Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 29 434
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
desniki, провери долу при филтъра дали няма възможност за освобождаване на блокирана ключалка. Ако иначе си работи самата пералня и ако има как да се отвори отдолу, то може да я ползваш по този начин временно. Нещо такова , ако има. Може и по този начин да опиташ.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 23:45 от plm_79

# 361
Петте години гаранция за АЕГ са с еднакви условия както за първите две години, така и за следващите три. Не знам защо ви е страх да се обадите директно в АЕГ, телефонът им е безплатен и хората са отзивчиви и информирани. Няма нужда да го правите през магазина.

# 362
  • Велики Преслав
Значи, тая пералня вобще няма проблем с платката. Проблема или е в ключалката или по вратата.
   На вас пералнята сега в цял вид ли е?
Хубаво огледайте за развит болт по пантата  и болтовете които държат ключалката. Когато не тръгне, на дисплея какво ви изписва?

# 363
Пералнята е със затворен капак отгоре, люка е блокиран и вече не се отваря. Преди последната намеса на майстора поне можех да ползвам уреда макар и с многократно включване и изключване докато тръгне.
Първо преди да сменят ключалката ( защо ли я смениха?!) изписваше Е42. Последно, когато вече и люка не се отваря -Е40. Също чух и някакво пукане по време на бърникането (все едно нещо гръмва), но след това дисплея си светеше и изписа тази грешка Е40.
Аз звънях на АЕГ, но почивните дни ми дава гласова поща.
Не искам по никакъв начин да пипам пералнята, защото така могат да не ми признаят гаранцията.Това поне го прочетох още в началото при покупката на уреда.

# 364
  • Велики Преслав
Ето това сега казва всичко. Сменят ти платката защото е пукнало нещо. Значи тоя техник, е сбъркал нещо и я е гръмнал.

Това нещо, е срамно. Обеждавам се, за койли път, че в сервизите, има хора които наистина си нямат хабер. Последната такава случка ми е, че не са чували сух нагревател, на бойлер Теси.
  Това беше отговор от оторизиран сервиз на марката

# 365
  • Пловдив
Чакам си майстора аз...

# 366
  • Велики Преслав
Чакам си майстора аз...

Още ли?
А поне инфо дадоха ли ти.

# 367
  • Пловдив
Чакам си майстора аз...

Още ли?
А поне инфо дадоха ли ти.
сега са дошли амартисьорите.
Вече разглобява, ама пуфти момчето...на трудно място са.
И имат някъв луфт дето го учудва...и новия и стария.

# 368
  • Велики Преслав
По хубаво ти си ги сложи. Ицат луфт. Нали тоя казан се тресе на ляво, дясно горе и долу.  Ако, няма аксиален луфт между буталата те ще се разбият.

# 369
  • Пловдив
Нали е в гаранция? Що аз да ги слагам?
Ами мрънка, врънка и ги смени...обелил се целия по ръцете Head Band Ами кво да направя аз...такава му е работата. Призна се, че леко нервен бил по природа Smile
И по принцип не сменяли ей така амортисьори...не разбрах защо...Това можело да се направи...ако пак нещо излезе направо в сервиза да я караме.
Заключи, че това хлопане било от неправилно разпределени в барабана дрехи...също да се сортират по материя, да не са на топка вътре и т.н...каза, че хем не трябва да се препълва, хем да е празна Rolling Eyes
аз на перялня няма да робувам, де.
Пусна я разхлопа се веднъж само на тръгване, ама не съм обнадеждена.

# 370
  • София
Скрит текст:
Нали е в гаранция? Що аз да ги слагам?
Ами мрънка, врънка и ги смени...обелил се целия по ръцете Head Band Ами кво да направя аз...такава му е работата. Призна се, че леко нервен бил по природа Smile
И по принцип не сменяли ей така амортисьори...не разбрах защо...Това можело да се направи...ако пак нещо излезе направо в сервиза да я караме.
Заключи, че това хлопане било от неправилно разпределени в барабана дрехи...също
да се сортират по материя, да не са на топка вътре и т.н...каза, че хем не трябва да се препълва, хем да е празна Rolling Eyes
аз на перялня няма да робувам, де.
Пусна я разхлопа се веднъж само на тръгване, ама не съм обнадеждена.
Най-нормалното е да се сортират по материи, поне в по-голямата си част, затова са направили хората и програми за "еди си каква" материя, както и са описали коя програма за колко кг пране е. Като цяло не е ок да се запълва на макс барабана или да е почти празен. Това не е робуване, а нормална и правилна експлоатация на машината. Иначе който както иска да си я ползва, ама после да не мрънка.

# 371
  • Пловдив
Май не ме разбра Simple Smile Това, че няма да и робувам не значи, че незнам как да я ползвам!
Просто майсторчето се чудеше как да ме баламисва и да отбие номера...не падам от Марс.

# 372
Привет! Имам два въпроса към компетентните от вас: Скоро разбрах за Експо 2000 - купували ли сте от там пералня? Надеждни търговци ли са? И за серия 8 на Бош, модел WAX 32M40BY, ако някой може да даде мнение? Може и да е една идея по-добра.
Държа на немско производство.

# 373
  • Велики Преслав
Бихте ли казала, защо трябва да е немска. Заради надписа на панела ли?

# 374
Привет! Имам два въпроса към компетентните от вас: Скоро разбрах за Експо 2000 - купували ли сте от там пералня? Надеждни търговци ли са? И за серия 8 на Бош, модел WAX 32M40BY, ако някой може да даде мнение? Може и да е една идея по-добра.
Държа на немско производство.
Какви параметри търсите в ПМ, за да са ни ориентир при предложенията. Това с expo и арийците ще го прескоча като несериозно😉

Общи условия

Активация на акаунт