Лежащи мами - 47

• 39 477
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Kristina B. важно е да се разбере какво провокира кървенето. С предишна бременност кървях на 10на дни повече отколкото при цикъл, с изхвърляне на съсиреци. Това се случваше до към 17та седмица. Добре е да приемаш утрогестан, аз имам останали 3 кутии от 100мг,мога да ти ги изпратя, ако решиш да пиеш. От Белгия би трябвало по-бързо да ги получиш...

Относно серклажа, пак трябва лежане и пазене. Когато бях бях бременна с дъщеря ми пак бях със серклаж, нон-стоп лежане и около 35та седмица леко прокървих, шийката се беше скъсила до серклажа и се наложи преждевременно да го махнем. Полежах още две седмици, после разходки и родих 10 дни преди термин. Пазете се момичета, серклажът помага, но трябва и пазене! 🤗
Момичета два пъти ходих в спешното ,като и двата пъти ме връщат да си ходя в къщи без никакви лекарства .Вчера направо си беше кръв и въпреки това ме пратиха обратно в къщи .Може би се дължало на ниската плацента. С бебето отново всичко беше наред .При моето АГ не ми дават час,понеже вече съм била на преглед и нямало какво да се направи .Днес отново е кафяво зацапване без кръв. Цял ден лежа и изобщо незнам какво да правя !Доктора каза ,че това се случва често ,но аз доколкото прочетох се случва повече в първите месеци .При мен е вече 17 гс ..
Много съм притеснена и съм бясна на прословутото здравеопазване в Германия .

Ако плацентата е ниска,кървене може да имаш до раждането Sad Препоръчва се лежане и почивка,както и утрогестан.Ако има отлепяне на плацентата ще се види на ехограф.Лежала съм в болница с момиче с ниска плацента,беше със страшни кръвоизливи,като ставаше до тоалетна остаеяше кървави следи след себе си.Роди на термин.Хубаво е обаче да си намериш добър лекар,който да си разбира от работата

Благодаря 🤗
Krasi ,Благодаря и на теб.Може би първо трябва да се разбере от къде е кървенето и тогава лекарства .Ако реша нещо ще ти пиша на лично .
Наистина сърдечно ви благодаря ,момичета ❤❤

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 23:10 от Kristina.B

# 646
Можеш и като Selbstzahler да отидеш на частен преглед при друго АГ. Не знам в кой район на Германия живееш, но или чрез познати/приятели, или от платформите тук : Jameda, Doctolib, Doctena, можеш да потърсиш мнения и да запазиш час. Имаш и право на смяна на АГ по време на бременност преди началото на нов Quartal. Относно ниската плацента както са написали другите - лежане и евентуално утрогестан.

Момичета два пъти ходих в спешното ,като и двата пъти ме връщат да си ходя в къщи без никакви лекарства .Вчера направо си беше кръв и въпреки това ме пратиха обратно в къщи .Може би се дължало на ниската плацента. С бебето отново всичко беше наред .При моето АГ не ми дават час,понеже вече съм била на преглед и нямало какво да се направи .Днес отново е кафяво зацапване без кръв. Цял ден лежа и изобщо незнам какво да правя !Доктора каза ,че това се случва често ,но аз доколкото прочетох се случва повече в първите месеци .При мен е вече 17 гс ..
Много съм притеснена и съм бясна на прословутото здравеопазване в Германия .

# 647
Мами със серклаж, всеки месец ли ви вземат микробиология след серклажа? Как следите за инфекции?

# 648
Мами със серклаж, всеки месец ли ви вземат микробиология след серклажа? Как следите за инфекции?

Всеки месец ми взимат,за да следят за инфекции.

# 649
  • София
Момичета а докато лежите какво е позволено да се прави - ставате за да се нахраните, до тоалетна и в леглото ли? Аз се хващам, че само докато приготвя и свърша със закуската , да измия нещата ми отива 1,5 часа. Това добре ли е или какво да правя?

# 650
Kene поговори с лекаря ти следващия път според него на теб конкретно какво ти е разрешено.
Аз моя съм го питала за мен и следвам неговите препоръки и моето си усещане.
Лежа някъде от 17 та седмица и честно казано, ако съм ставала само за тоалетна, досега да съм се гръмнала.😀
Каза ми да си ставам спокойно за тоалетна, баня , да ям, да си спретна нещо набързо за хранене.Живея на втория етаж на къща и го питах може ли да изкачвам стълби и да излизам на двора.Каза може.Е не сме уточнили по колко пъти на ден го правя, но поне по 5-6 със сигурност ги навъртам.Ставам да се разтъпча изобщо толкова не си броя крачките.Не си позволявам да излизам навън, освен когато съм на преглед, да ходя по разходки, да вдигам тежко, да клякам и тн.Но определено за тези два месеца и половина, не съм лежала само на лявата страна по цял ден и нощ.
Моето разсъждение е че ако е толкова зле положението щеше да ме е вкарал в болница да лежа...
А и преди да ми открият проблема с шийката ходех по 5 километра пеша в гората с кучето, шофирах, работех, така че съм се ограничила наистина много.
Сутрин докато мина всички процедури по пиене на лекарства, душ, слагане на глобули, закуска и излизане на двора и при мен минава един час сигурно.После лягам навън и лежа.Иначе почти нищо не мия и не готвя, оставила съм другите да се спасяват 😉

# 651
  • София
Благодаря ти Goldfinch ! Ще видя утре какво ще ми каже лекарят.

# 652
Щом си утре на преглед, задължително го разпитай подробно каквото те вълнува за режима с риск да станеш нахална дори.
Успех 🍀

# 653
Момичета, да ви попитам дали някоя е ползвала гинексид глобули? Снощи слагах, а понеже ми разрешиха да пътувам вече, та решихме да идем малко до Боровец-60 км е...та точно стигнах и отидох до тоалетната и като излязоха едни парцали, чак цопна леко кафеникаво мини топченце в тоалетната и реших, че ми е паднала тапичката...обадих се на доктора и каза, че нищо ми няма....привечер пак излязоха кафеникави парцали и ми стана ясно, че е от глобулите...та някоя да е имала подобен проблем?

# 654
Здравейте, момичета! Приемате ли магнезий и ако да по колко мг на ден?

# 655

Аз съм на магнерот 3х2, тоест 3000мг дневно.

# 656
И аз съм на магнерот 3×2, както и по една таблетка дневно Алеракт и Елевит, в които има някакъв магнезий.

# 657
Аз съм на Магнерот 3х2 и Алеракт 2х1.

# 658
Здр момичета имам два аборта едната на 20г.с и 18г.с и бяхме с инвитро икси…
Сега съм бремена но по нормалния начин и съм 16г.с..Предишните бремености още отначало имах кървене имах плацента превия но слава на бога сега нямам такива проблеми..
И реших този път да ми направят серклаж и ми направиха в Петък вчера ме изписаха всичко добре мина нямах болки нямах кървене добре съм..
Та колко време трябва да се лежи и от какво трябва да се пазя нищо не ми казаха тези доктори в Германия казаха ми мога нормално да се движа.. за пръв път ми е и си нямам представа моля за съвети ааа и от какво може да се получат инфекции най много от това ме е страх..
Благодаря за вниманието

# 659
Здр момичета имам два аборта едната на 20г.с и 18г.с и бяхме с инвитро икси…
Сега съм бремена но по нормалния начин и съм 16г.с..Предишните бремености още отначало имах кървене имах плацента превия но слава на бога сега нямам такива проблеми..
И реших този път да ми направят серклаж и ми направиха в Петък вчера ме изписаха всичко добре мина нямах болки нямах кървене добре съм..
Та колко време трябва да се лежи и от какво трябва да се пазя нищо не ми казаха тези доктори в Германия казаха ми мога нормално да се движа.. за пръв път ми е и си нямам представа моля за съвети ааа и от какво може да се получат инфекции най много от това ме е страх..
Благодаря за вниманието

На първо място -никакъв секс.
Лежане след серклажа 2 седмици,без вдигане на тежко,без къпане в басейн и море.Ако шийката се скъсява-лежащ режим.Чести микробиологии,защото конеца хваща гъби и бактерии мнооого често и без причина понякога.
Това ми е казано на мен след серклаж

Общи условия

Активация на акаунт