"Априлчето от зъбки мрънка, а на мама главата вече дрънка"

• 12 100
  • 428
  •   1
Отговори
# 225
  • софия
и ние с аспиратора не можем да се оправяме...чакаме да се разтворят сополките от физ.р-р и после като изтекат със салфетка ги забърсваме

знае ли някой до кога трябва да се мият главичките на бебоците по време на банянето?или по лично усмотрение!

# 226
Здравейте и от мене!

За сополките да кажа - ние преди 2-3 седмици бяхме с ужасна хрема и малката се будеше посред нощ със зъпушен нос - неможе да яде като хората , едва диша. Та предписаха ни Sterimar и след прочистване на нослето с него - Еуфорбиум композитум - хомеопатично лекарство пак спрей - 3 пъти дневно. Първо ползвахме обикновен физ. р-р, но като минахме на Стеримара доста бързо се оправи. Лекарката каза, че при бебетата хремите са много продължителни, защото нито могат да издухат нито да глътнат.

Честито на празнуващите!

Дея, надявам се новите изследвания да покажат че всичко е наред с малката Praynig

За миенето на главичката - чувала съм, че до първата година трябва всяка вечер да се мие.

Засега това, че нещо ми се придряма smile3507

# 227
знае ли някой до кога трябва да се мият главичките на бебоците по време на банянето?или по лично усмотрение!

Ми аз винаги съм я мила  Rolling Eyes ,няма и не мисля да спирам  Grinning
За първи път чувам/чета че до определен период се мият главичките  Thinking

# 228
Ето част от статията за привързаността, за която щях да пиша:

Около 7-8 месечна възраст бебето може да започне да плаче от непознати хора или когато бъде оставено само в стаята, това е напълно нормално реакция, част от развиетито му.
Иска постоянно да бъде в близост до мама и тати. Този период може да се повтори и м/у 12-18 м. възраст, но по принцип изчезва м/у  2-3 годинка, когато детето стане по-самостоятелно.

Защо се получава така:

Новороденото  не може да помни неща, които не вижда, но около 8 м. възраст бебето навлиза във важна фаза, започва да осъзнава, че щом мама не е около него, значи е някъде другаде.
То не знае къде е мама и кога ще се върне. Когато остане само започва да прави всичко възможно (плаче, търси близост) за да привлече внимание.
С развитието на паметта, то ще започне да помни повече неща и ще знае, че мама ще се върне.

Как да се справим със ситуацията:

При всяко дете работят различни методи, но може да се опита:

- да се опитаме да разберем, че неговата тревога е истинска. Накарайте те го да се чувства       сигурно, обсипвайте го с много любов и внимание

- преди га до оставите на някой да го гледа, нека първо го опознае във ваше присъствие

-в началото раздялата трябва да бъде кратка и постепенно увеличавайте времето

- говорете му къде отивате и кога ще се върнете, като спазвате обещанието си (при по-големи деца)

-винаги казвайте 'чао' и напуснете стаята, не се измъквайте тихомълком, то бързо ще усети отсъствието ви и ще стане неспокойно

- прикрийте вашето неспокойство, защото то може да усети, че нещо не е наред

Децата по принцип спират да плачат след известно време.

Игри, които могат да помогнат:

1.Игра- Сложете бебето да лежи по гръб, вдигнете му краката и си скрийте лицето  си с тях. Отворете ги и кажете нещо от рода на 'зак' , 'бу'. Бебетата го обожават и скоро ще започне само да си разтваря краката. Днес го правих със Скарлет и много се смя.

2.Игра- Покрийте лицето на бебето с кърпа и кажете ' Къде е...../кажете му името/', махнете бързо кърпата и кажете 'Ето къде ееее'. Няма да бъде дълго  и то ще започне само да маха кърпата.

3.Игра- Кажете му, че отивате в другата стая и кажете 'чао'. Напуснете стаята и се върнете с усмивка и кажете 'Здравей'. Постепенно увеличете времето, така то ще разбере, че всеки път ще се връщате.

Дано ви бъде от полза  Hug

Последна редакция: нд, 15 окт 2006, 00:34 от R i n a

# 229
R i n a страхотна си  Hug едно голямо БЛАГОДАРЯ!Ей такава статия исках   bouquet

# 230
# 231
  • 2 етажа над тавана
Данче, виждам те и ти приготвям и на теб кафенце Wink

# 232
Здравейте и от нас.
Малкта е добре и май вече нинаха 24часа на навлюдение.

# 233
Rina Hug супер си!  bouquet
Ние тази нощ спахмеее! Ура! Вече диша, макар и свиркащо с нослето. Точно този Еуфорбиум и ние ползваме, Натали! Сигурно има ефект. Сега ме е страх да не е свикнал на ръце да заспива, защото две вечери така го приспивам. Thinking

За миенето на главичките - мисля, че докато са бебета е всеки ден. Не знам после, може би като порастне дълга косата. Нямам представа, трябва да пусна търсачката.

Мимка, какво става с малката? След падането какво се е случило, че сте отишли в Пирогов? Или просто ей така, за всеки случай?

# 234
Добро утро! kaffeetrmker_2
Весел празник месечковци balloon
За дупенцето и по-точно около анусчето и аз от няколко дни забелязвам зачервяване, дрискаме така да се каже и си дърпа ушите, а и е неспокоен пак почна да ръмжи от 4-5 дни. Всичко това клони към зъби пак...Една позната със стаж в майчинството  Grinning каза горен щял да излиза newsm78 аз пък не виждам нищо....
Рина верно полезна информация даваш това с ушите бях го пропуснала като фактор....
ПРеди ви бях казвала май че 1/8 от теглото на детето се пада средно на ден като мляко...така че от това зависи явно ... в списание 9месеца го бях чела Peace  дали ме разбрахте hahaha
Мимка и аз яко се бях шашнала малкия като се забучи по чело от дивана ама му стопих 2 кубчета лед на цицината и цвят не остана Peace а също така не е повръщал и припадал, но пак си беше голям страх....

# 235
Повърна малко, но там казаха , че явно е паднала на коремче и за това и обратно на схващането казаха, че след падане трябвали да върнат малко храна, което било признак, че организма реагира на случилото се.
 #Crazy #CrazyОпасно е било не прекъснато повръщане.
И уголемяване на зениците. Shocked
Доктора беше страхотен и ми каза, че ако е неговото дете няма да му прави рентгенова снимка Wink и ние подписахме, че отказваме такава.

# 236
  • София
Само да кажа, че тръгвам за вилата!
И да се похваля, че Мати пие от твърд накрайник - реших да пробвам, защото биберона не го иска, а аз от утре съм на лекции понеделник и вторник!
Мимка, радвам се, че има ефект от лекарството - хомеопатично енали? Мати тогава се оправи с Дросера!

# 237
Добро утро!
Откакто не кърмя днес за пръв път си правя сутрешно кафе Rolling Eyes, чакам компания Hug
мимка, радвам се, че всичко е наред Peace
Аз пък забелязах, че Пресил когато заспива си скубе косата, уши до сега не съм забелязала да дърпа Thinking

# 238
раче, гледам че четеш и се сетих да те питам, вдъхновена от новината за голямото бебче, родено вчера в София, раждането на юнак Емо беше ли съобщено в някоя медия?

# 239
Добро утро, момичета!
За аспиратора за нос и ние много трудно се оправяме с него. Не можем да я удържим за да го ползваме. Същата работа е и със Стеримар-а.
Мимка, радвам се, че сте наред. Аз май не познавам бебе, което да не е падало от легло.
Рина, това е много интересно, още сега ще го пробвам с Катето. Сигурна съм, че ще се забавлява.
За миенето на главичката - ние си я мием всяка вечер и не мисля да спирам.

Общи условия

Активация на акаунт