Ма-ма,та-та казва вече МАРТенското буболече!

• 8 299
  • 304
  •   1
Отговори
# 75
Връщаме се от консултация - 8250 и 72 см. Разреши ни да запиша Иван на частната кухня, но забрани да му пасирам нещата, а само да ги мачкам с вилица - каза, че ако сега през седмия не се научи да яде малки парченца ще пасирам до 2-3 години. Питах най-накрая за противогрипна за Иван и тя каза, че има но тя няма да му бие при всички случаи. И май ще трябва да минем без ваксина....

# 76
добро утро и то мен.
Искам да ви питам за попарата, тези които я давате вече, с какво я редувате?
аз мисля да я редувам с кашата.
а плодовото пюре, като въведа грис , кисел и нишесте, да ги редувам тях. И най-важното, как правите нишесте, с какво мляко, а и какво е нишестето.
днес е хубаво времето и ще има разходки Simple Smile
приятен ден на всички

# 77
Я да си попитам аз... За един медец колко вида месо въведохте... Ние този месец дадохме пиле и пуйка..., може ли и зайче Laughing!?!

Аз въведох точно тези меса за 3 седмици. Въведох ги както и зеленчуците - една седмица на определения вид месо, а следващата минавам на следващото. Тази седмица сме на заек и мисля до тук да спра с месата за сега. Телешко мисля да дам към средата на 7м, а свенско след още о/о месец.

добро утро и то мен.
Искам да ви питам за попарата, тези които я давате вече, с какво я редувате?
аз мисля да я редувам с кашата.
а плодовото пюре, като въведа грис , кисел и нишесте, да ги редувам тях. И най-важното, как правите нишесте, с какво мляко, а и какво е нишестето.
днес е хубаво времето и ще има разходки Simple Smile
приятен ден на всички

Каквото и нишесте да избереш гледай да е натурално, а не с разни аромати и оцветители. Мисля, че натуралните са само царевично и пшенично /ако си дала глутен/. А иначе аз го приготвам с вода и после слагам АМ. За прясно мляко мисля, че е рано.
А попарата мисля да я редувам с кус-куса, с овесени ядки, мляко с бисквити, различни плодови десерти с извара, бисквити, а към 8м ще включа и йогурт и нормално кис. мляко. Само дано и Маги е на това мнение и да ми хареса баламочите дето съм решила да й ги бъркам. Вчера успях да намеря фини овесени ядки и взех един малък пакен за проба.

# 78
Хайде сега де се представят мама Ани и бебе Теди Hug

# 79
  Нишестетата и аз ги правя с АМ, което слагам след приготовлението. Иначе варя само във вода. Дани лудна по киселите, нишестетата и пудингите. такава уста отваря. Иначе на пюретата ако може и без да ги яде ще му е най добре. Но от както взех да му ги затоплям сме по-добре със захранването. Ами ние май вече сме хапвали от всички видове месца, даже и рибно съм давала три лъжички, но май е рано още. Взех му веднъж дроб на Ганчев, много му хареса, а на мен въобще. Правя му домашни пюрета от круши, ябълки, банани, дори и от киви, макар че четох, че е алерген и се предпочита даването му чак след годинка и повече. Горните плодове, без бананите ги сварявам предварително, още не съм давала сурови плодове, освен банан.

# 80
  • София, център
Какви са тези пудинги?

# 81
  • София
Здравейте!
Бояна се обръща само на дясно. От два дена е станала много активна, когато е по корем. Върти се непрестанно и прави смешни и засега неуспешни опити за придвижване. Яде от месните пюрета пиле, пуйка, заешко и телешко. Много обича месцето. Може би затова и хемуглобинът и беше 123. Нишестето го правя само с вода, защото съдържа АМ (освен, ако не греша). Май ще трябва пак да погледна.
За спането нощем. Слагаме я да спи между 8 и 9. Задължително се буди в 1 ч., слагам бибата и веднага пак е заспала. Така до 5.30, когато пие мляко и играе шумно около час, час и половина. Заспива си и денят ни започва в 8.30 с весели песни, бъбрене и викове за внимание. Забелязвам, че започва целенасочено да се закача с познати и непознати.
Купила съм грис, но още не съм дала. Има ли нещо особено при приготвянето му?

# 82
такааа.... звъннах в детската кухня да го запиша и ми сервираха, че трябва да чакам поне 2-3 седмици  Shocked. Имали 50 адреса в списъка на чакащите и направо незнам... така се настроих, че ще му давам детска кухня, че сега се чувствам все едно аз ще ги ям тези пюрета още три седмици - през обедната почивка смятам да се разходя до пинокио в дружба и да се пробвам да му взема пюрета с парченца - те май се водят след 10-ти месец и да видя с кво още може да му разнообразя храната, че на десерти сме го докарали добре ама с обяда е жива трагедия просто - трябва да измисля нещо, че направо като го видях вчера в офиса как прюеше любимото си уж пюре от агнешко - просто му втръснаха тея буломачи и това е. Ивначе имало супи в кутии на нестле - някой вземал ли е, че аз днес смятам да взема и да му давам.... Sick. И ако тям няма от кус-куса на плазмон ще ви тормозя някоя да ми вземе пък да мина да си го взема, че ми се изчерпвят детските магазини в списъка. Забравих преди да кажа, че лекарката каза, че като не иска риба да не го насилвам и да не давам повече. Абе от най-яшното дете във форума май и ние ще имаме проблеми скоро ако не направя нещо. Ама той пък няма на кой да се метне - аз единственото нещо, което можа да ям два пъти в една и съща седмица е пилешка супа иначе направо ми се повръща, а тези дето са ме виждали знаят, че не съм от злоядите с тези пишни рубенсови форми Joy. Иначе нишесте купувам натурално царевично и го правя само с вода, после добавям подсладител под формата на сладко плодово пюре и така... Захар слагам май само в попарата по малко.

# 83
Добре дошли на вси4ки нови мам4ета и специално на tanyta25 тя си знае защо Wink
Последната седмица ми е пълен кошмар,малкия се буди около 15/20 пъти на нощ и аз едвам издържам ве4е smile3511,на ръба на нервна криза съм.Венеца е много подут,зъб4ето се белее отдолу,оба4е неиска да избива.В4ера за първи път реших да дам каша и малкия отказа да я яде,4ак му се повдигаше.Много съм разо4арована,нали е слади4ка и вси4ки бебета я харесват,пробвах да я смеся с плодове,ама все тая,много съм объркана и незнам какво да правя. newsm78
Гер4о,о4аквай в скоро време паднало бебе и аз така го оставях в на4алото спокойна,докато един ден не тупна на земята,това беше преди около 3 месеца,пък оттогава колко пъти е падал ooooh!
4акайте да ви питам вашите деца разбират ли ве4е зна4ението на някои думи4ки?Дани разбира много малко неща,само "не","ела тук",за друго сега не се сещам.
Аиде доскоро Hug

# 84
  • София
Зоуи, не го мъчи детето с кашата щом му никне зъбче. От това май ставали злояди. Като избие пробвай пак, може повече да му хареса. Simple Smile

И аз днеска ще давам по-едро смляно пюре, че го мелих в кухненския робот и то само хвърчеше, даже цели парчета картоф си останаха. Но за всеки случай имам и Хип-ско пюре, ако ми откаже домашната манджа. С това повръщане Зори само да не хареса вкуса на нещо и цялото съдържание на стомаха й е по дрехите и столчето.  Sick

# 85
4акайте да ви питам вашите деца разбират ли ве4е зна4ението на някои думи4ки?Дани разбира много малко неща,само "не","ела тук",за друго сега не се сещам.
Според мен Михаил разбира много добре думата "водичка", когато отказва да яде и бута всичко, а му кажеш искаш ли водичка мирясва и отваря уста да приеме бибата с водата, също така знае коя е мама, в което доскоро се съмнявах  Joy и кой е тати и баба, определено се обръща към нас като го попиташ къде е мама, баба или тати  Wink
на думичката не реагира като да   hahaha  явно има нещо гръцко дълбоко скрито в него  Joy

# 86
Какви са тези пудинги?

Като нишесте. Незнам каква е разликата. Аз примерно ненамирам такава, само името на опаковката му е пудинг. Laughing

А за думичките и тяхното значение: знае си името, някои от играчките, бати и др. не се сещам.

Зоуи, не си мисли, че всички деца обичат кашите, Данчо цели два месеца се мъчи с тях, но вече успешно си хапва млечна бананово-прасковена каша на Хип. Иначе съм изхвърлила 4 други кутии, които сме отваряли и така и не сме и употребили, защото Дани, така и не ги одобри.

Последна редакция: пт, 13 окт 2006, 13:31 от Violanta

# 87
В4ера за първи път реших да дам каша и малкия отказа да я яде,4ак му се повдигаше.Много съм разо4арована,нали е слади4ка и вси4ки бебета я харесват,пробвах да я смеся с плодове,ама все тая,много съм объркана и незнам какво да правя. newsm78

И според мен щом ви мъчат зъби не е време за нови манджи. Като се оправите, пробвай тогава Peace

Герчо, що така стана с частната кухня  newsm78 Нали се записвало от петъка за следващата седмица Rolling Eyes
Ще взема и аз да пробвам Маги с пюрета по-наедро след 1-2 седмици. То и без това На Гербер пюретата след 7-и мес са по-наедро вече. Само не знам как са другите. Хип май започват по-късно с по-едрите пюрета Rolling Eyes А българските май въобще нямат варианти за по-едро смляни Tired
За супите на Нестле четох някъде, че нещо ги нямало много newsm78 Но беше преди 2-3 мес и може вече да няма проблем с тях.

Като нишесте. Незнам каква е разликата. Аз примерно ненамирам такава, само името на опаковката му е пудинг. Laughing

А натурални ли са му съставките? Аз нещо съм много подозрителна към тези пудинги Thinking Нещо ми се струва, че са си чиста химия Thinking Поне тези, които аз съм виждала са си, като най-обикновен пудинг.

Нишестето го правя само с вода, защото съдържа АМ (освен, ако не греша). Май ще трябва пак да погледна.

В натуралните нишестета има само царевица или пшеница, друго няма. Така, че трябва да се прибавя и мляко. Аз си мисля, че попринцип всички нишестета са предвидени да се приготвят с мляко Rolling Eyes В смисъл, че май няма такова с мляко в него newsm78

Последна редакция: пт, 13 окт 2006, 13:59 от veselina_s_p

# 88
Ние сега заспахми и имам малко време. Нишестето не съдържа АМ.
Когато и нас ни мъчеха зъбки - вече имаме 2, отказваше да яде някои неща. Не съм я насилвала - давах й каквото знам че обича. Тя по принцип всичко си яде и хич не е злояда. От ваксините и зъбите обаче правеше капризи и плюеше.
За думичките и ние си знаем името и значението на някои други думи - биба, вода, не, нани. А какво казват вашите бебоци на тази възраст? Ние до сега сме казали - мама, бабо, бу, гу, ай, ул, айде и някои други звуци. Е то ясно, че не е съзнателно изговарянето на тези думи мама и бабо, ама аз много й се радвам като каже нещо.
Да питам откога може макарони, юфка и други от този сорт? Въвела съм глутен и няма проблеми.

# 89
Да питам откога може макарони, юфка и други от този сорт? Въвела съм глутен и няма проблеми.

Ами кус-куса на Плазмон го дават за след 4 мес, а това си е като макароните. Но аз още се чудя за нормални макарони и юфка newsm78 Имаше някакво пюре с макарони и май беше за о/о 8-9 мес Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт