Лежащи мами - 47

• 39 488
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
Ако почиваш ще устискаш разбира се  , при мен миналата седмица в 33+6 г.с беше 2.2 см , продължавам предимно да почивам и се надявам всичко да е наред поне до 36 г.с . Аз също съм с тромбофилия , определено на моменти цялото това нещо идва в повече за психиката , но пък ти напредваш със седмиците скоро ще си в 28г.с , а и шийката не е под 2 см . 😊
Здравейте, аз съм в 26+1 и вчера ми измериха шийката 26-27 мм, нямам серклаж. АГ препоръча почивка, но не пълно залежаване...лежа от  19 седмица и вече ми е много трудно психически, чакам резултати и за тромбофилия и се побърквам. Иначе терапията ми е магнерот, алеракт и утрогестан. Вчера на прегледа нямах контракции, дали по принцип имам не зная, не се научих да ги различавам. Шийката е мека, но не притеснително мека според АГ...Ще продължавам да лежа, дали ще устискам хубава седмичка? 😞 отрицателните емоции ме заливат тия дни...

# 631
Благодаря за куража! Успех и на вас, въпреки че вече сте много напред 🍀 Следят ли ви кръвотока? На мен само на втора ФМ ми го гледаха, на рутинен преглед не..а сега чакайки генетичните за тромбофилия, се притесних, че може би е трябвало. Тук във Варна доста неща пропускат, макар да се следя на две места.

# 632
  • София
Кръвотока се следи най-добре на висок клас ехограф и при специалист по ФМ. Ако бебето започне да изостава или да се вдига кръвното това е първото нещо което се проверява.

# 633
О да кръвопотока следим постоянно всяка седмица или през седмица , АГ ме вика често проверяваме кръвопотока , шийката и как расте бебето . А от 32 г.с правим тонове , миналата седмица не ми е правила доплер , само тонове и проверихме шийката . АГ излиза в отпуск другата седмица и предполагам , че утре ще направим един по-подробен преглед

# 634
Здравейте, момичета. Аз съм добре, продължавам да си почивам, но забелязвам, че в последно време имам повече контракции и странни бодежи докато вървя. На преглед съм в събота, ще видим тогава как е положението.

# 635
От 36 ми позвилиха движение, но аз започнах от 37, понеже Аг беше в отпуск и се притеснявах да не родя точно, когато го няма. Искам да ви кажа, че ми е доста трудно и кръста много ме боли, понеже от 18 до 37 плътно лежане сега направо като ходя 200 метра и имам чувството, че съм вървяла километри. Но поне излизам да свърша някакви задачи, вчера даже ходих да си купя една рокля. Бях зябравила какво е това да излезеш до магазин и да купиш нещо за себе си! 🤣

# 636
Момичета два пъти ходих в спешното ,като и двата пъти ме връщат да си ходя в къщи без никакви лекарства .Вчера направо си беше кръв и въпреки това ме пратиха обратно в къщи .Може би се дължало на ниската плацента. С бебето отново всичко беше наред .При моето АГ не ми дават час,понеже вече съм била на преглед и нямало какво да се направи .Днес отново е кафяво зацапване без кръв. Цял ден лежа и изобщо незнам какво да правя !Доктора каза ,че това се случва често ,но аз доколкото прочетох се случва повече в първите месеци .При мен е вече 17 гс ..
Много съм притеснена и съм бясна на прословутото здравеопазване в Германия .

# 637
Аз съм с нискорискови мутации, но съм на инжекции всеки ден от началото на бременността. Отделно ми направиха и серклаж, заради мека шийка....изобщо всички красоти. В момента съм 26 г.с., и със серклаж ли трябва да се лежи плътно?

# 638
Какви са препоръките на твоят АГ , иска ли да лежиш постоянно . На мен ми наложиха лежащ режим при шийка 3.2 в 25 г.с 😑
Аз съм с нискорискови мутации, но съм на инжекции всеки ден от началото на бременността. Отделно ми направиха и серклаж, заради мека шийка....изобщо всички красоти. В момента съм 26 г.с., и със серклаж ли трябва да се лежи плътно?

# 639
Момичета два пъти ходих в спешното ,като и двата пъти ме връщат да си ходя в къщи без никакви лекарства .Вчера направо си беше кръв и въпреки това ме пратиха обратно в къщи .Може би се дължало на ниската плацента. С бебето отново всичко беше наред .При моето АГ не ми дават час,понеже вече съм била на преглед и нямало какво да се направи .Днес отново е кафяво зацапване без кръв. Цял ден лежа и изобщо незнам какво да правя !Доктора каза ,че това се случва често ,но аз доколкото прочетох се случва повече в първите месеци .При мен е вече 17 гс ..
Много съм притеснена и съм бясна на прословутото здравеопазване в Германия .

Ако плацентата е ниска,кървене може да имаш до раждането Sad Препоръчва се лежане и почивка,както и утрогестан.Ако има отлепяне на плацентата ще се види на ехограф.Лежала съм в болница с момиче с ниска плацента,беше със страшни кръвоизливи,като ставаше до тоалетна остаеяше кървави следи след себе си.Роди на термин.Хубаво е обаче да си намериш добър лекар,който да си разбира от работата

# 640
FBID10207020918681427, със серклаж ли си. Моята беше 3 преди серклажа, но беше и мека. И добре, че отидох на второ мнение, че следящия ми никога не беше проверявал дали е мека и според него всичко беше ОК. Каза ми да лежа 1 месец след серклажа, за да се образува съединителна тъкан, за след това не сме говорили. Следващата седмица ще питам като отида на преглед.

# 641
Здравейте, аз съм в 26+1 и вчера ми измериха шийката 26-27 мм, нямам серклаж. АГ препоръча почивка, но не пълно залежаване...лежа от  19 седмица и вече ми е много трудно психически, чакам резултати и за тромбофилия и се побърквам. Иначе терапията ми е магнерот, алеракт и утрогестан. Вчера на прегледа нямах контракции, дали по принцип имам не зная, не се научих да ги различавам. Шийката е мека, но не притеснително мека според АГ...Ще продължавам да лежа, дали ще устискам хубава седмичка? 😞 отрицателните емоции ме заливат тия дни...

Разбирам те ❤Ще ти кажа че е най важно психическата ти нагласа , мисли позитивно 🤗и вярвай че всичко ще бъде наред 🤗 ! Аз лежа от 18с. от днес 32 ☺, въпреки серклажа АГ настояваше да лежа и само на преглед , ще лежа може би до датата за секцио ! Мисли позитивно и всичко ще бъде наред ❤

# 642
Нямам серклаж АГ ме следеше всяка седмица в продължение на около 2 месеца с идеята да ми постави песар ако има драстично скъсяване , след 30 седмица шийката започна скъсяване , но не беше много драстично и не поставихме . Поставях си Утрогестан и си лежах вкъщи от 33 до 34 г.с се беше скъсила с 4 мм , ще видим утре как е , само се моля да не лежа до датата за секцио защото ще се побъркам сигурно .
FBID10207020918681427, със серклаж ли си. Моята беше 3 преди серклажа, но беше и мека. И добре, че отидох на второ мнение, че следящия ми никога не беше проверявал дали е мека и според него всичко беше ОК. Каза ми да лежа 1 месец след серклажа, за да се образува съединителна тъкан, за след това не сме говорили. Следващата седмица ще питам като отида на преглед.

# 643
Adi, благодаря ти ❤
Baby monkey, можеш ли да споделиш, ако решиш, може и на лично, какви са мутациите при теб. Аз имам изследвани основните 4 и тъй като при PAI има отклонение, сега пуснах тест и за ACE и Фактор 13. От около месец взимам по една таблетка Натаспин профилактично и сега след десетина дни съм на хематолог...дано не съм закъсняла, за моя АГ тромбофилията не се дискутира и на своя глава предприех всичко. Ние с теб вървим заедно май, терминът ми е на 01.11.

# 644
Kristina B. важно е да се разбере какво провокира кървенето. С предишна бременност кървях на 10на дни повече отколкото при цикъл, с изхвърляне на съсиреци. Това се случваше до към 17та седмица. Добре е да приемаш утрогестан, аз имам останали 3 кутии от 100мг,мога да ти ги изпратя, ако решиш да пиеш. От Белгия би трябвало по-бързо да ги получиш...

Относно серклажа, пак трябва лежане и пазене. Когато бях бях бременна с дъщеря ми пак бях със серклаж, нон-стоп лежане и около 35та седмица леко прокървих, шийката се беше скъсила до серклажа и се наложи преждевременно да го махнем. Полежах още две седмици, после разходки и родих 10 дни преди термин. Пазете се момичета, серклажът помага, но трябва и пазене! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт