Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 31 584
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • На морето!
Е, супер, благодаря! Остава и да намери правилните 14 грешки, виждам, че дори са написали и какви са.
Скоро беше попаднал на ПИ, в който имаше и стилистични грешки, които той дори не заподозря. Тази задачка е една от ключовите и разчитам много на нея.

# 76
  • В светлината на слънцето
Честити да са всички празнуващи! Да не ви изброявам, че ще пропусна някого! Heart
Учудващо присъственото върви спокойно. Няма изненади. Засега. За разлика от сестра му (10 клас), които ги спукват от изпитване, проекти, презентации, 5-минутки, 15-минутки, тестове и т.н. Нали трябва да докажат, че има смисъл и от техните матури. А очаквах така да са седмокласниците. Предният път им бяха стопили гьоновете. Сега някакво затишие има. Дано не им излезе само през носа.

# 77
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

Я да попитам за съвет - вчера се оказа, че е останал с 1 (един) чифт дъбки, всичко му е малко (с това стоене вкъщи реално е обличал епизодично само едните дънки). От къде да купя неслим дънки, за по-пълнички момчета? Той отдавна не е в детска номерация, направо съм в чуденка.

уайкики, мъжката номерация.
 имат три варианта на широчина. слим са ми туу мач. Simple Smile
в ню йоркър му станаха едни, но аз избягах с писъци от магазина. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
седяха му като чорапогащник под колената, като потури - над тях.
продавачът се опита да ме убеди, че така се носят. сигурно е така, ама...

# 78
  • София
Точно от Ню Йоркър моя има едни, с които е като балетист по клин. Обаче си ги носи, такава била модата.Grin
От Уайкики купуваме, и от Резервед.

# 79
  • Варна
Гледам коментирате зодиите. Аз имам близначе. Много ми е добричък, може би защото съм водолей и сме от една кръвна група, така да се каже. Виж с баща си телеца трудно се разбираше. Сега също е много спокоен, даже прекалено. Виж малкият почти 3годишен лъв ни спира тока яко...

# 80
Здравейте, някой знае ли как оповестяват резултатите от ПИ от СМБ Варна?

# 81
  • София
Добро утро, момичета! Искам да ви попитам нещо, че аз съм бясна. Оставих децата на училище и се отбих в магазина до училището. Пред мен се разигра следната сцена  - ученик държи Hell в ръка/май така се казва, някаква енергийна напитка/. Продавачката му взе парите и до там. Аз направо се разбеснях, но успях да се сдържа и й направих забележка. Знам, че не ми е работа да се бъркам, но не е ли редно да не му го дава?! На тази възраст децата искат да опитат всичко/седмокласник беше момчето/, родителите на това дете със сигурност му обясняват, че не трябва да консумира такива неща/познавам ги/, но не е ли редно и продавачите да са малко по-ангажирани? Те си гледат оборота, но не го приемам за правилно. Веднъж моят отишъл да си купи изоспорт/треньорът им беше позволил, ние - не/, жената го беше върнала, лично отидох да й благодаря...

# 82
излезли са победителите от конкурса на община Трявна и библиотеката при читалището на Трявна.
нашият не е от отличените, но е доволен, че е участвал.
май никой не е разбрал, че неговият герой е герой от игра, не от книга. Simple Smile

изумявам се кави ги измисля, за да не се конфронтира пряко с едната учителка по български, но и да не изпълни точно каквото тя казва.
не искаше да учи тезите наизуст - подкрепих го.
не получава макс. оценка, но и двамта сме ОК с това.
последния път обаче искаше да напише една от тезите с морзовата азбука. за да виделя тя колко е гадно.
вярно, че им бяха дали десет тези за следващия ден, но все пак - морзовата азбука е прекалено.
забраних естествено, а след това той реши по желание да участва в конкурса.
Wink с герой от игра, вместо от книга.

# 83
  • Бургас
Като нашият батко . Купи си три еднакви черни , слим дънки от там. Били му много удобно. Баща му като го види с тях и почервенява - приличал на пе...с Simple Smile

Точно от Ню Йоркър моя има едни, с които е като балетист по клин. Обаче си ги носи, такава била модата.Grin
От Уайкики купуваме, и от Резервед.

# 84
Привет, докато се включа изписали сте бая странички.
започнах да сънувам седмокласни кошмари. Ма не е ли рано ...
Аз имам едно чувствително раче, доста интровертно, но много добричко.
Дотук не можах да я превъзпитам да е по-окомуш.

Чете адски много. Сега даже съм казала - до изпитите никакви книги за кеф. Тя няма и време всъщност.
Но после съм обещала на някои фентъзи поредици- най- новите попълнения. Сама се разчете ваканцията на втори клас. Тя си избира- аз само насочвам.
Но и аз доста работих в насока да обича четенето и книгите, още преди сама да може да го прави.
Не ѝ се тръгваше много присъствено на училище, но се успокоява че е само за 2 седмици.

Разбира се ДО се е отразило и на диоптрите- след 2 години застой имаме промяна на проблемното око с един нагоре. Лекарят каза , не че това ме успокоява, че при голям процент от учениците с очни проблеми, висенето пред екрани е дало негативно отражение.

В училище станаха огромен клас- вече са 32-ма- не знам как се работи с толкова ученици присъствено...

За енергийната напитка- аз непрекъснато виждам тийнейджъри, които пият такива. Има ли изрична забрана за енергийните напитки, освен че са адска химия.
Веднъж ми се е случвало една касиерка в Била да иска лична карта на един хлапак- но и той беше взел бира. Не знам- мисля че моето не е пробвало такова нещо- но сигурно е въпрос на време.

# 85
  • Варна
Здравейте, някой знае ли как оповестяват резултатите от ПИ от СМБ Варна?
Резултатите изпращат по мейл (този, който сте дали при регистрацията)

# 86
  • София
Добро утро, момичета! Искам да ви попитам нещо, че аз съм бясна. Оставих децата на училище и се отбих в магазина до училището. Пред мен се разигра следната сцена  - ученик държи Hell в ръка/май така се казва, някаква енергийна напитка/. Продавачката му взе парите и до там. Аз направо се разбеснях, но успях да се сдържа и й направих забележка. Знам, че не ми е работа да се бъркам, но не е ли редно да не му го дава?! На тази възраст децата искат да опитат всичко/седмокласник беше момчето/, родителите на това дете със сигурност му обясняват, че не трябва да консумира такива неща/познавам ги/, но не е ли редно и продавачите да са малко по-ангажирани? Те си гледат оборота, но не го приемам за правилно. Веднъж моят отишъл да си купи изоспорт/треньорът им беше позволил, ние - не/, жената го беше върнала, лично отидох да й благодаря...

Съгласна съм с теб. Смятам, че продавачите трябва да имат грижа дали продават енергийни напитки, алкохол и цигари на непълнолетни. Но всичко опира до съвест и обществена отговорност, които често, за съжаление, липсват в повечето възрастни.

Благодаря за насоките, ще видим в Уайкики, някога, като отворят магазините. Слим модели категорично не са за моя синковец, най-добре е с класически модел, но вече не са намират.

# 87
  • София
catty m, сега се разрових в гардероба на набора - има класически модел дънки, от Ризървд са/не помня как се изписва на латиница, със s или z/. Помня, че имаше и по-големи размери, неговите са 152 см и са му вече 3/4-ти.
Аз лично съм купувала на моя син енергийна напитка - за да отпие пред мен, да опита, понеже  беше "на мода". Отпи и я изхвърли после. Дано не му се прииска да пийне отново, освен да говоря, нищо друго не мога да направя. Притесняват ме последиците от такива химии - това дете ще го изпие сутринта, най-вероятно без да е хапнало. А оборотът на въпросната госпожа се увеличи с цял 1 лев.

# 88
в 152 е влизал за последно във 2-3 клас. Simple Smile
кати, гледай надписите. регулар са като класическите, но има и едни стрейт фит, те са по-свободни.
и пробвайте. Simple Smile
мояът не мога да го накарам, затова вземам и после връщам. нямат проблем с връщането.

# 89
  • В светлината на слънцето
И моят е от феновете на грозните потурести гащи. Било му удобно. То неговите не са баш потурести, а малко по-прибрани, ама все пак... Но и той е нон стоп на колелото, та го разбирам като търси удобство.
За енергийните напитки честно казано нямам особено добро мнение, но и не са ми чак такъв трън в очите. Той не пие, пробвал е, не му харесаха - имали вкус на лекарство. В отбора ги държат много изкъсо за всякакви добавки и абсолютно нищо не им разрешават. И явно им е станало навик. Виж, каката понякога си позволява някое кенче, но рядко.

Общи условия

Активация на акаунт