Любители на Котки - Тема 158

• 34 221
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Мария, откъде взе клетото животно?
Ще умрат, ще започнат да падат сами, не го къпи, че е мъничко, носа тече ли, а очичките имат ли секрет, какво ви дадоха ?

# 541
  • на брега на морето
Таня, утре съм на линия със стиснати 4 броя палци.

# 542
  • София
Таня, това звучи много неприятно.
Вероятно ти е известно, но за всеки случай пак да кажа - препарати като Broadline и Advocate не се препоръчват при повече от една котка, защото могат да се взаимоизближат, което освен че може да доведе до някое и друго повръщане, мисля компрометира и действието на препарата. Предполагам няколко котки трябва да се държат разделени за 4-5 дни.

# 543
  • Бургас
Мария, откъде взе клетото животно?
Ще умрат, ще започнат да падат сами, не го къпи, че е мъничко, носа тече ли, а очичките имат ли секрет, какво ви дадоха ?
Точно защото очите са чисти,носът не тече,на котакът му се играе...не знам да давам ли антибиотика...
На едни много мили хора някаква котка идвала на балкона и двора.
Родила,идвала малко и изчезнала...
Другите котьовци също са уж добре...
Този върху мен в момента мърмори и е страааашно добър.
Писах на хората,дано ги лекуват...
Днес яде гранули Роял Канин,но сега мряучи и не иска...
Зъбите ли го болят?
Досега е ял само пауч.
И то Феликс.
Да му дам ли пауч?
Хората ми казаха 3 пауча на ден,но това са 300 грама???
Вет каза един пауч...на ден
Или 25 грама Роял Канин,на който се цупим...
Тежи 700 грама котето.
Сърдим се сега...
Искаме си нашата храна,нашият пауч...

# 544
Феликса е некачествена храна, не може да се засити, предложи му пауч, но ще си чака Феликса, на гранула е нормално да се мръщи, защото не знае какво е.
Давай антибиотика, щом инфекцията е доказана, явно е още в самото начало, заразно е, така че хубаво си направила да ги предупредиш.

# 545
  • София
Моят котарак от бебе винаги е ядял доста повече от препоръчителната доза от ветеринарите. Не е дебел, затова докато има движение и не е пълен му давам толкова от колкото има нужда, качествена храна. Така процедирам и с децата Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 09:59 от Aila

# 546
За бебето Миамор пастет. Това дадаха в клиниката за първото ни осиновено коте.

# 547
Моят котарак от бебе винаги е ядял доста повече от препоръчителна та доза от ветеринар и те. Не е дебел, затова докато има движение и не е пълен му давам толкова от колкото има нужда, качествена храна. Така процедирам и с децата Simple Smile

Да, и аз така. Колкото им се яде давах, докато бяха малки, и само една може да се каже, че е дебела, но явно си е предразположена.  И на детето така, а мъжът ми вика, че започнало да се налива, да не съм му давала много въглехидрати, че на мен приличало.

# 548
  • Велики Преслав
Моя дядо ветеринар, пускаше шегата че котката може да ака и яде едновременно. Та,  нашити най-обичат тези. Незнам дали са добри. Ако някой знае моля да каже.
https://www.purina.bg/kotka/purina-one/produkti/purina-one-sensitive.
 Мъжкия ми като иска да яде, само прави тегели от чекмеджето където седят и мене.

Това е майката.

Това е единия сладък сополанко, който ми съска

# 549
Здравейте дами🐱
Искам да попитам тия с повече опит с котките, наш Лъки последно време иска да излиза постоянно на вън. Пуска ме го, защото той си се разхожда в двора и не излиза извън него. Но ако 3--4 дни е на вън след това по цял ден спи, става яде и пак си ляга. Дали вече порасна не си играе толкова а си лежи. Не изглежда на болен но понеже нямам опит с котки /за първи път гледам у дома/, че си задавам доста въпроси. Той е може би 8 или 9 месеца.
Като го пуснем в двора се търкаля, бяга, рови в пръстта и се препича на слънце. Но тъй, като е от малък в къщи е много плашлив.

# 550
  • на брега на морето
Моя дядо ветеринар, пускаше шегата че котката може да ака и яде едновременно.
Това го прави само свинята. Виждала съм го с очите си, отвратително е.
Котката е интелигентно и чисто животно; тя е съвършеното животно.

# 551
  • Велики Преслав
Котьо, то е шега. Нали обичат да си хапват. А иначе, някой знае ли какво е качеството на Пюрина храни?

# 552
  • София
Таня, това звучи много неприятно.
Вероятно ти е известно, но за всеки случай пак да кажа - препарати като Broadline и Advocate не се препоръчват при повече от една котка, защото могат да се взаимоизближат, което освен че може да доведе до някое и друго повръщане, мисля компрометира и действието на препарата. Предполагам няколко котки трябва да се държат разделени за 4-5 дни.
Има логика. Не се бях замисляла. Самите ветеринари са ми давали капки за всички и никога не са ме предупреждавали. В интерес на истината не се ближат много едни други. То и капките са много смърдящи. Никога не са повръщали.

# 553
  • София
Таня, стискаме палци за Преслава.
Ние спестихме изследванията. Спонтанно реших да питам в клиниката дали са свободни за деня. Предвидливо не дадох закуска 😜.
Май са добре нещата вече.
Просто се замислих, че е добре два дни аз да съм вкъщи. Дъщеря ми още седмица ще учи дистанционно. Това беше решаващо за бързането - да не е сама дребосъчката след операцията.
Кайли вече би трябвало да е на годинка.

# 554
Чак 4-5 дни разделени е безсмислено според мен. Аз ползвам Бродлайн и не ги оставям да се ближат 3-4 часа докато попие добре. Попие ли, отровата вече е в организма.
Между другото първия път се пооблизаха леко ама нямаше проблем за щастие.

Общи условия

Активация на акаунт