Любители на Котки - Тема 158

• 34 524
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • София
miamim, любовта е във въздуха в този сезон. Не бих чакала повече на твое място, още повече при намерение да го водите на село. Там ще е още по- зле, а и вероятно ще е по- лесно да се измъкне. И аз, и Шарки многократно сме писали, че нашите са кастрирани на около 5мес. Моят беше започнал да маркира, освен че много обичаше едно пухкаво одеяло.

# 91
Като добро "дете" всичко си изядох....

# 92
  • Варна
Parvoleta, големият котарак много строго гледа малкия лакомник Simple Smile

# 93
  • София
milasara, не искам да чакам и аз, ама виж, отказват ми кастрация. На 7 месеца пак имаше такъв период, пак ми казаха да чакаме до годинка иначе риска бил от запушване. Ок, тогава мина замина за 2 седмици. Ама сега вече е сигурно повече от месец така Confounded Пак ми казаха да чакаме поне до годинка, ако може до година и 2 месеца. Ама той сега е на 11 месеца. Къде още 3 месеца да чакам така?
Ок, да речем аз го изтърпя. Ама детето е 1 клас, та то не може да се наспи за училище Joy Ужас, смея се, ама изобщо не ми е смешно. Сега чакам да се чуем с още един ветеринар утре, да видим. Този на 7 месеца, не че ни отказа директно, но каза за рисковете от запушване и че ако решим е на наша отговорност, та реших тогава да изтърпим. Дано се съгласи сега.

# 94
Моите ветеринари от ВетХаус Овча купел ще го кастрират, ако прецените им пишете.

# 95
  • Между гори и планини
Всички съм кастрирала преди да се разгонят. Те може и да съветват,  но не и да налагат мнение.  Не те слушат мяукане по денонощия и няма те да чистят маркирано!

# 96
Parvoleta, големият котарак много строго гледа малкия лакомник Simple Smile
...., Ами взема от порциона....и да не ме нападнете,че яде човешка храна... това е пил. дроб....за него без лук

# 97
  • София
Всички съм кастрирала преди да се разгонят. Те може и да съветват,  но не и да налагат мнение.  Не те слушат мяукане по денонощия и няма те да чистят маркирано!

Да, специално трите клиники на които звънях когато беше на 7 месеца ме съветваха, но доста настойчиво. А и аз се притесних за котарака, да не би пък наистина да му докараме някои проблеми, та тогава реших да изчакам. Днес обаче Animal Rescue директно ми отказаха. Въпреки, че казах че е домашна котка, ще платим всичко каквото трябва и т.н. Пак ще звъня, де, то важното да не се мъчим всички вкъщи, включително котаракът.

Миналата нощ ми мяука на главата и му се скарах - ТОМ, ПРЕСТАНИ РАЗКАРАЙ СЕ ОТ ТУК. Избяга някъде в другите стаи и тъкмо се унасям - и ми скочи на главата. Много се стреснах, честно, то като заспива човек така изневиделица Joy Ама скача на главата и бяга, не ме е одрал милият Joy

# 98
Чочко го кастрираха в шестия месец. Никой не възрази. Не съм много сигурна, но беше над 2 кг. Всичко мина леко.
Не че е преснал да си разнася любимото одеалце, но вече е жертва, а не любовница.
Пишканото няма онази тежка миризма. Вярно, че от време на време обикяля и мяка особено, но щом бъде гушнат е добре.
Проблема, с който се боря е, че щом съм на мивка и пусна вода, той е на гърба ми и забива нокти. Следи дали мия добре, дори и зъбите си. Надявам се и това да премине, че целият ми раменен пояс е надран.

# 99
  • София
С ММ установихме, че когато преди лягане си мием зъбите, Барни отива на неговата паничка за вода в банята и си мокри и облизва лапите. Явно мисли, че ние си мокрим и ближем ръцете Simple Smile и прави същото.

# 100
Само гледайте на село да не го изпуснете.
Съчувствам, представям си какво е постоянно да мяучи, аз нямаше да издържа, тормоз и то денонощен.
Ушатото замина по-бързата процедура, докато чакам заветния ден само аз си знам как чистих маркирано, той не мяучеше, но маркираше, отвратителна миризма...

# 101
Ами ние сме в провинцията и единственото изискване е да има 2.500кг.няма значение мъжки , женски... винаги има свободни часове...от днес за утре,Майк е кастриран седмица преди да направи година  ....в 13 ч.го оставих в 13: 30 си го взех...до 17:00 спеше.. после беше ок ... ето снимка след като се прибрахме.,. беше 5.300кг.само е лепен ... каквото и да значи

# 102
  • София
С ММ установихме, че когато преди лягане си мием зъбите, Барни отива на неговата паничка за вода в банята и си мокри и облизва лапите. Явно мисли, че ние си мокрим и ближем ръцете Simple Smile и прави същото.

Първият път, когато ме видя да си мия зъбите Рони извади поглед, в който се четеше едновременно почуда и ужас. Нещо като "Какво правиш, за Бога?". Оттогава задължително наблюдава тази процедура при децата, даже си го викат за свидетел.
  Навърши вече 7 месеца и всяка вечер мяука на вратата да излиза. Едва ли е разгонен, но иска да опознава света и му доскучава само вкъщи. Иначе от 4 месечен правеше разни неща с една плюшена играчка, но ако не я вижда не се сеща за това май. Надявам се да устиска до годинка за кастрация, няма да ми е спокойно ако се наложи по-рано, но от друга страна няма да търпим концерти и маркиране. От него се зависи.

# 103

Да, специално трите клиники на които звънях когато беше на 7 месеца ме съветваха, но доста настойчиво. А и аз се притесних за котарака, да не би пък наистина да му докараме някои проблеми, та тогава реших да изчакам. Днес обаче Animal Rescue директно ми отказаха. Въпреки, че казах че е домашна котка, ще платим всичко каквото трябва и т.н. Пак ще звъня, де, то важното да не се мъчим всички вкъщи, включително котаракът.

Миналата нощ ми мяука на главата и му се скарах - ТОМ, ПРЕСТАНИ РАЗКАРАЙ СЕ ОТ ТУК. Избяга някъде в другите стаи и тъкмо се унасям - и ми скочи на главата. Много се стреснах, честно, то като заспива човек така изневиделица Joy Ама скача на главата и бяга, не ме е одрал милият Joy
Защо просто не кажете, че е улична прибрана котка (освен ако не е расов) и че трябва да е поне на година. Няма как лекар да определи точната възраст на едно животно с точност до дни ( то и за човек е невъзможно). Щом се разгонва за втори път, значи е достатъчно порастнал, за да се кастрира. А рискът от некастриран котарак на село е огромен. Дори и да се опитате да го затворите вътри, все ще намери начин покрай вас да избяга.
Дори и да има паспорт от някоя клиника с рождена дата, отивате в друга и казвате, че нямате паспорт (съвсем не всички котки имат)

# 104
Ако ти е на удобно място клиника близо до Плиска, ние кастрирахме нашия котарак на под година там и даже ни навиваха след 6-месечна възраст за кастрация.

Общи условия

Активация на акаунт