Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 37

• 73 909
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
И аз почти нищо, ама 30 мин занимавка.
Салата "Разкош"-зелении, репички, авокадо на слайс, белен слънчоглед и сусам, дресинг с горчица и печен чесън и домашно яйчице

# 691
  • София
Тараторче и прясно зелце на фурна - класика, като от  студентските ми години в стола

Картофената ми салатка

и новата ми рецепта - Умен карамелен флан и карамелен сос към него

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 01:09 от marchеva14

# 692
# 693
  • In transit
Мики, смаза ме с картофките и таратора! ❤️
Как приготввш картофките?
Карзче, благодаря. Hug
Скрит текст:
Задължително избирам дребни пресни картофи, които готвя цели. Максимум колкото голям орех като размер.
Ако са по-големи и ги срежа, дори да им "запечатам" срязаното докато ги тръскам в тенждерата в повечето случаи стават на каша. Ако са съвсем пресни и се белят лесно ги слагам в найлонова торба, сипвам им няколко с.л. сол и ги обтривам добре така, че да се пообелят. Може и един по един, но си е играчка. Ако не се белят лесно просто ги измивам добре и ги оставям с кожата.
Вземам средно голяма тенджера (3-4литра), слагам хубаво зехтин на дъното и изсипвам картофите. Захлюпвам ги и започвам да ги готвя, отначало на силен огън за да се "запечатат". Периодично ги разтръсквам хубаво с тенджерата. После намалявам котлона на средно за да могат да се задушат в средата. Горе долу за около 30 минути са готови. След като се запекат отвън ги разбърквам няколко пъти внимателно с дървена лъжица. Минута преди да ги сваля от котлона ги поръсвам обилно със ситно нарязан пресен чесън, сол и копър. Разбърквам и захлюпвам да се задушат подправките за 1-2 минути. Задължителната им гарнитура са таратор и сирене. Heart Eyes

# 694
  • Някъде Там
Днес съм рожденичка и само 🍰 торта с ягоди и домашни бисквитки. Направих я в бурканчета  Simple Smile че е по-лесно за закуска в колата Wink

# 695
  • ВАРНА
Хачапури по мегрелски

# 696

Кокосови палачинки по Mikkey

# 697
a_alex, много любов, щастие и късмет!

Първоюнско:

# 698
  • Bарна, морето, сините вълни
a_alex, честит рожден ден! 🌷 Бъди здрава, обичана и щастлива!

Момичета, чудни вкусотийки сте приготвили! 🥰 Каквато не съм капризни, от всииичко бих си хапнала! Grinning

Овесени кексче с банани и сушени кайсии

Гофрети от тиквички

Цитронада от бъз, мед, лимон и мента и меденки

Домашни картофки с масло и копър

Банички с яйце, сирене и шунка

# 699
Честито на празнуващите.
Еклери със сметана.

# 700
ЧРД a_alex,жива и здрава!
Лабрекс,така и не намерих време да отида и да си взема от тези хубави съдинки,но всеки път се кефя на твоите.
Деспи как си?Колко остава до щастливото събитие?
Еклерите на G&B хич няма да ги коментирам,че....
От мен свинско

Тиквички

Баница

Пиле

Салата

# 701
  • Bарна, морето, сините вълни
За да не е спам, едни картофки с пиле отпреди десетина дни

Peggy,
Скрит текст:
Благодаря! ❤️ Добре съм, разхождаме се с малката и Ерко, понякога леко ме наболява корема вдясно, с Монито така не ме е боляло. Но АГ не каза, че е нещо притеснително и пия магнезий. Много спя. Grinning Вечер по минимум 8 часа, понякога 9, 10 дори. На обяд често спя по 2 часа.
01.10 ми е терминът, на 28.09 с ММ ни е третата годишнина от брака, а на 29.09 тати има рожден ден. Да видим дали няма да ни изненада. Извинявам се, че стана малко дълго, ама съм приказлива. Grinning

# 702
Деспи
Скрит текст:
много се радвам за теб!Може и да имате изненада,знае ли човек!?

# 703
  • там където има винаги вятър
Разчиствам фризера, че ще дойде новия.
Къде без салата.

a_alex, честит рожден ден! Здраве, щастие, късмет! Flowers Bouquet

# 704
  • София
Само хляба , направен изцяло от внука, аз само му казвах какво да прави. Яйцата на очи и спагетите по флотски не снимах. Ама щом може вече хляб и яйца да си прави, гладен няма да остане.

Общи условия

Активация на акаунт