Родителите ми не приемат връзката ми

• 8 144
  • 298
  •   2
Отговори
# 195
Съвети ли ѝ дадохте? Къде бе? Слушай родителите си ли? Тя въобще не е питала това, съвет търсеше как да балансира между двете страни, не ви е питала прави ли са родителите.

# 196
Всъщност тя не е давала подробности в какво се състои неприемането, но аз останах, с впечатлението, че я врънкат да се раздели с него.

# 197
  • София
И й написах, че не може да балансира, защото няма как да балансира. Тя няма да ги убеди, те няма да се убедят. Те може и да млъкнат и да я оставят да си троши главата, но със сигурност това не е много в нейна полза, защото в момента родителите й са хората, на които им пука за нея. Младежът си има родители, на които им пука за него и те няма да тръгнат да се тревожат дали девойката е в лоши отношения с родителите си. Така че авторката трябва да вземе решение и да си носи последствията.

# 198
  • София
Ще свикнат с идеята, ти просто не трябва да изпадаш в крайности с тях.
Кажи им спокойно, че не си тръгнала да се жениш за него. Изложи им вижданията си за живота и къде се намира гаджето в тях.
Говори, не се тръшкай.

Съвети ли ѝ дадохте? Къде бе? Слушай родителите си ли? Тя въобще не е питала това, съвет търсеше как да балансира между двете страни, не ви е питала прави ли са родителите.

Авторката е харесала поста ми, но го е прочела Simple Smile
Не говорете, четете.

# 199
Няма как да балансира за нещо такова.
На 18 някои мислят за учение, за бъдеще, достатъчно големи са да планират професия, , развитие,  а не баланс за гаджето.
Авторката не се включи да обясни какъв човек е момчето, може да учат заедно и така да балансира донякъде.
Ако не и се учи повече и се ориентира изцяло към живот за гаджето - родителите нищо няма да ги балансира.
Хващате се в едно нещо и пропускате всичко останало, а  то е важно.
Ако момчето заслужава - борбен, надъхан да се справя, а не да завърти главата и  и работи по един сценарий  тук - бебе и  връзване, да поживее, няма баланс.
Ако авторката иска адекватни коментари да уточни, със сигурност чете и очаква отговори.
Може например да са "ти си благороден човек, бъди до него безусловно, майната на родителите, те не разбират нищо".

# 200
Не е лошо в тоя живот да погледнеш и отвъд носа си, защото можеш изведнъж да се окажеш и от другата страна. Говоря за надъханите майки орлици с идеалните деца.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 14:05 от happy doc

# 201
  • София
Не е лошо преди да пляскаш нещо за пълнеж, да се поогледаш, поослушаш, попрочетеш. Един вид да почетеш диалога, да видиш хората какво казват... Whistling

# 202
  • София
То хубаво да погледне човек отвъд носа си, но какво нататък трябва да направи? И за кого става въпрос - за самия него или за това другите какво да направят?
Не виждам как с поглед отвъд носа може някой да бъде накаран да направи нещо, което не може или не иска да направи. Ще погледне отвъд носа за малко и ще се върне в своя живот и още повече ще се надява да не е от другата страна - или ще игнорира тотално мисълта за другата страна, или ще намери достатъчно много причини, за да не му се налага да мисли за това. Приемането не става насила.

# 203
Не е лошо в тоя живот да погледнеш и отвъд носа си, защото можеш изведнъж да се окажеш и от другата страна.
Никак не е лошо да гледаш с отворени очи.
И не е лошо да обясниш повече, не само хем  да са доволни всички ,хем да е на твоята.
Ако си сигурен , действаш.
Като не си - питаш другите .
Ако ще се откаже от себе си заради друг, има проблем.Нещата трябва да се движат заедно.

Аз съм с недъг, мъжът ми  е пренил, че ставам да се обвърже.
Стана така, че здравият си отиде на 58 а болтнвата се бори с живота, макар напоследък  се чувства победена.
Та поне аз имам право да се изкажа от двете страни.

# 204
  • София
Вики, би ли споделила какви са притесненията на вашите и забраняват или просто изказват несъгласие?

# 205
  • София
На мен пък пък, понеже имам също няколко автоимунни заболявани и имам познати с конкретното от темата, ми е интересно какво си представяте като негатив от връзка, в която двамата млади се разбират и обичат, а заболяването му е успешно контролирано от съвременната медицина.

# 206
На мен пък пък, понеже имам също няколко автоимунни заболявани и имам познати с конкретното от темата, ми е интересно какво си представяте като негатив от връзка, в която двамата млади се разбират и обичат, а заболяването му е успешно контролирано от съвременната медицина.
Негатив е за младо момиче да се вкопчи във връзка, докато родителите го издържат.
Гаджета значи да се виждат  и споделят чувства.
Негатив е, че не обяснява  как вижда нещата напред.
Просто иска родителска подкрепа .Не знаем как  я притискат, да мрънкат и говорят са в правото си, да е информирана като взема решение.
Да обясни авторката ,за енти път пиша.

# 207
  • София
Мен лично това, на което съм била свидетел - манипулация по най- тънките душевни струни на един емоционално незрял човек.
Грозно, но съм го съпреживяла и с майката и с момчето.

# 208
Аз така и не разбрах как можете да накарате 18 годишен човек да ви слуша и да взима изцяло мнението? Ще му спрете джобните или какво? Интересен ми е самия способ.

# 209
  • София
Преди няколко дни гледах Любовна история (или Романтична история) - класика от 80-те, сърцераздирателна романтична история за любов и вярност в болест и здраве на 20-годишни младежи. Краят беше трагичен за всички герои в историята. Хванах се в мисълта, че нищо романтично няма в нея, а е само трагично. Но сигурно е заради това, че съм вече на друг акъл.

Не можеш да го накараш. Единствено можеш да кажеш дали си ок или не си ок с решенията му. Не си длъжен да подкрепяш нещо, с което не си ок.

Общи условия

Активация на акаунт