"Априлчето от зъбки мрънка, а на мама главата вече дрънка"

• 12 064
  • 428
  •   1
Отговори
# 240
  • София
раче, гледам че четеш и се сетих да те питам, вдъхновена от новината за голямото бебче, родено вчера в София, раждането на юнак Емо беше ли съобщено в някоя медия?
Тъй като Емо беше най-голямото бебе родено в болница Вита го направиха рекламно лице на родилното отделение. Освен на сайта на Вита, видях статия и на сайта на "Бг-мама", но се наложи да цензурирам текста и те я махнаха. Освен това видях статии в списание "Бебешори" бр.4 и в списание "Журнал за жената" бр.17. Доколкото разбрах трябваше да излезе във всички специализирани издания, но не съм търсила в други списания. От в.Черноморие ме изненадаха с отразяване на новината, защото след сватбата мислех, че съм се скрила зад името на съпруга си, но пак ме разконспирираха.
Абе известно ми е детето - май ме изпревари в този параграф, но на него му е простено. Все пак е най-голямата ми гордост!

Иначе по другите теми ще се включа по-късно, че трябва да излизаме на разходка. Времето е страхотно и не ми се изпуска.

Хубав ден на всички!  love001  love001  love001

# 241
А  ние не мием на Иво главата всяка вечер. Кожата му е ужасно суха и затова - да не се изсушава още повече. Миещи препарати не ползваме въобще. Всъщност, даже вече почнахме да го мажем с кремчето Стелатопиа на Мустела, защото оня ден гърба му беше побелял. А като му пипнеш тялото, имаш чувството, че пипаш хартия, не човешка кожа. Не знам защо се получава така - може би сега като е по-хладно и го претоплям с дрехите. Сега ще му купя и олиото за баня на Мустела, дано и то помогне. 

Когато съм сама, даже и не го къпя целия - само дупето, защото нали не  може милия да се къпе в корито, та го чипкаме в леген. А той е едно такова голямо и живо бебе - само опъва крака, върти се, протяга се да пипа, не мога да го накарам да стои неподвижен и за секунда и ме е страх да не го изпусна на пода на банята. Затова гледам да го къпя максимално бързо

# 242
юл4е, с какво го мажеш след баня?

# 243
Ами преди  - с мляко и олио на Бюбхен (смесвах двете, защото само олио не овлажнява, а само крем изветрява и кожата после пак е суха). Сега сме със Стелатопиа на Мустела от 2 дни, определено има разлика. И сутрин също го мажа, щото по 2 пъти на ден трябвало.

# 244
А защо не превариш зехтин?
Кожата на Крис беше ужасно суха - както казваш ти - като хартия. И педи ми направи забележка, а аз го мажех с олиото на всяко преобуване дори! Shocked И зарязах Бюбхен и започнах със зехтин. Още нямаше и месец тогава. И досега си караме така, изобщо не мисля да използвам друго - кожата му е мека и влажна 24 часа! От намазването вечер - до следваща вечер като го пипаш е все едно преди час е бил намазан. Много мекичка. Пробвай няколко дни ище видиш каква промяна има. Стига си хвърля парите по химия.

# 245
Мерси, ще пробвам! Веднага щом свърша химията, че бая пари струва  Rolling Eyes

# 246
Здравейте и от мен момичета.
Дея,не се тревожи предварително миличка за резултатите от урината защото повечето пъти са грешни особено когато се взимат с тези лепкащите торбички.Моито педи ми каза че като се стича урината докосва и ануса   и за това се получават тези резултати затова за по сигурно трябвало да държим детето да се изпишка в ст.чашка.Отнемало доста време ама е по сигурно.
Всеки ден къпя Мадлен с шампоан на Мустела за тяло и коса и след това се я мажа с млякото.
Мимкаспомням си че ти маи имаше количката на Куини-Бъз а на Дея не помня каква е но няма значение,та въпроса ми е :имате ли напълно седнало положение и как го правите?Аз съм с Спиди и няма напълно седнало или аз не знам как да го направия.

# 247
качих снимки от кръщетето на Мадлен да я видите каква е дунда.

# 248
Имам пълно седнал положение,с копчетата отстрани за полу седнало и легнало се прави.

# 249
Момичета, може ли Тони да се изпоти в едно одеялаце и после мястото да ми жълтее? ooooh!

# 250
  • София
Най-накрая се прибрахме от разходка, времето беше прекрасно. Дано има още такива топли есенни дни.
Емо от три нощи не е същия. В началото го отдавах на постваксиналната реакция, но вчера като падна Т въобще не ни е оставил да спим. Като започна с един здрав двучасов рев в 20:00, цяла нощ пререваваше на моменти неутешимо. Колко пъти ставах и аз не знам, но беше КОШМАРНО! Пусти зъби докато избият ще ми скъсят живота. Само като му вкарам студена дъвкалка в устата се поуспокоява, миличкото ми. Въпросът ми е дали вашите бебоци реват вечер неутешимо или да търся консулт с педиатъра. Побърквам се като ревне, защото се гърчи и пищи и не мога да го утеша с часове, нито гушкане помага, нито носене и люшкане, нито пеене. Детето се дере от рев и видимо страда.
Иначе и дупето му бе обринато преди 2 дни, но вече се оправи.

Мисти, когато си бях на Варна няколко дни Емо бе със запушен нос. Едната вечер не можеше да диша и се събуждаше с рев. Няколко пъти ставах и му слагах физиологичен р-р, след което с клечка за уши му обирах сополките, но само минути по-късно той пак бе със запушен нос. По някое време като се разпищя майка дойде и го взе да го успокоява, за да мога да поспя. На сутринта  детето беше с отпушен нос и я попитах какво му е правила и майка си призна, че му била сложила свинска мас в ноздричките, за да може да диша. Аз  smile3514 и smile3515, но детенцето повече не ми рева от запушено носленце.

Главата му я мия на всяко къпане, т.е. през ден.

# 251
Деси, мерси. Значи, вариш, пасираш и после, или замразяваш, или стерилизираш (а не и двете едновременно). Правилно ли разбрах?

Бубка, точно така - варя, пасирам, ако има място слагам във фризера, ако не стерилизирам.

Ние също мием главичката на Кало всяка вечер с гелчето на Бюбхен и после мажа с олио на Бюбхен и съм доволна, досега не е имало проблеми ... дано и занапред да е така Praynig

# 252
Бубка,
Аз правя всеки зеленчук по отделно.
Примерно взимаш половин кило моркови.Остъргваш ги и ги режеш на кръгчета.Вариш в малко вода и после пасираш.Разливаш във формички за лед и когато поизстинат мушкаш във фризера.За 5-6 вече са готови.Слагаш в пликче с надпис(съдържание и дата).
Така съм си направила :зелена и червена чушка,тиквички,морков ,броколи,спанак.
Имаш повече варианти по този начинSimple Smile
Картоф правих само веднъж и бях направила за 2 Хип-ски бурканчета,който ми стигнаха за 5 дни newsm78.
Аз знам ,че стъкло не се замразява Naughty,а и картофа не става май за маразяване.Та него го сварих пасирах и изсипах горещ в бурканчетата.После ги надупих(ама израззззз hahaha)докато изстинат.Тала стават като стерилизирани Peace

# 253
Ами раче, нощта преди да избият зъбите на Пресил беше кошмарна, 3 часов рев без да мога да го успокоя.Ето, вече избиха, ама той продължава да е кисел Tired, нощем и аз ставам по хиляда пъти.
И ние сега се връщаме от разходка, трябва да се използват макс. всички що-годе хубави есенни дни.

# 254
здравейте и от мен голяма скитане тия два дни пък и да използваме хубавото време, ходихме до Благоевград и добре се държа на път, днеска до св. Мина манастирчето е много готино, който не е ходил трябва да отиде заслужава си
Мимка много прегръдки и от мен  Hug кофти, сигурно много си се изплашила
и аз ако правя пюрета ги слагам във фризера
главата през ден мием

Общи условия

Активация на акаунт