Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 37

• 73 957
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Принцеси на тиган, кюфтета на яхния, и скапаните яйца.Едни цветове очаквах, други станаха, но поне отбих номера.

# 196
Да се поразпиша в новата тема преди да е свършила 😁
Ала- бала, 💐
На всички, които са имали поводи за празнуване, желая здраве и много щастие 🤗

Печено свинско и свежа салата

Пици, за всеки според вкуса 😁

И от днес супа топчета

Бъркани шницели

Картофени кюфтета на фурна

Руло от тиквички

# 197
  • там където има винаги вятър
Цитат

... и скапаните яйца.Едни цветове очаквах, други станаха, но поне отбих номера

Я, как хубаво са "хванали" боя. Защо не ги харесваш?

И моите "хванаха" добре. Да видя какви ще ги направят внучката и майка ѝ в събота.
Скрит текст:
Боядисах само за гробища, за това и не ги намазах с олио Cry

# 198
Ducet0, залепнах за картофените кюфтенца, като жълтички си ги подредила!

Вечерята - салата, кюфтенца в син домат и доматен сос.

Яйца боядисвах и аз - с люспи от лук и с боя.

# 199
# 200
Чудни предвеликденски вкусотии, представям си за Великден какво ще е!

Дежурната салатка, тоя път с моцарела,

пилешка супа,

запеканка с картофено пюре, пилешко и зеленчуци,

кюфтета в млечен сос,

пържени кюфтенца

и любим лидълски сладолед със солен карамел.

Всичко изглежда много вкусно!Може ли рецептата за запеканката:hugs:

# 201
Скрит текст:
Чудни предвеликденски вкусотии, представям си за Великден какво ще е!

Дежурната салатка, тоя път с моцарела,

пилешка супа,

запеканка с картофено пюре, пилешко и зеленчуци,

кюфтета в млечен сос,

пържени кюфтенца

и любим лидълски сладолед със солен карамел.

Всичко изглежда много вкусно!Може ли рецептата за запеканката Hug

Една20,
Скрит текст:
запеканките, които правя по принцип са вариации на тая КАРТОФЕНО-ГЪБЕНА ЗАПЕКАНКА. Всякакви, с каквото ми дойде на ум като плънка. Варено месо, най-често пилешко, но и с други става, накъсано на хапки, и с кайма също става, и зеленчуци също каквито искаш и обичате. Понякога леко запържвам лук, гъби, чушки и слагам в плънката.

Точно показаната на снимката е направена така: обелени и нарязани картофи се варят в тенджерка с подсолена на вкус вода, заедно с един-два моркова, нарязани на дълги парчета. След като се сварят, морковите се отделят и се нарязват на ситно, а картофите се намачкват с малко краве масло с прибор/преса за картофено пюре, един на дупки, може и подправки на вкус - чер пипер. Ако е много гъста картофената смес, сипвам с лъжичка малко от водата, в която са варени картофите, може и лъжичка-две пресно мляко да се използват, най-често не се налага да добавям. Не бива да става рядко пюрето.
В намаслена тавичка се слага половината пюре, върху него плънката - морковите, пилешкото, кутия грах и каквото има, отгоре останалото пюре, залива се с разбити яйца с кисело мляко и се запича във фурна на горен и долен реотан до коричка на заливката. Понякога морковите и граха ги поразбърквам в пюрето, по-лесно и бързо е да ги сложа в плънката. Това е, продуктите на око, зависи в каква тава ще го правя и за колко човека.

# 202
  • Mediterraneo
Минавам да хокажа как спасиха скапаните яйца децата Simple Smile Боите не хванаха изобщо на обикновените яйца, а бели нямах достатъчно

# 203
Представям ви сладки с крема сирене, които приготвих тези дни и които са чудесно допълнение към празничната трапеза. 🦋🌺🤗
https://---shoretner923-3ujgiqV

# 204
  • София
Предложение за някакви сладки подобни на горните но без печене

# 205
  • София
Пелмени със запържено масло.

# 206
От мен - зелена салата с риба тон:

От свеки - златен костур по гръцки. Аз само направих една импровизирана гремолата от магданоз, девесил и лимонова кора към него. Направо му заспа. Чудно, много вкусно и полезно ястие:

Скрит текст:

# 207
Козунак вътре с малко ситносмляни орехи. Отгоре му ръсих кокосова захар и май това му добави още тен, стана на карамел, освен че и го препекох леко 😏 Вътре си е на кифла, цяло парче може да събереш в уста.

Паста с риба тон и доматен сос на фурна

Фарфале със скариди, шунка, аспарагус, лимон и магданоз

Пица с яйца

Мисля да престана да питам ММ какво иска за вечеря, че няма излизане от италиянската кухня Sweat Smile

# 208
И аз правих козунаци. И моите хванаха загар, но ние ги харесваме така.
Ползвах рецептата на Ваня ( наистина се оказа много лесна и успешна) и другите 2 са по рецепта на " Готвене за начинаещи" -двата на решетката

# 209
Страхотни са ви козунаците!
Всяка година по Великден препичам няколко, поне една доза (нали, защото е за повод 😂), но са си екстра коричките и на снимка излизат доста по-черни, а реално не са. Днес не издържахме и излапахме един ние 😁
За сметка на предни години, тоя път изпекох "света" 😁
Мързи ме да свалям и намалявам размер на снимки, но да не е спам, един скрийшот на препечен с шоколад.

Общи условия

Активация на акаунт