си мечтая и аз да видя такива точки на мат, ама надали ще ми се случи.
И аз се ядосвам, когато продават цигари, алкохол, енергийни напитки на деца.
Моите деца трябваше да са скорпиони и така ми беше спокойно. Баща им скорпион, много приятели скорпиони имам, свикнала съм им. Обаче не, подраниха много и везни. Сега събирам опит с везни, не е лесно. Със сигурност мога да кажа, че мъж и жена везни са много различни. Laughing

# 104
  • София
не е фатално да изпусне някоя или, както е в нашия случай, да си "съчини" някоя. Simple Smile

Wink "лаФка" е фирма (май фалирала), магазинчетата са "лавки"
Добре е, че не аз ще се явявам на НВО, викаш JoyJoyJoy
А за редактирането на грешките и моето момче редовно "съчинява" някоя, затова много се зарадвах, че на последния ПИ се справи с тази задача напълно вярно.

За днешния ПИ по БЕЛ в училището детето е доволно. Каза, че само два въпроса за причастия са го затруднили и не е сигурен дали са му верни. На преразказа е писал най-много от целия клас - две страници и половина голям формат; другите са му се чудили какво толкова е писал.
Като цяло е много щастлив от днешния ден. Има шестица /единствената в класа/ по МАТ на контролното от понеделник. Дожаля ми много за едно момиче, което е изкарало 5 и е плакало за това.
Тренировката му следобед мина повече от добре; дори получи похвала от един каскадьор, който тренираше по същото време и който не можеше да повярва, че младежът изпълнява едно конкретно упражнение.
Заведох го после и на фризьор, че в главата беше като свраче гнездо. И след като се изкъпа, се зави в леглото с таблета.

Мернах една СТАТИЯ с АНКЕТА за НВО, реших да ви я споделя. Не мисля, че нещо се (раз)решава с анкети, но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт