ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 46 786
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Оки. Ето един бърз разказ от мен.
Дават да се хапва докъм 18ч предишният ден, може по малко вода докато си легнете. Сутринта има инструктаж, мерят тоновете на бебчетата и правят клизма (може да откажете).
Докторът дойде да ме вземе и ме настани на едно легло в реанимацията с багажа ми и после отидохме в операционната. Там ме вързаха с апарат който ми мереше кръвното и пулса през цялото време и с разни системи. Качих се на леглото и ми обясниха подробно няколко пъти как ще ми сложат спинална упойка и после ми я сложиха. Аз гледах да не мърдам много. Не се усеща нищо особено. След това докато легнах и започнаха да ми изстръпват краката, но все още ги усещах. Трябваше да легна с изпънати крака и ръце настрани. Дезинфекцираха ми корема и опънаха покривало за да не гледам. Докторът започна работа,  като аз усещах всичко общо взето, но не и болка. Беше много странно. Някак усещах как вече бебетата се виждат и просто чакаха педиатрите да са готови. Извадиха ги едно по едно и ми ги показаха веднага. След това ги отнесоха встрани да ги мерят и тн и после ми ги върнаха да ги гушна и да им се порадвам. Те бяха мънички и плачещи. После ги взеха и докторът довърши операцията. Усеща се опъване, дърпане и всичко друго но не боли и не е страшно, просто изключително странно.
Целият екип бяха много приятни, постоянно ме питаха как съм и ми говореха. Докторът също ми говореше или ме включваше в разговорите да ме разсейва. Питаха как се казват бебките и ми вързаха гривничките.
След това ме преместиха на носилка и ме върнаха в реанимацията. След час си движех краката вече и все още не ме боли нищо толкова време след операцията. Няколко пъти акушерките ми се чудеха как съм толкова добре,  но като чуеха че ме е оперирал док Вецев и казваха - А, да...нормално!
Дават обезболяващи, почистват и сменят банки нон стоп. Няма и 10 мин без някой да погледне дали всичко е наред. Много са внимателни и съм изцяло доволна от целият екип на болницата до тук.
Странно преживяване е секциото, но не е сташно. Просто непознато.
Докторът носи бебетата в реанимацията и праща и снимки и информация. Моите не ги донесе, защото са двечки, но на другите му пациентки ги доведе. Затова пък ходи няколко пъти да ги види и да ми ги снима и на видео.
Всичко ще е наред момичета. Като чуете да изплакват мъниците и въобще няма да мислите за операцията. Two Hearts
Като наближи ако имате въпроси съм насреща.

# 406
Джеси, благодаря за информацията, за мен е изключително полезна ❤🤗❤
Утре ще те преместят в стая и може да са си при теб през цялото време, с изключение на времето за прегледи, ако пожелаеш и разбира се, ако не са под кислородни палатки или кувиози докато понараснат. Ако трябва, ти ще ходиш да ги виждаш и да им носиш стерилна кърма. Най-хубавото нещо на цялото приключение бременност е щастливия финал 😊

# 407
Джеси, а какво те заведе в самото начало на преглед? Имаше болки или е бил рутинен и просто сте проверили за разкритие?

# 408
  • София
Благодарности, Джеси! Как си сега? Успяваш ли сама да ставаш от леглото, за да се раздвижваш? Ще ми е интересно да разкажеш и като те преместят в стая.

# 409
mrs. RM - бях на тонове и да изберем дата. Док видя че едната бебка е много ниско и провери за разкритие. Иначе се гласяхме за 19 пфффт.

Соренда - нямам болки още. Казаха че ще мога да стана утре,  но вече си чувствам всичко така или иначе. Мислех че ще е по-страшно. И вече шоколадът придоби нормален вкус, че цял ден се пробвам и все едно ям картон хаха. Иначе ми се привиждат пържолки и хапване.

Шели - нямам търпение! Само да стана и ще си ги гушкам утре. Казаха че са си в нормални легълца и са добре. Дано не ме изненадат утре неприятно.

# 410
И аз ти благодаря Jessito,че разказа как си се чувствала по време и след секциото.След като получих дата за моето леко се спекох,никога не съм била оперирана,дори не съм лежала в болница по никакъв повод,като изключим предното ми раждане.След твоя разказ се чувствам една идея по спокойна.

# 411
Jessito - да са ти честити малките съкровища! Страхотни имена сте избрали Simple Smile Пожелавам ви да няма никакви усложнения от тук нататък, бързо да качат на тегло и да ви пускат да се прибирате при татко да сте си заедно. Благодаря и за подробностите около секциото, представях си го точно както си го описала.

# 412
Jessito, честита изненадваща радост. Да са ви здрави, щастливи и обичани малките принцески 🍀🌞❤️

# 413
Прекрасни новини! Честито на мама Джеси, бързо да си прибираш малките сладкиши Simple Smile Толкова е хубаво когато вече всичко е минало и човек може да прегърне мечтата си. Аз също малко се притеснявам от секциото, най-вече защото разчитах да е с пълна упойка и нищо да не виждам и чувам. Дано при всички ни да мине леко и успешно като при Jessito

# 414
  • София / Виена
Джеси, Честита двойна радост! Прекрасни имена! Да те радват малките съкровища и да изпълват живота ви оттук насетне с двойно повече топлина, уют и любов!
Момичета, много сериозно започна да става като гледам вече колко мами се похвалиха, че са изминали пътя на бременната успешно и вече гушкат златните си рожби.
Засега съм с термин 22.06., надявам се да не избърза малкото юначе, а и да е наддал на килограми от прегледа предния месец - казаха ми да пия протеин, че коремната му обиколка била малка ... А иначе прегледът ми е на 12.05. и вече ми е супер нервно, защото усещам как започва обратното отброяване, започвам да се паткосвам от време на време и да се шашкам, а от друга страна много се надявам до две седмици да се нанесем в апартамента, защото все още прилича на строителна площадка, а ми е притеснено малкото мишле да не ни свари по бели гащи.

# 415
Джеси, благодаря за разказа! Макар да съм минавала 2 пъти през секцио, пак си се вълнувам като за първи път. Радвам се, че
сте добре и ви желая да си се прибирате у дома при тати да си гледате заедно двете принцеси 🌸💗🌸

Момичета, някоя знае ли дали в МД позволяват ранно кърмене След секцио? В САЩ на втория час ти дават бебето, тук 24 часа. Джеси написа, че ги носеши в реанимация, дали биха позволили и ранно кърмене, преди да изпишат от реанимация?

# 416
Джеси, благодаря и аз за разказа. Страхотен е д-р Вецев, на мен хич не ми се искаше да минавам пак през секцио, ама като знам, че той ще ме оперира даже нямам търпение Grinning И при лапароскопията ми беше много спокойно, страшно доверие му имам.

Янче, попринцип в Шейново не водя бебетата в реанимацията, доколкото знам само Вецев ги води. Поне преди 3 години и половина не ги водеха със сигурност.

Аз мисля да обсъдим варианта за по- късен час за секциото, няма да издържа 24 часа в реанимация без да се движа.

# 417
  • София
Честита двойна радост, Джеси, да са здрави и да имат прекрасен живот :*

# 418
Джеси, преместиха ли те вече в стая?

Мисля, че в 11 часа даваха информация за бебчетата и към 13, след обяда вече ги водят при майките до вечерта, когато ги взимат за тоалет.

# 419
  • София
Гледам, че много сме се ориентирали към Шейново, а тези, които ще раждат при Вецев, има ли и такива с естествено раждане? Дано се засечем с някоя от вас в родилното ^^

Общи условия

Активация на акаунт