Ма-ма,та-та казва вече МАРТенското буболече!

• 8 273
  • 304
  •   1
Отговори
# 285
В тази връзка да ви питам мами с по две дечица, все се чудя, как ги обичате еднакво и двете, аз имам чувството, че не мога да обичам никой друг толкова силно като Алис, да не говорим, че никога няма да мога да му отделя толкова време и внимание като на нея, мъчи ме значи този въпрос и все ме човърка, все едно утре съм тръгнала да правим второ Rolling Eyes
Точно!!!
daizy, все едно си описала моите страхове. Някакси имам чувството, че няма да мога да обичам друго дете така както Дария. Говорих си с приятелки с по две деца, те казват, че не е така. Но просто не знам. Иначе със съпруга ми 3 години сме се пазили без хапчета и такива истории. И двете ми бременности /имам спонтанен аборт преди да родя Дария/ сме ги планирали. Та така ще си се терзая, сигурно ще ми мине все някога Simple Smile
Поздрави!

# 286
Аз нямам две деца, но съм сигурна, че щом си гушна второто бебче дори ще ми е по-лесно да го обикна, както обичам Маги в момента. Когато Маги се роди, като първо дете, се бях малко шашнала и притеснила. Покрай всичките нови емоции и задължения ми трябваше повече време, за да се окопитя и да се насладя на малкото си бебче. Така, че аз вече чакам с нетърпение да мине някоя и друга година и ще започваме с опитите за второто  Grinning Според мен определено няма да ми е трудно да обичам всичките си деца + таткото естествено  Heart Eyes

# 287
Zoui, извинявай за въпроса, но ти не кърмиш ли  newsm78 А и както разбирам, едновременно с това пиеш и противозачатъчни... Аз от моя гинеколог разбрах, че двете неща са взаимно изключващи се. Или има някакви последно поколение хапчета, с които е допустимо и кърмене...

Иначе аз не мога да ти помогна - от както ми свършиха лохиите, не съм пропускала месец. То бива карък, ама такова като мене никъде го няма.  Crossing Arms

# 288
Герчо, сега прочетох , дано шарката подмине Иван

За тези страхове,който говорите  аз направо съм се видяла у чудо.Мъжа ми и майка ми ме убеждават ,че няма как да се прави разлика между децата, но вътрешно не съм убедена , че мога да обичам друг така както Константин.

Благодаря за инфото за кухните!

Ади (Адиланд) мила, доволна ли си от либерото, съм се сетила да тъ запитам

Милички, вкарала съм се в някаква депресия с това забременяване моето.Миналия път теста ми отчете преди закъснението на М, а сега си правя всеки ден и нищо.Отчаяла съм се без реално да има причина, защото нищо не е сигурно още.И седя и плача, че не се получава както го бяхме замислили......вкарвам се в някакви филми, че нещо ми има и разни такива  мисли са ме обсебили...
Започвам да приемам секса само с цел забременяване, което е адски тъпо...мъжа ми ме усеща и не мога да му обясня това както на вас и ми е едно подтиснато ...а бе ужас

Изплаках си мъката,....моля ви не ми се сърдете ,че ви натоварвам с тези мой проблеми и моля да ме извините

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 19:08 от konstans

# 289
Мисля си, като имаш две деца ги обичаш еднакво. Аз също искам второ един ден и съм сигурна, че няма да го обичам по-малко от първото. Обаче хората са казали първото си е първо и някак има една идея по-специално място в душата ти.

Днес й купих на Вики един розов космонавт, няколко блузки и термо чорапи. И най-накрая си намерихме топли буйки 16 номер, малко са ни големи ама с дебело чорапче стават.

# 290
  • Русе
Добър вечер от нас  Hug
Ние днес  ходим цял ден по улиците и на гости  Embarassed купихме си и столче за хранене да се похваля, много съм доволна и сега немога да я изкарам от него много и харесва да е на високо  Joy
Аз да питам  по колко пъти ядат вашите дребоси, Преси  сама отказа едното хранене (тоест това преди обеда) и сега яде по 4 пъти на ден  като последното е в 9ч а първото сутрин  в 8ч  newsm78 newsm78 #Crazy
Отивам да я къпя след малко по късно ще  съм пак на линия  Hug

# 291
леле Краси миличка,представям си как си се изплашила,слава Богу  Praynig,че бързо си свалила температурата Praynigизвика ли лекар -на мен това ми е един от страховете Rolling Eyes

Констанс скъпа,недей така Hugрадвай се на секса ,а бебо ще дойде  скоро  Hug

мами които сте взели детегледачки,моля споделете как свикнахте бебоците с тях и колко време бяхте заедно с детегледачката и бебока newsm78докато  я приеме детенце newsm78
мъжа ми настоява да вземем и засега мисля да е почасово ,харесвам много акушерката която Ази ми препоръча и която къпа дребния първите дни ,но тя работи през седмицата затова изобщо не съм наясно ще приеме ли newsm78 ,вие откъде наехте своите-препоръчаха ли ви ги или от агенция  newsm78

# 292
Аз да питам  по колко пъти ядат вашите дребоси, Преси  сама отказа едното хранене (тоест това преди обеда) и сега яде по 4 пъти на ден  като последното е в 9ч а първото сутрин  в 8ч  newsm78 newsm78 #Crazy
Отивам да я къпя след малко по късно ще  съм пак на линия  Hug

Криси си хапва така:
1/ 6.00-7.00 кърма
2/ 10.00-10.30 - попара и сок (фреш)
3/13.30-14.00 - зеленчуково или плодово пюре
4/17.30-18.00 - каша или кисел + сок
5/ 20.30 - 21.00 - кърма

А в 8.00 - 8.30 сутринта давам 1/2 бурканче плодово пюре между храненията.

Момичета има ли нова темичка, да не съм изпуснала нещо, че напоследък нямам много време за четене и писане...  newsm78

мами които сте взели детегледачки,моля споделете как свикнахте бебоците с тях и колко време бяхте заедно с детегледачката и бебока newsm78докато  я приеме детенце newsm78

И мен ме интересува това  smile3521

# 293
Обаче хората са казали първото си е първо и някак има една идея по-специално място в душата ти.

Абе аз не съм много съгласна  Laughing Аз, като първородна щерка, определено не съм видяла някакво такова "специално място"  Laughing Нямам предвид, че майка ми не ме обича, но по-скоро сестра ми беше по-лигавена /ако може така да се каже/, защото се водеше "малка", а аз бях "голяма" /разликата ни е малко повече от 2год/. Майка ми винаги ми е казвала, че когато сестра ми се е родила, просто са ме възприели вече, като голямо дете и са ме оставили общо взето да се оправям  Grinning Но никога не съм усетила разлика в "обичането"  Grinning

Констанс, много гадно е това състояние  Sad Аз с Маги не стигнах до там, защото стана от раз, но и на мен ми минава през главата как ли ще реагирам, ако се закучат нещата с второто Tired Като се сетя какъв кошмар ми беше този 1 месец, докато изчакам времето за тест ooooh! А и мен не ме хващат тестовете особено рано и трябва да ми закъснее поне 1 ден, за да съм сигурна в резултата. Мога единствено да ти пожелая да имаш повод да ни се похвалиш скоро  Hug И, колкото и да ти е трудно, се опитвай да се разсейваш с нещо друго. Мисля си, че този стрес не влияе добре на бебеправенето

# 294
Мила, зависи от човека и от отношението към детето.жената , която идва вкъщи, си е родена за тази работа и Константин я обожава.Ако мине покрай него без да го вземе надава адския рев, даже последния път го беше гушнал баща ми и той се скъса да реве ,че тя не му е обърнала внимание...
Попаднах на нея съвсем случайно, тя идва да чисти вкъщи и от дума на дума стана ясно.
Още първия ден ги оставихме да се оправят сами и нямаше никакви грижи.

Милички, благодаря ви за вниманието, какво ли щях да правя без вас  Hug Hug Hug

# 295
  • София
леле Краси миличка,представям си как си се изплашила,слава Богу  Praynig,че бързо си свалила температурата Praynigизвика ли лекар -на мен това ми е един от страховете Rolling Eyes
изплаших се да, но лекар не съм викала, беше 3ч през нощта - иначе дадох Панадол / нямах свещички в момента и слагах мокри кърпи на ръчичките и челото й. Справихме се  Peace

Аз съм с гледачка - в момента на половин ден, а от Нова година на цял. В началото бях с Ема и жената  3-4 дни, за да свикне Ема с присъствието й. После първите 2 дни Ема е плакала малко за мен или от жената - не знам, но от тогава нямаме ниаккви проблеми вече 3-та седмица. Двете се разбират много добре и аз съм супер доволна

Констанс, успокой се и ще видиш че ще успеете  Hug

# 296
здравейте, мамчета, снощи внезапно ме повали някакъв гаден вирус и цял ден не мога да отлепя от леглото,с температура, хрема и гърло, моля се Пресияна да не се зарази, макар че не виждам как да я опазя, дано да й предам имунитет с кърмата.
Герчо, знам че варицелата се предава в периода преди да се обрине болния, а инкубационния период е 20-дни прибл. Но опитай се да не се притесняваш, защото не е сигурно, че Иван се е заразил, макар че сте били в контакт с болно детенце. Като бях бременна, сестрата на моята колежка се беше разболяла и аз изпаднах в ужас,че може да се разболея, дори ходих в някакъв национален център за ваксини или нещо подобно да си правя тест дали съм носител на болестта, а накрая слава Богу не се разболях.

Констанс, депресията само ще попречи на бебеправенето, опитай се да не мислиш за това и нещата ще се наредят от самосебе си, бъди сигурна, че няма никакъв проблем, защо не си направиш тест след една седмица?

ох, извинявайте, но отивам да си легна, че почнаха да ме обливат горещи вълни ..и ще ви оставям

# 297
И ние вече сме в отбора на захранените с глутен. Татито набързо захрани Маги с едно залче хляб  Laughing Ще взема след 2-3 дни да й приготвя попара да видя дали ще я яде. Това залче явно много й се услади, защото го смучеше с голям кеф Laughing

# 298
  • Варна
Констанс, недей така, миличка. Става по-лошо. Трябва да си спокойна. Аз наистина незнам какво друго да кажа, защото Преслав стана от първия път, а сега знаеш какво стана, но те прегръщам  Hug и ти стискам палци бързо да се похвалиш. Praynig
А за любовта към двете деца нямам страхове, по-скоро въпроси. Все още малкото го възприемам доста равнодушно някак. Може би защото не го очаквах, запазих го с много страхове и неизвестни, а и ежедневието ми е запълнено от Преслав. Но мисля, че ще го обичам много. Ще ви кажа след 7 месеца. Grinning

# 299
Здравейте, аз тъй като вече имам 2 деца искам да ви кажа ,че определено децата се обичат еднакво всъшност незнам дали точната дума е еднакво чуството е много особено обичам ги и двамата но по много различен начин ги усещам /за повече или по малко неможе и дума да става/ любовта на децата мисля че не се определя като количество ами  по скоро се изразява към тях според възрастта зависи кога как имат нужда да им я подадеш и да им покажеш ,че ги обичаш най много от всичко на света пък от там нататъка е без значение дали децата са 1 ,2 ,5 или 7. А и аз съвсем не съм съгласна ,че за първото дете има някъкво специално място аз имам по голяма сестра и никога не съм забелязала към нея да има някъкво по различно или специялно отношение. А ,че малките са по лигави и глезени спор няма .

konstans  и според мен проблема ти е на психическа основа не мисля ,че има друго нещо при положение ,че едва преди 7 месеца си родила нормално без усложнения просто нямаш предпоставки за притеснения не го мисли толкова и бъди сигурна че  когато му дойде времето ще стане  Peace

Аз пак да се оплача - Алекс отново е с разбита уста вече за незнам кой път ама все на едно и също място се удря точно от вътрешната страна на горната устничка и въобще неможе да заздраве. Незнам там дали може да се маже с нещо мислех да го заведа на лекар ама като се сетя в поликлиниката че е пълно с болни и просто си представям колко вируси ще налепиме . Незнам направо вече лошо ми става толкова пък да е бясно това дете за минута не се спира бе днес 3 пъти се удари единия път сам беше в креватчето- добре ама втория път в ръцете на мъжа ми а третия в свекърва ми просто се върти и неможе да го удържи човек.

Общи условия

Активация на акаунт