Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 37

  • 73 939
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 705
Един бърз обяд  с
шопска салата и...

омлет с шунка, сирене и кашкавал

пилешка яхнийка с картофи

дробчета по селски

# 91
# 92
  • Мнения: 17 116
У нас предимно супички, но направих и картофените кюфтета с вдъхновение на рецептата от Dorina_10 Nature Star Nature Sparkles и станаха много хубави, с праз, сирене и кашкавал. Не ги топих в брашно, сигурно затова станаха пак плоски, но на вкус и консистенция са и-де-ал-ни  Hands Plus1



Зелева супа с фиде, чушки и домати, и лют пипер



И супа с карфиол, броколи, аспержи, гъби, морков, домат и пащърнак, подправях със соев сос и китайски аромати

# 93
  • Мнения: 40
От скоро имам много любима и супер лесна рецепта за тиквички на фурна. Получава се нещо като огретен или киш (но без блат)

Продукти:
Nature Star тиквички - 3-4
Nature Star яйца - 2
Nature Star брашно - 2 с.л., смесвам и с царевично, а може и малко галета
Nature Star сирене - 150 г. (или по предпочитание)
Nature Star кашкавал - 100-150 г.
Nature Star сол/самардала, черен пипер - на вкус
Nature Star зехтин - 1 с.л. за намазване на тавичката (става чудесно ако и в самата смес се сложат 1-2 с.л. песто)

Начин на приготвяне:
1. Тиквичките се обелват и настъргват на едро с ренде. Оставят се за известно време да се оттече водата.
2. В купа се разбиват яйцата, надробява се сиренето и настъргания кашкавал. Смесват се с брашното и избраните подправки. /кашкавалът може да се добави и в последствие след изваждането на вече изпечения киш от фурната/
3. Тиквичките се добавят към сместа
4. Пече се на 180-200 градуса докато добие златна коричка.
5. Поднася се топло или студено

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 16:16 от Син динозавър

# 94
  • София-Младост
  • Мнения: 24 056

Син динозавър
Благодарим за рецептата, само че темата е за снимки, така че заповадяй пак със снимка на огретена;)

# 95
  • Мнения: 40

Син динозавър
Благодарим за рецептата, само че темата е за снимки, така че заповадяй пак със снимка на огретена;)
Простете, поправих се Simple Smile)

# 96
  • Бургас
  • Мнения: 1 066
Тайна, би ли споделила как приготвяш пиле по китайски?
За кое по-точно питате, защото аз нямам определена рецепта, всеки път готвя и слагам различни неща.
последното което показа, мисля със сосче сладко кисел и поръсено със сусам

# 97
  • Мнения: 9 447
Много вкусотии Simple Smile радват очите.
првите Simple Smile  На обяд си правих паста а'ла Норма https://pep-4o.blogspot.com/2020/04/blog-post_10.html

 За вечеря кисело зеле със свинско е готово (от сутринта е в гювеча).

А пък за МХ печени чушки със сирене  https://pep-4o.blogspot.com/2019/06/blog-post_10.html

От вчера -  суши Филаделфия ❤ https://pep-4o.blogspot.com/2021/04/blog-post_22.html  

пържени картофи

а за вечеря  разбърках  яйца с пресен лук и суджук.  

Хлябът ми е с маслини и семена, защото се оказах с много маслини

крем карамел в тавиЧка https://pep-4o.blogspot.com/2012/10/blog-post_3.html


Хубава вечер и бъдете здрави!

# 98
  • София
  • Мнения: 15 825
Скрит текст:
Тайна, би ли споделила как приготвяш пиле по китайски?
За кое по-точно питате, защото аз нямам определена рецепта, всеки път готвя и слагам различни неща.
последното което показа, мисля със сосче сладко кисел и поръсено със сусам
[/quote]

Последното , нарязвам на хапки пилешкото, мариновам в няколко капки лимонов сок, натурално нишесте без цвят и аромат,черен пипер, олио, яйце, преди пържене му добавям малко брашно, да се образува гъста кашица и пускам късчетата в горещо олио да се изпържат до златист цвят.Вадя в чиния.За сладко киселия сос в тиган наливам 3-4 лъжици соев сос, две супени лъжици мед или захар, няколко лъжици пепси, няколко лъжици вино, две-три лъжици кетчуп, доматено пюре или домашна фина лютеница, две-три лъжици оцет, щипка сол и черен пипер, ако имам, слагам и лъжица сладко от сини сливи, варя бъркайки с тел до сгъстяване, да има вид на врящ карамел и да прави мехури.Тогава сипвам пилешкото в соса и обърквам да се овалят добре късчетата. Слагам в чиния, ръся със сусам и нарязан зелен лук.

Има много начини, но аз винаги си правя с наличните в момента продукти. Давам интересен линк, но аз не съм пробвала с оризово брашно, царевичен сироп, сос от стриди, чесън...и т.н., защото нямам такива, а чесън моите не ядат.Досега не съм имала оплаквания. Simple Smile
https://youtu.be/wZjJvTdKY2o
От тази вечер, за другите само със сладко -кисел, за мен с чили сос и лук.
Скрит текст:


Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 19:26 от Тайна

# 99
  • Мнения: 35 645
Днес пробно направих козунак по видеото на " готвене за начинаещи". Има още много какво да се желае Wink

# 100
  • Мнения: 11 128


Био бейби спанак, сирене фета, грилован патладжан, лук и домати.
Вдъхновена от форума.

# 101
  • Бургас
  • Мнения: 23 941
Днес сме на полуфабрикати 😊

# 102
  • София
  • Мнения: 12 216
За вечеря набързо - Боб с печени червени чушки на фурна, така го приготвям за първи път, не че е нещо сложно, но е много вкусно,  по идея на https://-spam308-/bob-s-pecheni-chushki/, много харесвам Ралица Николаева,  като кулинар. Рецептите й са перфектни и грешка до момента не съм имала. Тази е елементарна, но на вкус е разкошна.



https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B7%D0%B5% … D1%82%D0%B8%D1%8F

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 23:47 от marchеva14

# 103
  • Бургас
  • Мнения: 1 066
Благодаря Тайна

# 104
  • In transit
  • Мнения: 14 179
У нас пълнени чушки с яйца и сирене в доматен сос


Скрит текст:

Гужер (парено тесто със сирене) + червено вино по бургундски


Паннакота със сладко от горски плодове

Общи условия

Активация на акаунт