Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 29 423
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Преди 20 години съм купувала последно (Аристон). Сега като чета: автоматичен дозатор за препарат (блазнещо е), противоалергични програми, подсещане за почистване и прочие екстри, та се зачудих. Струва ли си, не ли. Като ще се купува, да знам, че инвестицията е удачна. Иначе знам, че пералнята си е пералня, но тези нови неща имат ли особен смисъл и значение?  В един магазин ми казаха, че немското производство се обозначава с буквите WAX.

# 376
  • Велики Преслав
Ами лъжа е. Вие до какви пари търсите.

# 377
Преди 20 години съм купувала последно (Аристон). Сега като чета: автоматичен дозатор за препарат (блазнещо е), противоалергични програми, подсещане за почистване и прочие екстри, та се зачудих. Струва ли си, не ли. Като ще се купува, да знам, че инвестицията е удачна. Иначе знам, че пералнята си е пералня, но тези нови неща имат ли особен смисъл и значение?  В един магазин ми казаха, че немското производство се обозначава с буквите WAX.
Противоалергична няма,/т. е. тази програма пере на 60 градуса, която може да зададете и без да е специално отразена/, маркетингов трик. Имаше медицинско изплакване при Lg-7 кг и Schulthess, т. е температурата при изплакване се подгрява до 40 градуса с цел по-добро отстраняване на остатъци от перилен препарат. Дозирането е в плюс. Центрофуга на 1600об. /мин., но клас "C". Вижте и тази: https://www.bosch-home.com/de/produktliste/waschen-trocknen/wasc … schinen/WAV28MWIN. Имайте предвид, че може да искате от официалните представители, да ви бъде доставен модел, наличен в Германия или др. страни от ЕС без оскъпяване при същите  гаранционни условия.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 16:42 от niljaniljo

# 378
Медицинско изплакване има и при други марки _ например Уърпул

# 379
Медицинско изплакване има и при други марки _ например Уърпул
Благодаря, че допълнихте. Не знаех, макар, че съм използвала Maytag при някои командировки. Може би има разлика в предлагането в зависимост от географската ширина-USA. Бихте ли посочили модела/лите и как са позиционирани на пазара след новите наредби на ЕС за енергиийна  ефективност.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 18:17 от niljaniljo

# 380
Модела е AWG 1112

# 381
Давате ми професионална машина, а именно-Whirlpool Professional washing machine AWG1112 S/PRO DescriptionProfessional washing machine AWG1112
В тази категория  има много, но едва ли представляват интерес за домакинството, още повече, че и.не попадат в нея. Биха представлявали интерес за ЧДГ,, семеен хотел и др. 😉😂

# 382
Благодаря за мненията! Предполагам, че половината екстри са илюзия,  да. Но съм си навила на пръста, че искам немска пералня този път. Но 1600 € ми е ....хм. За това реших  да се допитам , тук имате повече опит и инфо. Но ще търся още. Около 1400 лв макс.като бюджет.

# 383
Благодаря за мненията! Предполагам, че половината екстри са илюзия,  да. Но съм си навила на пръста, че искам немска пералня този път. Но 1600 € ми е ....хм. За това реших  да се допитам , тук имате повече опит и инфо. Но ще търся още. Около 1400 лв макс.като бюджет.
Няма да намерите за този бюджет нова.
Обикновено на немските перални си пише с натрапчиви букви,че са произведени там и лесно ще ги разпознаете.

# 384
  • Велики Преслав
Морска вълничка. Извинете ме, но защо се вкарвате във филми с държавата на производство.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 20:28 от Vasil Vasilev 676271

# 385
Точно под програматора го пише и бюджетът е доста над 1400лв. Дори Миле-тата на тази цена са китайски.
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wax32kh1by
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wax28mh0by
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wav28l90by
Мисля, че сте в заблуда (20 годишна) относно пералните. Към днешна дата думата "немско" изобщо не е свързано с качеството на продукта, както беше преди години, т.е. тази дума не е символ за качество.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 20:26 от petiaivanov

# 386
  • Велики Преслав
Първо искам да се извиня на потребилката Морска вълничка, че я прекръстих морска пяна.

Та наистина да гледате, че е немско, за да е качествено е стериотипно. Аз съм върл последовател на АЕГ. На последък, взех да ставам фен и на Горение. За 1400 лева има страхотни машини, но не са немски.

# 387
Ето тук може да погледнете къде са произвеждани пералните miele, както и годината на производство. Китайски май още нямат.
https://en.tab-tv.com/?p=20076&fbclid=IwAR1llfhIS1kDBmMQllCz … ss9yR9PUM2ZqKkpDM

# 388
Васил Василев, няма проблем, ще купувам и риза Joy
Та да поясня: вярно е, че "немско производство" е клише, но все пак означава здравина и надеждност. Това търся в една пералня. Изчела съм доста за Бош, предложения много. Въпросът е кои екстри са без значение. Няма след 5 години пак да търся уред. Да отсея най-важното. Май само автоматичното дозиране си заслужава?
Мелви, благодаря.

# 389
  • в града на вечния купон
Васил Василев, няма проблем, ще купувам и риза Joy
Та да поясня: вярно е, че "немско производство" е клише, но все пак означава здравина и надеждност. Това търся в една пералня. Изчела съм доста за Бош, предложения много. Въпросът е кои екстри са без значение. Няма след 5 години пак да търся уред. Да отсея най-важното. Май само автоматичното дозиране си заслужава?
Мелви, благодаря.
ползвам  I dos Homeprofesional Bosch WAX моделът.
Освен дозирането, като съвет не пренебрегвайте и опцията за петната-за мен 2 те са едно от най ползваните екстри.
Специално тези модели имат и 2те опции, преди имах моделът само с авт. дозиране.
Лично като опит функцията за хоум кънект, съчетана със сушилня от същия клас е другата опция , за която съм супер доволна.
Просто местя дрехите от пералната в сушилнята, давам смарт сушене и машината сама взима инфо от пералнята и ми препоръчва програма за сушене, натискам копчето старт и до там.
Ама няма да се чудя коя , пък колко и да си губя времето.
Същата ми е презумцията и за авт. дозиране-пълня двата контейнера догоре, после само си ги сменям на програмите , както искам и ако .

Общи условия

Активация на акаунт