Криптовалути - обмяна на опит, инвестиции, новини

• 50 280
  • 319
  •   2
Отговори
# 150
Stamatko, паднаха ли ти плащанията последните 2, 3 седмици? Както казваш от много години , преди повече ли беше заплащането, дали ще се нормализира и възвърне както преди. Бях чела някъде, че на всеки 4 години намаляват заплащането, не знам колко е вярно. С коя програма копаеш?  Какво копаш, биткойн ли? И с колко мегахеша копаеш? Откъде купуваш карти?
Благодаря.
Кои плащания?
Биткойн не се копае от години директно. В момента съм на етер. TeamRedMiner ползвам. Около 100 Мх имам към момента, скромно колкото да не топли зимата. Карти преди Брекзит от Скан. Сега можеш да погледнеш Майндфактори в Германия и някой доставчик да ти я докара. В момента трудно се намират карти и са на безумни цени. Ако си на найсхеш там ти дава някакъв моментен доход който нищо не показва. Изкарала си биткойни за 10 долара днес ама спрямо днешната цена на биткойна. Докато не обърнеш във фиат и не ти дойдат парите в сметката не говоря за доходност. После си изхарчи със здраве парите пък нека е измама.
PoS не беше ли да си купиш някаква валута и да сложиш като на депозит и да чакаш да ти върнат нещо. Не съм запознат, но там май си трябват повечко вложения.

# 151
Които ти заплащат срещу копаенето. Последните дни след новините за Китай паднаха драстично както при ETH така и при BTC. [/quote]
Цитат
Биткойн не се копае от години директно.
Не те разбирам. Аз копая биткойн в найсхеш с карти, това не е ли директно, като не е с големите машини?
Цитат
Карти преди Брекзит от Скан. Сега можеш да погледнеш Майндфактори в Германия
Може ли линкове? С немския не съм много добре😉.

# 152
Под плащане аз разбирам евро, долар и т.н.
Иначе трудността се вдига на определени периоди от време. Можеш да прочетеш цялата идея на това. Доста е дълго за тук. Иначе след Лондон форк-а падна добива на етер. Няма връзка с Китай. Има де ама не толкова много.
Не копаеш биткойн на 99,9% съм уверен. В найс-а копаеш най-доходния алгоритъм към момента и в реално време ти го обръща в биткойни.
https://www.mindfactory.de/
Аз изобщо не съм добре, ама знам за тях. Иначе тукашните търговци напоследък също имат бройки.

# 153
Да трудността както се вдига така и пада.

Да, явно като се копае през сайта, а не е пул не копаеш на 100%. Но какво от това, пак се получава добре за сега.

За кои търговци имаш предвид? Аз като търсих нищо не намерих, или е прекалено скъпо(емаг) или е по поръчка, или нищо. Може ли линкове, ако не е удобно, за да не се смята като реклама може и на лично.

Има ли складове на едро? Че търговците пускат по една бройка само. Не може да се купят 2 наведнъж.

# 154
Трудността има моментни флуктоации, но като цяло си върви само нагоре.
Хубаво е да се прочете малко за технологията.
https://bitcoin.org/bg/how-it-works
Аз също не съм напълно наясно.
Ами найс-а е една много добра опция за хора с малко мощности. И си копаеш на 100%. Просто обменяш веднага в биткойн. Което някога е добре, някога не е.
Аз карти не съм купувал от доста време. Не съм много наясно с моментната ситуация, но знам за трудностите.
Вие с какви карти копаете?

# 155
Копаем с карти АМД 6800, скъпи са , но само една карта ти дава 60 мх.
Погледнах немския сайт  и не е опция. Прекалено е скъпо. За сравнение купих една карта за 1080€   там е 1580€ .

# 156
Погледнах немския сайт  и не е опция. Прекалено е скъпо. За сравнение купих една карта за 1080€   там е 1580€ .

Откъде се купуват тези карти? Какво точно се прави после с тях? Може ли да обясниш по-подробно, моля (като за начинаещ)?

# 157
  • München, Deutschland
Погледнах немския сайт  и не е опция. Прекалено е скъпо. За сравнение купих една карта за 1080€   там е 1580€ .

Откъде се купуват тези карти? Какво точно се прави после с тях? Може ли да обясниш по-подробно, моля (като за начинаещ)?

Съвсем доброжелателно бих ти казала, че ако човек дори не знае какво се прави с картите, силно препоръчително е поне на този етап да не се захваща с подобни неща. Има стотици сайтове, може да се прочетат принципи, идея на криптовалутите, кое им е "крипто"-то, как се създават, защо имат или нямат стойност и т.н. и т.н. Ако човек поне на тези елементарни нещица не знае отговорите и, не на последно място, не може да даде обоснован отговор на въпроса "защо искам да вложа парите си в точно това" и "искам ли", наистина е чист хазарт. Не само за криптовалути, попринцип за всякакви капиталовложения важи...

# 158
Карти се купуват от всеки магазин за компютърна техника. Това са видеокарти без които компютрите няма да възпроизвеждат видео- разговори, музика, игри и т.н. Има малки,големи, втора употреба...
Има ги във всеки компютър. После не е много лесно защото  трябват , настройки, охлаждане , съвместим софтуер, хардуер.... Хора казват, че копаят и с лаптопи, но какво вадят идея си нямам и дали си заслужава, защото копаенето е разход на много ток. Сметката се увеличава с по 20-тина на месец за всяка карта.
Има валути които се копаят с хардуер, а не с карти.
Не е лесно за хора, които нямат представа да го направят, наемете си фирма за инсталиране и поддържане.😉

# 159

Съвсем доброжелателно бих ти казала, че ако човек дори не знае какво се прави с картите, силно препоръчително е поне на този етап да не се захваща с подобни неща. Има стотици сайтове, може да се прочетат принципи, идея на криптовалутите, кое им е "крипто"-то, как се създават, защо имат или нямат стойност и т.н. и т.н. Ако човек поне на тези елементарни нещица не знае отговорите и, не на последно място, не може да даде обоснован отговор на въпроса "защо искам да вложа парите си в точно това" и "искам ли", наистина е чист хазарт. Не само за криптовалути, попринцип за всякакви капиталовложения важи...

1. Като пълноправен регистриран потребител в публичен форум имам пълно право да задавам въпроси в темата.
2. Въпросът ми не е адресиран до теб, а до съответния потребител и не съдържа отговор на въпроса ми, така че моля без спам.
3.  Освен ако не си врачка или подобна, не може да твърдиш, че не използвам и други източници на информация без да съм го написала.
4. Смехотворно е ти да твърдиш какви отговори аз мога да дам или не, както не знаеш какви капиталовложения имам или нямам.
5. Нямам никакво намерение да се занимавам да ти давам обяснения защо и т.н. каквото там ме питаш или друга лична информация.
6. Мисля че бях достатъчно изчерпателна и ясна. Ако продължаваш да ми отговаряш и коментираш мои постове, аз няма да ти доставя удовоствието да храня трола.

# 160
Да и аз чух, че има недостиг съответно цената е нагоре. Сайтове има много, но когато недостига е глобален няма как да стане.

# 161
На мен ми се струва изкуствен недостиг. Като влязох в алибаба да огледам имаше препълнени складове до пръсване  с карти.
Наскоро продадох една карта ,която бях взела втора употреба за 250 и я продадох за 600.Smiling Imp

# 162

1. Като пълноправен регистриран потребител в публичен форум имам пълно право да задавам въпроси в темата.
2. Въпросът ми не е адресиран до теб, а до съответния потребител и не съдържа отговор на въпроса ми, така че моля без спам.
3.  Освен ако не си врачка или подобна, не може да твърдиш, че не използвам и други източници на информация без да съм го написала.
4. Смехотворно е ти да твърдиш какви отговори аз мога да дам или не, както не знаеш какви капиталовложения имам или нямам.
5. Нямам никакво намерение да се занимавам да ти давам обяснения защо и т.н. каквото там ме питаш или друга лична информация.
6. Мисля че бях достатъчно изчерпателна и ясна. Ако продължаваш да ми отговаряш и коментираш мои постове, аз няма да ти доставя удовоствието да храня трола.
Честно казано от твоят пост видях че ти не знаеш какво питаш!А човека ти отговаря доста адекватно и е много прав. След време ако инвестираш в крипто и се върнеш да се прочетеш ще разбереш.
Трябва да бъдем финансово грамотни .Мога на лично да ти отговоря на въпросите относно крипто

# 163
По принцип е доста по-лесно да си купиш коя да е валута, отколкото да я копаеш.
Естетвено най-добре е да се започне с четене.
Сега ако ще наемаш фирма да ти поддържа техниката ми се струва доста непечелившо начинание.

# 164
  • СИ
По принцип е доста по-лесно да си купиш коя да е валута, отколкото да я копаеш.
Естетвено най-добре е да се започне с четене.
Сега ако ще наемаш фирма да ти поддържа техниката ми се струва доста непечелившо начинание.

Защо му казваш валута? Това не е валута. Това е крипто, но не е валута. Криптото е инструмент за финансова спекулация, зад който стоят само и единствено очакванията на група хора за някаква промяна в курса от който могат да спечелят (забележи) реални пари.

Общи условия

Активация на акаунт