Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 15

• 62 835
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
Buena, аз също се чудих при кого да отида.. Записах час в Токуда, където бях на преглед и преди операцията. Преди ходех при Младенов, но сега имаше часове при него чак за след месец, та записах на случаен принцип в Токуда и се паднах при Марина Влока, мила, внимателна и много обстойно ме прегледа. В базата им данни излязоха старите ми данни от Токуда, имам киста и фиброаденом и много прецизно ги мери и сравянва с предния път.

# 511
  • София
На мен моят лекар ми каза, че не вижда нужда да ходя изрично на мамолог. Можело и на ехограф, при нормалните профилактични прегледи всяка година

# 512
Д-р Василев и д-р Гемеджиев в бившата Тина Киркова. Много съм доволна, на частен прием бързо дават часове.

# 513
  • София
На мен моят лекар ми каза, че не вижда нужда да ходя изрично на мамолог. Можело и на ехограф, при нормалните профилактични прегледи всяка година

Мамолог е лекарят, може би имаш предвид, че не е нужно да се ходи на мамография (рентген).

Благодаря ви за имената, момичета! Аз ходих на преглед точно преди операцията, преди половин година. Но две мои близки познати се разболяха от рак на гърдата в рамките на последния месец без да имат ниаккава предразположеност, млади жени, та съм решила да ходя вече 2 пъти годишно задължително.

# 514
В инстаграма на д-р Хатър има доста снимки преди и след, повечето са с този профил на Мотива. Тя слага почти само през ареолите, явно предпочита така. Белегът е тънък и едва си личи, тъй като следва очертанията на ареолите.

А дали този достъп е предпоставка за по-болезнен възстановителен период?
Не виждам логична причина този достъп да направи възстановителния период по-болезнен … Така или иначе възстановяването е няколко дена, които човек може да изтърпи  с помощта на болкоуспокояващи. Не е някаква нечовешка болка, за мен е по-важен дългосрочният резултат. Белезите ми почти не си личат и не съжалявам изобщо за достъпа през ареолата. Пак този бих избрала, ако можех да върна времето назад. Така или иначе е важно и лекарят какво ще прецени.
Субмамарният достъп ,доколкото съм чела, дава по-добра видимост на хирурга. Мисля, че периареоларният действително се води по-трвматичен за пациента.
Аз също съм с периареоларен, нямам никакъв видим белег, нито тежко възстановяване.
Нямам база за сравнение със субмамарния, но и не съм имала драма с възстановяването, освен че сама си го усложних с хиперактивност.
Бих избрала отново достъп през ареолата.На практика незабележим белег.

# 515
  • София

Мамолог е лекарят, може би имаш предвид, че не е нужно да се ходи на мамография (рентген).

Благодаря ви за имената, момичета! Аз ходих на преглед точно преди операцията, преди половин година. Но две мои близки познати се разболяха от рак на гърдата в рамките на последния месец без да имат ниаккава предразположеност, млади жени, та съм решила да ходя вече 2 пъти годишно задължително.
Имах предвид, че не е нужно да ходя изрично на мамолог, а при стандартен ехографист, по време на ежегодните профилактични прегледи.

# 516
Здравейте, момичета! Hug След като вчера обикалях два часа по магазини за бельо, искам да ви питам вие как процедирате със сутиените през летните жеги? Grin Заради по-разголените дрехи реших, че ще си търся сутиен без банел (,защото още ми е забранено), но и с махащи презрамки. Е, всяка магазинерка ме питаше "ами какво ще държи тогава?!" (Таа..не си намерих сутиен и накрая реших, че май ако се налага да съм без презрамки за известно време просто ще ходя с лепенки за зърна).. Вие без тотално нищо ли излизате основно през лятото?

Но се замислих и за още една алтернатива - какво ви е мнението за самозалепящите се простягащи сутиени тип 'пеперуда'? Носите ли такива?

# 517
Здравейте! На мен ми предстои другата седмица операция при д-р Пеев. Предложи ми импланти Политех 395cc висок профил и 480cc ултрависок профил. Избрах по- малкия, но вече малко съжалявам, след като четох доста коментари, че масово на момичетата им малеят. Висока съм 172см, 52кг, нулев старт. Има ли някоя, която да е оперирана скоро при него? Много ще се радвам да ми пишете! ☺

Поздрави и хубав ден!

# 518
  • София
Здравейте! На мен ми предстои другата седмица операция при д-р Пеев. Предложи ми импланти Политех 395cc висок профил и 480cc ултрависок профил. Избрах по- малкия, но вече малко съжалявам, след като четох доста коментари, че масово на момичетата им малеят. Висока съм 172см, 52кг, нулев старт. Има ли някоя, която да е оперирана скоро при него? Много ще се радвам да ми пишете! ☺

Поздрави и хубав ден!

Не си уточнила анатомични или кръгли? Ако е за анатомични,бих избрала по-големият размер,те така или иначе малеят спрямо кръглите. не е късно да ги смениш,ако решиш,аз съм оперирана при Христов във Вита, те и тримата с Пеев и Кънев работят по една схема и с една представителка на Политех.

# 519
Не си уточнила анатомични или кръгли? Ако е за анатомични,бих избрала по-големият размер,те така или иначе малеят спрямо кръглите. не е късно да ги смениш,ако решиш,аз съм оперирана при Христов във Вита, те и тримата с Пеев и Кънев работят по една схема и с една представителка на Политех.

Анатомични са. Мисля че вече няма как да си сменя решението, понеже доктора ми каза, че се поръчват от чужбина и идват за седмица,а ние говорихме преди 7-8 дни.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 22:06 от bubanka

# 520
По принцип по-добре е доктора да си даде мнението кой от двата е по-подходящ за теб. Според мен по-добрия вариант е по-големия размер.Обади му се утре отново и го попитай дали е късно да промениш избора си.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 22:05 от bubanka

# 521
Здравейте, мили дами!
Колко дълго време взимахте решение за импланти? Аз съм в страхотна дилема дали да е само повдигане или с импланти, заради всички тези отзиви по BII (Breast Implant Illness) и умирам от страх тялото ми да не ги отхвърли. От една година само за това мисля и още не знам какво да правя. Като цяло докторите са убедени за импланти, но те така или иначе друго няма да кажат.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 09:11 от Светла78

# 522
Пламена, според мен си взела правилно решение и не трябва да съжаляваш.
Аз не разбирам стремежа за огромни гърди и това "малеене", за което много жени говорят. Гърдите според мен, трябва да са пропорционални с останалата част от тялото и да не личи, че жената има корекции.

Светла, повече от 2 години мислих, като имах и платена операция, която отмених, след като започнах да чета и гледам за BII. Не съжалявам за решението си да се подложа на операция, чувствам се прекрасно и мисля, че постъпих 100% правилно. Хубаво е, че знаеш рисковете, човек трябва да е информиран.

# 523
395 въобще не са малки на този ръст, аз съм само сантиметър по-ниска с 375 висок профил на Мотива. Въобще не са малки на тази фигура.

# 524
Ида, много ти благодаря за бързият отговор. Успокои ме, че не съм единствената да се колебая толкова дълго време. Истината е, че искам да си сложа, но ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт