Криптовалути - обмяна на опит, инвестиции, новини

• 50 279
  • 319
  •   1
Отговори
# 165
Идва от cryptocurrency - криптовалута. Използвам превода на термина.
Сега кой, как го разбира и какво е реално не е съществено, според мен.

# 166
Никой не може да ме убеди че е изгодно да "копаеш" без да имаш собствен източник на електричество Sweat Smile

Защо му казваш валута? Това не е валута.
След като отговаря на определението в речника, е валута Triumph В Еквадор ли беше май някъде в Южна Ам. дето го обявиха за съвсем нормално, официално разплащателно средство.

# 167
Валута е да!Децентрализирана валута.Може да се образовате.
И да,в Ел Салвадор е официално разплащателно средство ,както долара .

# 168
Никой не може да ме убеди че е изгодно да "копаеш" без да имаш собствен източник на електричество Sweat Smile

Защо му казваш валута? Това не е валута.
След като отговаря на определението в речника, е валута Triumph В Еквадор ли беше май някъде в Южна Ам. дето го обявиха за съвсем нормално, официално разплащателно средство.
С правилните карти и настройки винаги е било изгодно.
А зимата просто си отопляваш жилището, та нищо не губиш. Вече лятото ако се налага да ползваш климатик за да охлаждаш наистина може и да не ти излезе сметката.

# 169
  • София
Аз използвам btc единствено със спецификата на злато - загробихме едни пари преди години. Сега са в пъти повече, ама изобщо не ги и мислим. За спекула или инвестиране мисля, че има доста по-подготвени хора.

# 170
  • София
Естествено, че можеш да си на печалба и без собствен източник на електричество. Да, заминава част от печалбата за ток, но не цялата.

# 171
В България токът все още е много евтин, сравнено много страни, особено Северна Америка и Европа. Та още си струва да се копае дори и без соларни панели или друг енергоизточник.

# 172
В България токът все още е много евтин, сравнено много страни, особено Северна Америка и Европа. Та още си струва да се копае дори и без соларни панели или друг енергоизточник.
Пу-пу, сега като ни чуят, че е втин тока и като го надуят още.Bowtie
Междудругото как стои въпросът със инсталация на соларни панели в Бг в частен имот? И всичко по тази тема?

# 173
  • СИ
Пу-пу, сега като ни чуят, че е втин тока и като го надуят още.Bowtie
Междудругото как стои въпросът със инсталация на соларни панели в Бг в частен имот? И всичко по тази тема?

Няма евтино и скъпо. Има покупателна способност. Тоест се гледа какво можеш да купиш с парите които изкарваш. Накрая като теглиш чертата, с български доход може да си купиш по-малко киловати отколкото американец или германец на уж скъп ток.
Соларна инсталация можеш да си направиш в имота за собствени нужди. Ако искаш да си свързан към обществената мрежа става сложно. Договорът с ЕРП-то за изкупуване е мисия граничеща с невъзможното. Не, че няма и такива които са го направили. Но към момента не съм убеден, че си струва усилията.

# 174
SeaHorse, принципно е така, ако говориш за покупателна способност. Тук обаче говорим за копаене на крипто валути. Скоростта им на копаене и свързаната с нея консумация на ток, е една и съща навсякъде - и в Уганда, и в Люксембург. Ако обаче в Уганда, за да изкопаеш  1 бройка Х крипто, ще платиш 1$ ток, то в Люксембург например е 15$. Ако стойността на Х криптото към момента е 14$, тогава е ясно къде си заслужава да копаеш и къде не. В България все още си заслужава, доколкото ми е известно.

# 175
  • София
От къде препоръчвате да купя криптовалута? Другa борса освен Binance?

Като за мен е важно да има голям избор от криптовалути. И всъщност ще ми е интересно да чуя мнения дали е ок да се купува чрез посредник или най-добре директно от борса?

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 22:20 от Caramell.

# 176
# 177
# 178
  • София
Гледайте канала на Пламен Андонов и ще научите много за криптопроектите. Аз лично инвестирам в биткойн, етериум, полкадот, вичейн и кардано.

# 179
Kraken,  bitcoin.de

Общи условия

Активация на акаунт