Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 29 479
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Като заговорихте за люка - един малко смешен въпрос. На мен ли така ми се струва или на новите перални люкът е много малък? Гледах 8-9кг,но много тесен ми се видя. На сегашната пералня е по-голям. Погледнах и на майка ми - и там си е голям. Имам чувството, че едно одеяло няма да мога да пъхна вътре.
Или може би, защото люкът на сушилнята ми е огромен?
Външният диаметър на  люка не е от значение.Диаметър на отвор или ергономичен диаметър на барабан са отразени. Miele-30,Asko-31,Siemens-32, Gorenje-30/31

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 19:22 от niljaniljo

# 196
  • Пловдив
lili,имам забележки-повече от 60градуса има само на програма памук,не се брои програмата за почистване на барарбана(drum clean),но...от 60градуса следващата възможна температура е 90градуса,междинните 70,80градуса ги няма(на никоя програма!),няма също и 50градуса,но 40,30,20,0 градуса си има,тенденцията е да се пере със "затоплена" вода.Същата еко-тенденция е и с количеството вода,но water plus подобрява положението.Доволна съм от изпирането,но за добре изпрани дрехи са важни и препаратите.

# 197
  • оттам, откъдето започва България
32 см е диаметърът на отвора на моята пералня и не си го давам. Neutral Face

# 198
Амбицирахте и заинтригувахте ме, та се насилих да стана от дивана и да ходя да меря - най-вътрешният диаметър (между двата насрещни ръба на гуменото уплътнение) на моето комби АЕГ е 33 см. Досега не бях обръщала внимание много или малко е.

# 199
Амбицирахте и заинтригувахте ме, та се насилих да стана от дивана и да ходя да меря - най-вътрешният диаметър (между двата насрещни ръба на гуменото уплътнение) на моето комби АЕГ е 33 см. Досега не бях обръщала внимание много или малко е.
Пералня или пералня със сушилня? При вторите е по-голям.

# 200
Тя го е написала
Скрит текст:

# 201
Тя го е написала
Скрит текст:
Благодаря, пропуснала съм.

# 202
Ето значи едно неспоменавано предимство на комбинираните уреди Simple Smile

# 203
  • Велики Преслав
Артемида, може ли модел на вашата пералня. Ако съм разбрал правилно е Бош

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 19:28 от Vasil Vasilev 676271

# 204
lili,имам забележки-повече от 60градуса има само на програма памук,не се брои програмата за почистване на барарбана(drum clean),но...от 60градуса следващата възможна температура е 90градуса,междинните 70,80градуса ги няма(на никоя програма!),няма също и 50градуса,но 40,30,20,0 градуса си има,тенденцията е да се пере със "затоплена" вода.Същата еко-тенденция е и с количеството вода,но water plus подобрява положението.Доволна съм от изпирането,но за добре изпрани дрехи са важни и препаратите.
АЕГ-то:
Памук: 20, 30, 40, 50, 60, 95
Синтетика: 20, 30, 40, 50, 60
Деликатни: 20, 30, 40
Останалите специализирани също са през 10 градуса.
Преди да я купя ги накарах в магазина да ми я включат в контакта и я разцъках там да видя какво-що.
Аз поне не намирам 70 и 80 градуса за нужни. 60 градуса е много гореща вода. Не може да се задържи ръката под нея. Ако ще пускам някаква дезинфекция или 60 или 95 направо.

# 205
  • Пловдив
Кой модел е вашата АЕГ?

# 206
  • София
Здравейте, какво ще кажете за този модел пералня, че моята изпуши току-що и нямам много време за търсене - https://www.emag.bg/peralnja-whirlpool-9-kg-1400-rpm-klas-c-tehn … vee/pd/DFFHH3MBM/
Благодаря!
В тази тема марката Уърпул не е много харесвана , но аз ползвам пералня от тази марка вече година , проблеми не съм имала . Изпира отлично и плакне с доста вода .
Имам в момента 2 бр. Whirlpool-a (и двете 6th sense), свободно стояща и за вграждане. Първата още работи, втората за вграждане след 2те години даде фира и е на трупчета.
Всъщност по-скоро не харесвам сервиза ("Н." ООД), въпреки това и 2рия път заложих на марката, сега постепенно заменям Whirlpool (само се надявам фурната да не откаже, че такава без дръжка не съм открила още при друга марка).
Ако сравнявам двете перални, определено старата бе по-добра, не само защото още работи - има повече функции (по-свободно корекция на програмите, дуракоустойчива от към смяна на програмите в движение), разликата между покупката им е повече от 10 г., а втората струваше първата*2. Какво ли не мина през нея - обувки, пътеки, одеяла, обядисвала съм с нея ...
май само посуда не съм слагала.

С мъж ми се шегувахме, че трябва благодарствено писмо да пишем на производителя (450+ цикъла/г. сме правили) Joy, желязна е, една помпа сменена има, около 20+ лв. (сами я сменяхме, бях набрала на сервиза)
Основен недостатък и на двете е, че са шумни.

Вградените са с по-малък отвор. Не можех да напъхам ученическата раница - тип кутия и ползвах старата whirlpool.
И за трите ми за вграждане важеше това - Горенье, whirlpool, Bosch (последната е комбинирана)
30 см е на Боша и whirlpool-a.
Свекито е с 2 бр. Канди  Гранд'О, е там вече е уникален размера на отвора.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 22:23 от Desem

# 207
Кой модел е вашата АЕГ?
комбинирана: https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washer-dryers/free-standing-w … -dryer/l9wbc61b2/

По-голяма част от АЕГ-тата имат плавно регулиране на градусите.

Desem,  те повечето стари перални бяха железни. Взеха да ги скапват, като се изпоизкупиха едни други....Абе печалбарство му се вика на това-правиш боклук и го продаваш скъпо, като разчиташ и на едновремешна слава.

Edit:   lili_78, вижте тази: https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l7fec41s
Ето ѝ книжката:  https://www.aeg.bg/support/user-manuals/?q=L7FEC41S

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 22:38 от petiaivanov

# 208
Развали ми се пералнята Panasonic 10 кг на 10 години. Търся нова, изчетох доста, насочих се към АЕГ 9 кг, че нямат 10 в наличност, 7- ма серия. Но наистина досега гледах по магазините за техника отворът им е малък, може би защото моят е (беше)35 см. Въпросът ми е каква е разликата между 6 и 7 серия, освен в цената?

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 21:23 от Scarlet~

# 209
Здравейте, пералнята на бабката се развали и трябва да вземем нещо до 700-800 лв. Предната беше с капацитет 6 кг и им е била достатъчна. Нямат някакви специални изисквания освен да е икономична. В Технополис са предложили на леля ми Haier в този ценови диапозон, но марката не ни е позната.

Общи условия

Активация на акаунт