Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 29 457
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Праховете се изплакват много по_ лесно от геловете

Малко се съмнявам в това. Аз спрях праховете и минах на течни именно, защото ми писна да намирам неизплакнато по дрехите.

# 316
Черна станция, с тази пералня няма да имаш този проблем с праховете, защото тя, за разлика от традиционните, сваля праха "долу",  разтваря го във вода и после пълни в казана. Това е така наречената "OkoMix"- технология.

# 317
1000 лв ми идва скъпа,исках 500-600 лв макс,но 760 ще ми е максимума,благодаря все пак.За атопичния дерматит съм чел доста и пише да се ползват течни,че по-лесно се отмиват(съвети на дерматолози).Сега с по-модерни перални може и да е все едно,както казах пускаме и изплакване допълнително

# 318
Не мисля , че пране на кратки програми /30 _ 15 мин ./ и ниски температури /20_30С/ + течен гел е добре изпрано пране , камо ли да човек с дерматит ....
Праховете се изплакват много по_ лесно от геловете

Малко се съмнявам в това. Аз спрях праховете и минах на течни именно, защото ми писна да намирам неизплакнато по дрехите.
Това , че не е видимо , не означава , че реално дрехите са по_добре изплакнати ...
Спирам по казуса с течните гелове , защото темата не е  за това .

# 319
Не мисля , че пране на кратки програми /30 _ 15 мин ./ и ниски температури /20_30С/ + течен гел е добре изпрано пране , камо ли да човек с дерматит

Последно и от мен за течните,пускам 55 мин програма на 30 градуса с бебешки препарат,после програма изплакване за 30 мин(водят се 3 изплаквания) ,това за мен е достатъчно.Доста съм се интересувал и чел,кое е подходящо за детето ми,няма да го прецаквам допълнително.

# 320
Скрит текст:
Такова нещо като бебешки гел за пране НЯМА
Реално прането не ти е повече от 20_30 минути .
За де убиеш акарите и т.н. е нужно поддържане на температура от 60 С за поне 1 час ...

# 321
Скрит текст:
За де убиеш акарите и т.н. е нужно поддържане на температура от 60 С за поне 1 час ...
Колко дрехи си съсипах с това пране на 60 градуса с часове ...
А и точно по онова време имах най -обострена алергия - алергии . Диапазона се разширяваше и разширяваше.
Пера от години на ниски градуси и от години не ползвам двете помпи .
Но това е индивидуално все пак.
Мда и съм човек баш с дерматит. Атопичен - ринити и куп алергии . Които към момента са направо затихнали.
Така че просто пробвайте и не се доверявайте сляпо там на това кой какво ви каже .
Правилното за един е тотал щета за друг.

# 322
Скрит текст:

Това е за друга тема,мисля че няма смисъл да разводняваме тази,не убивам акари ползвам течен Тео бебе 0+ за 6 годишно дете,плакна допълнително,за да отстраня препарата,за всеки случай.Иначе от белината в детската, не се е влошило допълнително,което ме навежда на мисълта, че не е това причината,ползва си и специално А дерма за миене и така нататък,нека затворим темата за дерматита наистина.

# 323
В Тео Бебе няма нищо бебешки,  повярвай ми .
Напълно обикновен гел .
Има доста силна миризма , което е алерген .
Саня Богомилова не го приемайте като заяждане,  но и чаршафи и кърпи ли перете на ниска температура - примерно 20 или 30 С ?

# 324
В Тео Бебе няма нищо бебешки,  повярвай ми .
Напълно обикновен гел .
Има доста силна миризма , което е алерген .
Саня Богомилова не го приемайте като заяждане,  но и чаршафи и кърпи ли перете на ниска температура - примерно 20 или 30 С ?
Не , на 60 градуса ги пера .
Не пера на 20 градуса и рядко на 30 / това е за материи , които го изискват/
 Но аз пера всеки ден и дрехи , които са реално носени час - два.
 Нямам голяма тераса - не трупам и не събирам  пране да се пълни пералня.
Бельо - ако е тъмно няма как да пера на 60 градуса - на 40 пълна програма памук.
Дълги години перях на дълги програми и високи градуси всички дрехи . Не е нужно определено.

# 325
  • Велики Преслав
Осил, както када Петя е вярно. Щом и сушилнята ще те предаде, си вземи голяма пералня. Ще сушиш на два пъти. След това, като се развали ще си купиш съобразена със пералнята.
Щом бюджета ви е такъв, може и да се присламчите към някой Whirlpool и Hotpoint Ariston. Но това в краен случай.

# 326
  • Пловдив
Подкрепям мнението на blueberry-последните поне 5год. използвам само прах за пране,никакви течни,капсули...,само дълга програма,60 градуса,но с water plus,допълнително изплакване и нямам неразтворен прах по дрехите,бяли следи от праха по тъмните дрехи...Нямам съсипани дрехи,а не са само маркови,имам и от Лидл.Кратка програма(1час)+30-40градуса,и за "разкош" течен перилен препарат ми вмириса тъмни хавлиени кърпи,лично бельо,пералнята "оцеля",т.е. не се вмириса.

# 327
Ами аз май реших,ще взема АЕГ- то:предимства-5год.гаранция,съвместим със сушилнята Електролукс,икономичен(нов клас C),8кг,мисля че си е достатъчно голяма пераля,стандартен размер,промоция(иначе е над 800лв),добри отзиви в Пазарувай от ползватели.От Аристон сервиза нямам и добри впечатления(а и не само аз).
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l6-fbi48s
Ще ходим да я видим.Иначе благодаря на всички за мненията

# 328
Ами аз май реших,ще взема АЕГ- то:предимства-5год.гаранция,съвместим със сушилнята Електролукс,икономичен(нов клас C),8кг,мисля че си е достатъчно голяма пераля,стандартен размер,промоция(иначе е над 800лв),добри отзиви в Пазарувай от ползватели.От Аристон сервиза нямам и добри впечатления(а и не само аз).
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l6-fbi48s
Ще ходим да я видим.Иначе благодаря на всички за мненията
Давай! Пералните на АЕГ от 6-та и 7-ма серия са достатъчно дълго на пазара, за да има достоверни отзиви за работата им.
Има опция да се добавят към прането още две допълнителни изплаквания, има опция "петна" или  :предпране", което с деца си е необходимо. Има опция за съкращаване на времето на два етапа.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 10:38 от petiaivanov

# 329
Здравейте! Бихте ли ми казали как се пуска тази пералня.

Общи условия

Активация на акаунт