Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Знаете ли добър адвокат по осиновяване?

  • 1 806
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
 Здравейте, от доста време обмисляме да си осиновим детенце, след многото неуспешни опити инвитро! Но живеем в Германия и си търсим добър адвокат, който да се занимава с процедурата(бумащината),а ние да се прибираме когато се налага лично! Благодаря на отзовалите се.

# 1
  • Мнения: 7 270
Вътрешно или международно ще е осиновяването?
За международно ще трябва да минете процедурата по местоживеене.
Ако мислите да се пробвате по вътрешното, то ще се наложи да дойдете за някой и друг месец до България. Адвокатът няма да си направи изследванията вместо Вас, нито ще вземе справките за доходите Ви от работодателите Ви. Вероятно ще може да обиколи община, прокуратура и съд за другите документи. Няма как да мине интервю вместо Вас, нито курс за кандидат осиновители, нито да покаже неговото си жилище при посещението от социалните. Когато Ви извикат на информационна среща ще трябва да се явите лично и да вземете решението си. Следва подновяване на документите, половината пак Вие лично ще трябва да извадите и явяване в съда, отново лично.

Общи условия

Активация на акаунт