Любители на Котки - Тема 158

• 34 241
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Гадничко е. Бебка залиташе и падаше след упойката. Повърна два пъти. Съответно я държах гладна доста дълго. Преди малко дадох половин лъжичка лечебна храна. С яка е за 10 дни. И са я мазали с алуминиевото нещо.
Бързо да се възстановява! Hug

Това сребристото предпазва раната. За Боги ни бяха казали, че и да го ближе, не е проблем. Когато го облиза, раната отдолу се беше залепила.

Не знаех, че и твоята госпожица е миньонче като Преслава. Joy

# 511
  • София
Мацоната обича на високо да стои... (това отгоре е таван... бъдещ таван)

Скрит текст:
Може да се смеете, но Маци ми се "разсърди" като видя Чарла как ми се умилква и се гали, а като чу как врещят малките направо беше в потрес и избяга (държа се много странно, изглеждаше силно стресирана-  най- вероятно, защото е гостенка или шокирана от присъствието на друга котка, която се държи като у дома си). Изчезна и повече от ден не се появи (е, само за храна няколко пъти- хапва и изчезва), не реагира като я викам 😥- обикновено като ме чуе тича през глава  (мислех вече, че е хванала пътя към Божурище 🤣).
 Днес я видях случайно в една рядко обитавана вила близо до нас, извиках я и тя ме последва.
Не ми дава да я гушкам, цапардоса ме с лапа като я "докопах". После се успокои и ме следва плътно  😻
Сега лежи на стола до мен (близо до запалената печката) и сладко помърква или похърква ❤).
С Блеко се разбират, играят си.
Най- вероятно ще си я върна в работата (колегите си я искат, ама никой не й купува храна и не чисти тоалетна 🤣), там  е на своя територия, тя е господарката на огромни халета и двор (оффф, само ако не бяха тези "гадни" кучета)

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 01:32 от AnyHr

# 512
  • Бургас
Хора, благодаря на всички за милите коментари!
Лежи отгоре ми и ме меси...
Мърка...
Сбъдна ми се мечтата.
Но има бълхи и намерих клиника,която работи в неделя.
На доктор ще  ходим няма как...
Леле,дано е здраво и няма онзи ужас панлевко...нещо си
Все ми се гали и гушка.
Обичам го откакто го видях изобщо на снимка,но сега...е луда любов.

# 513
Хора, благодаря на всички за милите коментари!
Лежи отгоре ми и ме меси...
Мърка...
Сбъдна ми се мечтата.
Но има бълхи и намерих клиника,която работи в неделя.
На доктор ще  ходим няма как...
Леле,дано е здраво и няма онзи ужас панлевко...нещо си
Все ми се гали и гушка.
Обичам го откакто го видях изобщо на снимка,но сега...е луда любов.

Голям сладур е! Но като гледам на долната снимка има едни червени точици в ухото. Като ходите утре на ветеринар да го огледат добре, за да не се окаже, че и краста има...
За да има бълхи, явно е дворно родено.
Ще го обезпаразитят и дълго ще ви радва.

# 514
  • Бургас
Има точици...
От 8 снощи е вкъщи,не е акало...Пишка два пъти...
Ох,заразна ли е тази краста?
Имам ужас от болести...
Честно.
Да,от дворна котка е,но тя е изчезнала и хора са ги отгледали,явно затова сме кротки...
Или просто пазим поведение като за първи ден.

# 515
Момичета, моля за съвет. Имаме пет бебета. Майка им беше с притворено око. С капки се оправи. Явно от нея са се заразили, не знам дали е конюктивит или друго. Капем и на тях, но до другото третиране пак се затварят. На две от бебета по едно оче, а на едното и двете. Мога ли да направя някаква домашна отвара и да промивам?

# 516
  • Между гори и планини
Отвара от лайка с едно памуче от вън на вътре. И задължително капки и на двете очи. Без капки няма да стане,  но първо ги промивайте.

# 517
Уф, хем знам за лайката от детето, и не съм се сетила. Много благодаря!
Иначе капем на всичките наред, но преди това само с вода да отлепим. Друго си е с отварата.
Пак благодаря!

# 518
  • Бургас
polin_a,
Заведете ги на лекар най-добре

# 519
  • на брега на морето
Има точици...
От 8 снощи е вкъщи,не е акало...Пишка два пъти...
Ох,заразна ли е тази краста?
Честито котенце Simple Smile
С мокро памуче обтрий лекичко дупенцето да го стимулираш. Може пък и да е от смяната на къщите.  Сетих се за Рафаела в първата й сутрин у нас - качила се върху дъщеря ми и ходи насам-натам, изведнъж вирна опашката и се нагъзи, а ние още не бяхме купили тоалетна. Да видиш как в суматохата се подлага гола ръка под котешко произведение. А и два пъти се беше изпикала върху одеалото на детето.

Като заведеш котето на лекар искай абсолютно всичко да погледне - уши, очи, коремче, лапички, струкутура на телцето. Аз съм паникьорка и понякога пресилвам нещата, но страх лозе пази.
Котето се разучава новия си дом, затова е толкова примерно. Като се отпусне ще видиш тогава игри. Не му давайта човешка храна с подправки, нищо шоколадово и сладко. И млека - нито кисело, нито прясно. При запек се дава малко масло.

# 520
Честито!
Момичетата са писали, заведи го на ветеринар и да го прегледат изцяло, милата душичка. Сега ви предстои едно голямо приключение, много е забавно, спомням си Топче като беше бебе как ни хапеше цяла нощ по краката.Joy

# 521
  • София
Споменах ли, че Маци обича високите височини🤣 (а небето е уау 😳)

Скрит текст:
Разбойничката ми ❤, трябва да види какво се случва и в двора на съседите

И Блеки помагача 😻

Скрит текст:

# 522
Моите бебета Шушухан и Пъструшка са болни - остра диария. Ядоха два пъти кауфландски пастети и коремите им се развалиха тотално. С оризова вода не минава, с пробиотик не минава. Подуха им се дупетата от дрискане.
Някой да знае крем за мазане на дупета? Да става за бебета.

# 523
  • на брега на морето
Защо купувате мръсотии от Кауфланд? Не помня името на добавката, която давахме  на Рафаела за подобно състояние и я оправи за един ден; бяха кафяви капсули с връхче; съдържанието се изстисква в устата на котето - детето я изстискваше на ръката си - много им е вкусна. Не е лекарство, а добавка и се дава 10 дни сутрин.

Тези бяха. Даде ни ги нашият ветеринар, отброи 10 капсули от шишенцето.
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/grija-za-imunna-kryvonosna-ne … ekt-60-tabl-46203
На другия ден и Нала се зарази, тя пи антибиотик и ме е яд, че майка й не позволи да й даваме капсулите, мина й по-бавно.
За дупетата друго освен мокрене с отвара от лайка не се сещам.

Сега ви предстои едно голямо приключение, много е забавно, спомням си Топче като беше бебе как ни хапеше цяла нощ по краката.Joy
Специално за  теб, Ивекс Hug
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 13:11 от Котьо

# 524
И трябва да ядат само суха храна.Моята писана пък имаше диария от N&D суха храна,която много ни я прехвалиха,наложи се пак да минем на Роял канин и слава богу оправи и се коремчето.Така че не винаги скъпата храна е подходяща.

Общи условия

Активация на акаунт