Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 28 108
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Като няма какво да кажете, може ли някъде другаде да се заяждате ?

Горение . Имат доста модели .
Няма как никой да ви предложи модел , като нито бюджет сте казали , нито за колко кг , нито обороти и др ...
Индезит и Беко са пълни боклуци ..
Така наречените еднодневки ..

# 601
Е те скъпите, като не са едноднекви, какво ги правите след втората година, когато им изтече гаранцията?
Същото, което и еднодневките - купувате си нова, че често ремонта е колкото една нова.

Тази не е нито малка-за 7 кг е, нито бавнооборотна - 1200 са й оборотите.
Другото - че е слимка, е така.

# 602
  • София
Е те скъпите, като не са едноднекви, какво ги правите след втората година, когато им изтече гаранцията?
Същото, което и еднодневките - купувате си нова, че често ремонта е колкото една нова.
Скрит текст:
Тази не е нито малка-за 7 кг е, нито бавнооборотна - 1200 са й оборотите.
Другото - че е слимка, е така.
Това пък защо? Моята старата вече 14та гогина работи има точно 2 ремонта за по около 20-30лв., "новата" е на около 3г. май, не помня вече и са си супер.

Mateah - идваш и питаш за съвет, после се зъбиш, че си решила еди си какво - ами защо питаш тогава? Нито си казала бюджет, нито параметри - нищо, да гадаем ли? И не е верно, че всичко скъпо се чупи лесно, обратното е ама айде, то гроздето е кисело.

# 603
Никога ли не пускате на 60 или 90 градуса ?
Замислих се и осъзнах,че скоро не съм.Чершафите са ни цветни и ги пера на 40 градуса.Кърпи също,защото програмите с по високи градуси са по дълги и може би заради това избягвам.Просто си признавам,че съм изключила за други градуси и програми.Това ще ми е обица на ухото
С това 2 пъти годишно (не повече). Две шишета с прахообразен препарат са:
https://hg-bulgaria.com/bg/product/magazin/55-1/5587115770192971

Отделно, всеки месец трябва да пускате празна пералня на поне 60 градуса на програма памук (най-дългата) с една супена лъжища прах (не течен) за бяло пране. Не слагайте поповече, че се пени много.
Сведете употребата на течни препарати и особено на омекотител до минимум. Силиконите, които се съдържат в него, правят един филм по барабана, който пък допринася до натрупването на още налепи.
Здравейте, цялата кутия от препарата ли слагате за едно почистване на пералнята?

# 604
Никога ли не пускате на 60 или 90 градуса ?
Замислих се и осъзнах,че скоро не съм.Чершафите са ни цветни и ги пера на 40 градуса.Кърпи също,защото програмите с по високи градуси са по дълги и може би заради това избягвам.Просто си признавам,че съм изключила за други градуси и програми.Това ще ми е обица на ухото
С това 2 пъти годишно (не повече). Две шишета с прахообразен препарат са:
https://hg-bulgaria.com/bg/product/magazin/55-1/5587115770192971

Отделно, всеки месец трябва да пускате празна пералня на поне 60 градуса на програма памук (най-дългата) с една супена лъжища прах (не течен) за бяло пране. Не слагайте поповече, че се пени много.
Сведете употребата на течни препарати и особено на омекотител до минимум. Силиконите, които се съдържат в него, правят един филм по барабана, който пък допринася до натрупването на още налепи.
Здравейте, цялата кутия от препарата ли слагате за едно почистване на пералнята?
Не, само едното шишенце. В кутията има две шишенца за две почиствания.

# 605
Днес колежка се похвали, че си е купила Беко, майстор на перални точно ѝ е препоръчал марката като такава с най- евтини и лесно намиращи се резервни части.
Та, чакам да мине ретро Меркурия/ не е добър период за покупка на техника/ и ще се похваля коя  точно съм взела.

# 606
Нашата Беко седма година не е мръднала. Сега обаче обзавеждаме нов апартамент и се чудя дали да вземем пак Беко или да пробваме Бош, че сушилнята искам да е на същата марка, а Беко сушилня нещо не получавам добри отзиви..

# 607
Днес колежка се похвали, че си е купила Беко, майстор на перални точно ѝ е препоръчал марката като такава с най- евтини и лесно намиращи се резервни части.
Та, чакам да мине ретро Меркурия/ не е добър период за покупка на техника/ и ще се похваля коя  точно съм взела.
С Беко ще сгрешиш . Пълни боклуци .

# 608
Интересно ми е ,ако са боклуци защо техниката в квартирите в които са живели мои познати в Англия е била на Беко .
И те се учудили - но не са казвали да имат проблем.

# 609
  • Велики Преслав
Интересно ми е ,ако са боклуци защо техниката в квартирите в които са живели мои познати в Англия е била на Беко .

Защото качеството на техниката им за Англия е съвсем друго от това за България

# 610

Защото качеството на техниката им за Англия е съвсем друго от това за България
Нашата Беко седма година не е мръднала. Сега обаче обзавеждаме нов апартамент и се чудя дали да вземем пак Беко или да пробваме Бош, че сушилнята искам да е на същата марка, а Беко сушилня нещо не получавам добри отзиви..
Vasil Vasilev как бихте коментирали това мнение

# 611

Vasil Vasilev как бихте коментирали това мнение

Колкото и слабо да е качеството на някоя фирма, то едва ли се разваля всяка произведена от нея пералня, нали? Даже не и всяка десета или всяка двадесета, защото ако беше така фирмата да е фалирала отдавна.
Но ако човек има поглед, че в сервиза влизат няколко пъти повече перални от тази марка, отколкото от другите, може да направи някакви изводи. За потребителя е въпрос на късмет, но на база на късмета валидни статистически изводи не се правят.

# 612
Аз за това и не искам да се хвърлям на скъпи уреди, защото съм на мнението, че е въпрос на късмет. Дано да имам същия и с другите електроуреди, въобще за 7 години в нас нищо не се е развалило, освен една микровълнова.

# 613
Преди години Беко се произвеждаха в Турция . Вече се произвеждат в Китай .
Качеството на пералня Беко която се продава в момента , е много по_ниско от това на произведена пералня от марката преди 5/10 години .
Същата работа и с Канди , Индезит и всичките им "събратя" ...

# 614
А, ето това не го знаех, но сега като спомена се сещам, че тогава ММ коментираше, че е турска.

Общи условия

Активация на акаунт