Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 15

• 62 280
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, от три месеца и аз съм с импланти в гърдите, поставени в Турция. Оказа се че моите импланти Ментор са от тези които се изтеглят от пазара, видно от сайта, които дамата качи предния ден. Има ли смисъл да търся обяснения от доктора си, защо ми е сложил такива импланти, след като още миналата година ги изтеглят от пазара!

Аз бих се свързала с доктора със сигурност, за да поискам информация какви са рисковете и евентуалните последствия.
А тези импланти от коя дата са изтеглени от пазара ? Защото това има голямо значение за това дали може да търсиш сметка за това.
А аз искам да разбера дали след тази официална публикация ще де поставят още тези въпросните импланти ?

Поправете ме ако греша, но всъщност пише, че става дума за Австралия. Уведомлението се отнася за пазара там, тяхната асоциация налага “УСЛОВИЯ” за тези модели импланти. До колкото разбрах, не забраняват, а предупреждават, пациентите с тези импланти трябва да се преглеждат по-често и да имат предвид заболяването, което евентуално могат да предисвикат.
Писах му, чакам отговор. Статията е от март месец 2020г. Сега япрочетох по внимателно и да за Австралия става въпрос, но се притесних доста. Все пак щом там предупреждават мисля че е редно да не ги поставят вече😞 Операцията ми беше на 13.01.2021г.

# 76
Ако някоя от вас има скорошна консултация и има желание, разбира се и се интересува от Ментор, нека да попита за тази имформация и сподели тук.

# 77
Само да вметна, че забранените импланти Алерган продължават да се слагат в Австралия и Канада със същото предупреждение като това за Ментор.

# 78
Само да вметна, че забранените импланти Алерган продължават да се слагат в Австралия и Канада със същото предупреждение като това за Ментор.

Това означава, че не са забранени, щом ги слагат. Чувала съм, че са изтеглени от пазара...тогава как се поставят все още ?

# 79

Това означава, че не са забранени, щом ги слагат. Чувала съм, че са изтеглени от пазара...тогава как се поставят все още ?
Може би не съм използвала правилната дума, но мисля, че всички ме разбраха.
Изтеглени са от Европейския пазар, но това означава ли, че ако намеря как да си ги доставя, някой хирург ще се наеме да ми ги сложи?
Въпросът ми е риторичен.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 20:08 от Req_

# 80
Аз лично смятам, че това си е чиста маркетингова стратегия. Няма как да се наложи нова марка импланти, докато не се оплюе старата. Аз също съм с поставени Ментор преди седмица и доста се притесних. Преди 2 месеца, когато разговарях с доктора си, той ми каза "Ментор са топ, за мен нямат аналог към момента. За вашия случай това е импланта, който ще даде най-добър естетичен резултат."
Ще разговарям с него за въпросната статия и ще пиша тук какво и казал. Аз имам доверие на доктора си, понякога се замислям как с този достъп до каква ли не информация в Интернет, губим все повече вяра в лекарите... 😞

# 81
Здравейте,
Някой има ли проблем при 8+ месеца със спорта?
Аз след месец ще направя година и за съжаление продължавам да не мога пълноценно да спортувам. 6 месеца не бях правила нищо след последния опит и от два дни започнах отново горна част с гребен тренажор на лека степен, обаче под лявата мишница ме боли. Още след първото упражнение, гърдите се вдървиха като в първите месеци след операцията, най-вече лявата. За съжаление доктора е далеко за да ида на преглед.

# 82
  • Бургас
Здравейте,
Някой има ли проблем при 8+ месеца със спорта?
Аз след месец ще направя година и за съжаление продължавам да не мога пълноценно да спортувам. 6 месеца не бях правила нищо след последния опит и от два дни започнах отново горна част с гребен тренажор на лека степен, обаче под лявата мишница ме боли. Още след първото упражнение, гърдите се вдървиха като в първите месеци след операцията, най-вече лявата. За съжаление доктора е далеко за да ида на преглед.
Все пак повече от 6 месеца не си тренирала изобщо мускула. Според мен е нормално. Аз също започнах след 6 месец леко да товаря горна част, пир някои упражнения имах чувството, че ще ми изскочат и ще паднат. Също така доста се вдървяваше мускула и едната особено придобиваше странна форма за ден два.
Постепенно нещата се нормализираха. Гледай по-внимателно, с по-малко тежести и ще ти свикнат мускулите.

# 83
Благодаря Алина, на това се надявам и аз, но понеже и преди това като опитвах и беше същото, се притеснявам да не би да е увреден мускула и да стане по-зле. При дясната няма проблем, съвсем леко по-вдървена е от нормалното, но няма болка.
Все пак една година трябва да е достатъчно вече за да се е възстановило всичко.

# 84
Искам да ви попитам колко време след операцията усещахте стягане, придърпване и изтърпване в долната част на гърдите и кога започнахте да ги чувствате като свои собствени без дискомфорт? 🙂

# 85
Ако някоя от вас има скорошна консултация и има желание, разбира се и се интересува от Ментор, нека да попита за тази имформация и сподели тук.
Днес разговарях с д-р Динев за въпросната публикация за Ментор. Той не беше чувал дори за такава, но каза, че Ментор за сега са топ на пазара и не смята, че е вярна публикацията. Или е маркетингов трик. Като цяло аз също изчетох доста информация. Тя е предупредителна един вид, че има случаи в които тези импланти могат да причинят увреждания... Но както каза и д-р Динев то няма имплант, който да гарантира 100%,че никога на никоя дама нищо няма да увреди. Аз смятам да му се доверя, така или иначе са си вече в мен 🤭🤭🤭 Нека гледаме по-позитивно на нещата.
Аз имах притеснения също за лявата ми гърда, че е доста болезнена, стои по-високо и е безформена още (8ми ден ми е от операцията)... Докато дясната е супер, нито болка, нито нищо... Импланта си е слязъл надолу, формата е много добре...Изпратих снимки на доктора, каза ми че съвсем нормално е двете гърди да се възстановят с различен темп. И той смята, че в повечето случаи лявата е по-бавно и болезнено се възстановява. На 17ти май съм на контролен преглед при него и той смята, че дотогава ще изглеждат вече далеч по-добре. 😊

# 86
Здравейте,
Ще приложа снимка от прегледа ми при д-р Стоянов. На който му е интересно, ще види, че ми е предложил импланти, които сега се изтеглят. Това не означава, че всички трябва, да си сменят имплантите.
Няма 100 % гаранция за качество, нито хирургът може да я даде.
Ние имаме избор и  всички последствия са за нас. Радвайте се на гърдите си!
Скрит текст:

# 87
Искам да ви попитам колко време след операцията усещахте стягане, придърпване и изтърпване в долната част на гърдите и кога започнахте да ги чувствате като свои собствени без дискомфорт? 🙂
На вторият месец.

# 88
На вторият месец.
Благодаря много за отговора 🙂🙏

# 89
Здравейте,
Ще приложа снимка от прегледа ми при д-р Стоянов. На който му е интересно, ще види, че ми е предложил импланти, които сега се изтеглят. Това не означава, че всички трябва, да си сменят имплантите.
Няма 100 % гаранция за качество, нито хирургът може да я даде.
Ние имаме избор и  всички последствия са за нас. Радвайте се на гърдите си!
Скрит текст:

Това на коя дата е ?

Общи условия

Активация на акаунт