Мога ли да живея при приятеля ми

• 3 985
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Баба ти все пак едва ли ти мисли лошото. Обаче поставиш ли се в пълна зависимост от приятеля ти, лошо ти се пише. Вероятно не можеш да го разбереш на 15, но недей да правиш глупости, детенце.

# 16
Законодателя затова е определил пълнолетието на 18 год,защото до тогава сте деца и не можете да вземата самостоятелни решения.
Какъв е този зор да го играеш Малката булка от сега?
Кой ще ви издържа? Приятеля на 18 год.надали себе си може да издържа.
Седни си на дупето и учи,пък след 3 години има време за приятели и игри на семейство.

# 17
  • Най-красивата страна
Този приятел с родителите си ли живее?
Те какво мислят по въпроса?
Аз на тяхно място не бих прибрала малолетно момиче в къщата си.

# 18
  • Варна
Приятеля на 18, тя на 15 обаче са заедно от година и половина. Тоя е започнал да ч@ка 13-годишно момиче... На всичкото отгоре на 18 вече работи, а не учи. Само хубави неща я чакат с него, спор няма.

# 19
  • Варна
Аз не прочетох момчето да работи. Днешните 18 годишни са все още ученици- 11, 12 клас, та вероятно е на издръжка на родителите си. Имам 2- ма сина, представям си на 18 години (12 клас) да ми доведат гаджето си на 15 да живее вкъщи - глави ще хвърчат.

Съветвам момичето да си стои при баба, не е добра идея да ходи в чуждо семейство.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 15:03 от floren

# 20
  • Варна
Сигурна съм, че го прочетох някъде това, че той работи. Първият пост е редактиран, може би там се губи, не знам.

# 21
  • Варна
Възможно е HighSpeed, Simple Smile

# 22
  • София
Да, писа, че работи и може да я издържа.
Не знам, ама 18 годишен едва ли ще е склонен да извади дебелата пачка за учебниците в 9 клас hahaha

# 23
Да, писа, че работи и може да я издържа.
Не знам, ама 18 годишен едва ли ще е склонен да извади дебелата пачка за учебниците в 9 клас hahaha
Ами дамските превръзки Simple Smile
Към авторката - ако от сега смяташ да разчиташ финансово на гадженца....до къде ще го докараш?!
Сега ти е време да учиш, да се развиваш, да бъдеш тийнейджър, а не семейна жена.
Разбирам, че на тази възраст "любовта ще победи всичко", ама като се поуспокоят хормоните в даден момент ще съжаляваш, че не си живяла като връстниците си.

# 24
Момичето е на 15, баба ѝ я дразни, а с гаджето всичко е цветя и рози... Само че те розите бързо увяхват и остават само бодлите.
Към авторката, ако отидеш да живееш с приятеля си баба ти ще те прибере с полиция, защото си непълнолетна. И това ще е по-добрият вариант за теб.
Защото ако те остави, след година ще имаш бебе и мъж, който очаква да му слугуваш, докато приятелките си ходят по кафенца. А след три години, когато те ще са абитуриентки, ти ще си сама с две годишно да ревеш пред вратата на социалните, защото на таткото ще му е омръзнало да си играете на семейство и ще те е наритал да се оправяш сама с детето. Или социалните ще са ти отнели детето.
Така е според статистиката. И тези момичета, които влизат в тази статистика също като теб сега, някога не са вярвали, че това ще се случи на тях един ден. Защото тяхното момче не е такова и се обичат. И защото знаят как се използват презервативи и не са глупави. А могат да направят и аборт в краен случай... Но един ден въпреки всичко това те са се събудили част от статистиката.
Хвани се на работа, ходи на училище, търпи баба си и си гушкай гаджето. Или...

# 25
  • Варна
Много точен пост. Дано момичето го разбере.

# 26
Определено тя пишеше, че той работи и ще я издържа.
Та да не би и да пишеше, че той ще я гледа.
Не знам въобще схемата, както е замислена, дали включва тя изобщо да ходи на училище, или направо да си провали бъдещето с гръм и трясък.

# 27
Може, може, всичко може и всичко се заплаща.
Аз живеех с гадже, но на 18. Вярно, издържахме се предоволно, но с това доброто свършва.
После 10 гидини се чудиш къде ти е бил акъла...
Време лесно се пилее и никога не се връща. 😉

# 28
Писа ли са ти много потребители, които вече са били на 15, дори вероятно някои имат деца на твоята възраст.
Вместо да бягаш от проблемите си, вземи ги разреши, какъв е проблема с баба ти, къде са вашите?
Нямаш право да живееш с това момче. Но и да имаш, ще е глупаво да го направиш. Щом приятеля ти е на 18г, вероятно ще живеете с неговите родители. Щом работи вече, значи не учи, т. е. работи някаква обща работа за не особено много пари, което ще си остане така цял живот. Скоро ще напуснеш и ти училище, за да допринасяш към общия бюджет, защото все ще ти трябват пари за нещо. Т. е. и ти ще останеш с минимално образование и цял живот ще бачкаш нископлатена работа и ще се оплакваш колкото проблеми имаш. Ако вземете и едно бебе да стъкнете, преди да си станала на 20, вече ще переш, готвиш, чистиш, гледаш бебе и мъж, а може и да си безгрижна студентка, ти избираш!
Оправи си проблемите с баба си, вземи се малко в ръце и се дръж като на 15 г. Учи, за да можеш да излезеш от рамката, в която си в момента.

# 29
  • Варна
Еретично звучи, ама понякога два шамара в точното време, май вършат чудеса...

Общи условия

Активация на акаунт