Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 37

  • 73 945
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 948
mama iasi
Скрит текст:
не съм разбрала,че имате именичка.Да е жива и здрава!

# 136
  • София
  • Мнения: 12 216
Честита Цветница!
Честито на празнуващите !
От мен  малка заигравка с - Гръцки портокалови великденски бисквитки

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 137
  • Мнения: 7 975
Честит празник на всички с имена на цветя, тревички, билки! Бъдете здрави и успешни, късмета да е винаги с вас!

"Ветрило"- св.контрафиле

"Великденски сладки"( без глазура и украса)- Cherry Bakery
Хубава вечер и успешна седмица!
Скрит текст:

# 138
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050
Честит празник на всички с имена на цветя, билки и дървета! Носете си прекрасните имена със здраве и радост! 🥰 ❤️


Кокосово брауни с глазура




От ММ картофки и пържоли

Скрит текст:
Свекърва ми е Латинка, но работи в Германия, а мама е Лиляна, но днес не се събрахме, защото тя продава на пазара и днес носеше цветя и върбови клонки, ние ѝ правехме компания, а Мони беше рекламно лице. Grinning

# 139
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
Мони е много сладка,да ви е жива и здрава!

# 140
  • Мнения: 43 371
Искам със закъснение да поздравя всички с отминалите им рождени дни, бъдещите мамчета с бременни коремчета  и да честитя днешния празник на цветята ни в темата! (все няма някой около мен, който да ми снима чиниите, а аз все още отказвам да получа модерен телефон). Наздраве, момичета!

# 141
  • In transit
  • Мнения: 14 184
Магси, Честита да си!
Честит имен ден на всички празнуващи днес.
Мими, прекрасни бисквити!

Принцеси с многозърнест хляб (по идея на Джастето добавих малко прясно мляко. Хареса ми. Flowers Rose)


Паниран пушен кашкавал на фурна


Сладкиш от шам фъстък без брашно и мазнина, много лесен и вкусен


Скрит текст:

# 142
  • Мнения: 9 451
А аз в принцесите добавям газирана вода, прекарала съм се Simple Smile Ще пробвам с мляко.

 Честит празник на цветните ни момичета в групата! Здрави и щастливи бъдете!
Снощи пържено свинско с карамелизиран лук https://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_08.html

и визията на салатата ни в последните  две седмици- с кисела ябълка е.

 сладък салам (от няколко дни го мисля, но вчера една дама съвсем ме подпали Simple Smile и въпреки, че човекът  ми обърка бисквитите от поръчката, го завих Simple Smile  ),  https://pep-4o.blogspot.com/2012/01/cvvcbgc.html 

днес пържени филии имахме за закуска,

картофено пюре  https://pep-4o.blogspot.com/2021/04/blog-post_25.html за кюфтетата на скара за вечерята

И супа от воденички https://pep-4o.blogspot.com/2020/11/blog-post_16.html

и когато вместо поръчаните патладжани ти донесат тиквички, а не ти се пържат - за по-мързеливо едно руло от тиквички с крема сирене и шунка. https://pep-4o.blogspot.com/2017/07/blog-post_5.html Добре, че младите го харесват, утре да го споделя с тях.

Хубава нова седмица да ви е и бъдете здрави!

# 143
  • София
  • Мнения: 3 358
Честито на именници. Късмет и закрила да ви носят имената.

Палачинки


Кроасани,само ги изпекох


Омлет с нори


Сарми


Червена леща със спанак


Кюфтета от броколи


Безмесна руска салата

# 144
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
Бени и Пеп-4о белите ли тиквичките?  Моето руло е бледичко, но едва ли е от това че ги белих, нямах копър Thinking

# 145
  • Мнения: 9 451
Не ги беля, но кората също си пуска цвят.
 освен копър когато имам слагам и магданоз

# 146
  • Варна
  • Мнения: 1 448
Неделната вечеря - султан кебап и пшеничен хляб със суроватка

# 147
  • Мнения: 1 156
Днес обядвахме гръцка рибена авголемоно чорба



и брускети от ръжен хляб с филаделфия и маслини. Комбинацията със супата се получи екстра.



Успешна нова седмица на всички кулинарни феи в темата!

# 148
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 3 152
Може ли рецептата за рибената супа?

# 149
  • Мнения: 1 156
Разбира се. За супата трябват
2 бр. риба с нежно бяло месо - лаврак, ципура, треска, пъстърва ....
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 по-голям морков
1 стрък целина
2-3 картофа
2 яйца
1 с. л. нишесте
2 лимона
зехтин

Рибата се филетира и от костите и главите се сварява бульон. Вари се 90 мин. на бавен огън или 40 в тенджера под налягане. Заедно с костите се слагат няколко зърна черен пипер, бахар, сол, обелките от зеленчуците (хубаво измити), дафинов лист и дръжки от магданоз. Прецежда се два пъти, за да не попадне някоя кост в супата.
След това, в прецедения бульон се сваряват нарязаните на дребно зеленчуци. Аз винаги загребвам два черпака от зеленчуците и малко бульон, пасирам и връщам в тенджерата. Така се сгъстява супата. След това слагам рибата, нарязана на парченца. Варя около 10 мин. И е готово. След това правя авголемоното от 2 те яйца, лъжицата нишесте и лимоните. Разбивам добре всичко това и темперирам с горещата супа. Слагам и зехтин в този момент. Може и масло, по вкус.

Като подправка аз използвам девисил, но това си е от мен. Магданоз се слага по принцип.
Това е. Много е вкусна. В Гърция слагат още тиквичка и ориз, но на мен ми идва прекалено, но и това е по вкус.

Общи условия

Активация на акаунт