ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 44 612
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Честито бебе Никола Blue Heart Mammasita много здраве,щастие и късмет на всички!

За спането си спомням,че спеше по гръб както е препоръчително и при всяко събуждане му обръщах главичката на противоположната страна.

# 646
Поздравления на Мамасита за хубавата новина. Да ви е жив и здрав Никола и много да ви радва🤍💐

# 647
Честит син, Мамасита! Да расте здрав и да ви носи много радости 🍼🎈💙

На въпроса за Акта за раждане - взима се от община по постоянен адрес 10ина дни след раждане.

Аз исках да попитам кой номер памперси ще ползвате? Акушерките в Надежда казаха, че ползват 2ка, защото единичката били много малки. Знам, че някъде беше коментирано това назад по темите, но трудно ще намеря къде точно..

# 648
Момичета,моят син е решил да ме побърка!Отново е назад в растежа.
В 36г.с.,отговаря на 34,а някои замервания са дори в 33г.с.
Според АГ си е нормално бебче,но малко по-дребно(само размера на главата и бедрената кост отговарят на 36г.с.),но това не пречи аз да съм притеснена.Естествено, паниката е назряла вече в мен.Отложихме операцията за 31-01 и ми изписа хапчета "Дузофарм"...Малкия е 2,440 в 36+4...

# 649
  • Хасково
Честито бебче, Мамасита! Здрав и много щастлив да расте!                                               Нашият бебчо си върви 5дни напред и термина ми остава 27.6. 33седмица е 2490г. Според аг всичко е нормално. Аз вече съм в 45 дневния болничен и се хвърлих да пазарувам. Изведнъж рязко ме достраша, че няма време. Количката ни вече дойде, спряхме се на Jane Kawai. Легълцето сестра ми го купи от Англия и се надявам до две седмици да пристигне. Много са се оскъпили доставките заради брекзит. От намалението на Хиполенд си напазарувахме и някои от по дребните неща-шишета, биберони, подплънки и тн. Колебая се и за люлка-шезлонг. Най-голямата ми чуденка е за ваничката и повивалника. Колебая се дали да взема ваничка с повивалник на едно като този https://www.hippoland.net/primi-sogni-vana-s-s-stojka-i-povivaln … ovely-azzurro-172 или отделно ваничка и повивалник, който после да се използва за друго https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … blioteka/50460886. Не знам кое ще е по-практично. Вие къде ще преобличате бебчетата Simple Smile

# 650
Емилия, щом кръвотока е добре и бебето не страда не се притеснявай от размерите. Моя син вървеше 3 седмици назад накрая. Родих в 39-2580гр и 47см., обаче напълно здрав и до носен. Просто си беше и все още е дребен, но се развива нормално.

Памперси 1ца ще ползвам. Те са до 5кг., което е ок. 2ката може и да пропуска на по-малко бебе и да му виси между краката. Вземи 1 малък пакет 1ца, ако е малък следващият ще е 2ка. То в началото 20 памерса за няколко дни са заминали.

За спането на гръб, с главипка настрани се препоръчва.

Моя повивалник е един скрин от ИКЕА и горе си редя и нещата. За мен първия няма да ти е много удобен, особено след няколко месеца, като почне да се върти бебето и да хваща. Вторият ми се струва и по-безопасен.

# 651
Mammasita, да ви е честит малкия юнак Никола, да е здрав, щастлив и да ви носи само усмивки Blue Heart

Вече и аз съм в болничен и се захванах с пазаруването на последните останали неща. Поръчах памперси 2-ка по съвет на брат ми, а и бебчо върви едър - имаше промоция в Емаг и цената ми се стори доста добра. За повиване мисля да взема твърда подложка, която може да се слага върху креватчето. Люлка-шезлонг засега не мисля да взимам. Само помпата ще оставя за след раждането, защото нямам идея дали изобщо ще имам кърма.

Вчера бях за първи път на тонове и малчо май беше позадрямал първия път, та се наложи да ги повторя. На преглед съм чак на 27.05 (35+5) и се надявам да не изникне някой проблем дотогава.

Име съм си избрала отдавна, мъжът ми продължава да не го харесва, но вече наложи едно вето и каза, че нямал право на повече Simple Smile Освен това е на мнение, че аз съм изстрадала най-много (не само бремеността, а и всички инвитро опити и операции преди това) и съм напълно в правото си аз да избера името.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 19:11 от Krassi Georgieva

# 652
Ние ще сме с твърда подложка за повиване (мисля, че така се води), която ще стои върху един скрин в спалнята ни с нещата за бебето. После скринът си остава и може да се използва.
Люлка-шезлонг също няма да взимаме. Ще пробваме без такова нещо, засега ми се струва излишно.
Вие стерилизатор ще взимате ли? Аз съм още в чуденка - ако кърмя, не виждам смисъл. Имам 1 шише за вода и 3 от комплекта за помпата за кърма. Същевременно майка ми обяснява, че пак си трябвало.

# 653
  • София
Аз ще взема твърд повивалник за върху решетките на кошарата.
За памперсите се чудя, вероятно ще взема един малък пакет 1ца. То 20бр са за 3 дни горе-долу, пък после ще видим.
Относно шезлонга, ние имаме от баткото, но ви давам идея - така и така се ползва след първия месец, поръчайте си го като подарък за погачата. Хората ще ви питат, пък и имате около месец да адаптирате бебето и другите вещи в къщата и да решите искате ли го или не. На нас ни беше много полезен.

Моето диване върви пък по-голямо и пак ме пращат на обременяване, което според мен няма много смисъл в 34 седмица. Но пък бебето е доста ниско и вече ме викат на тонове всяка седмица . Дано си устискаме до датата.
Много ми е притеснено отделянето от баткото (2г и 2м) докато съм в болница и адаптацията му с бебето след изписването. Много е залепен за мен и досега не сме се отделяли.

# 654
huligankata и аз съм в такова положение . Сина ми е на 2г и половина и аз си го гледам с мъжа ми , не сме се отделяли за повече от час два ако ми се е налагало да изляза , на пръсти се броят пътите . Явно вече и физически и психически ми е по тежко в края на бременността и доста се притеснявам и го мисля . Бебето е желано и планирано ,но сега започвам да го осъзнавам , а и сина ми сега е в период в който ако вляза в тоалетната и е рев ,че ме няма ... До сега не съм мислила , че може да изпитвам такова чувство и си мисля , че съм единствената , но на моменти се чувствам гузно , че ще спра да съм на 100% към сина ми и че бебето ще има нужда от мен . На никоя позната или приятелка не мога да го споделя , защото звучи странно . Това , че сме сами в Англия и това може би ми влияе . И така ....

Иначе ми е доста тежко , като преяла съм постоянно и кръста и гърба ме болят  . Контракции и болки имам често . Пия ако се налага но шпа и магнезий . Определено корема ми е по голям от първата бременност ..

# 655
Моят син е на 4,5год и пак ми е трудно да го оставя, той е много привързан и макар да не му пречи през деня да е с друг, вечер спим заедно. Не знам как ще го приспивам, как ще се разделим за 3-4 дни и после целият свят ще се промени, а той ще трябва да свикне.
Рената, по същия начин се чувствам, все едно го предавам и даже често си поплаквам като се сетя, как едва ли не му отнемам от вниманието, на което е свикнал. Налага му една огромна промяна, за която той няма вина и ще е жертва...
Абе страшни филми се разиграват в болната ми главица. Съжалявам, че и вие сте в това положение, но се успокоява, че не съм сама на острова на лудостта.

# 656
Моята мома е свръх самостоятелна. Стига да й е интересно, не се и сеща за мен. На 4 и половина е. Летата изкарва 2-3 седмици на село при баба и дядто - а там е купон: зайчета, пиленца, куче, котки, голям двор, басейн, пясъчник, люлка, парзалка. Като й звънна по Вайбър 2-3 мин да си
говорим макс и после ми вика "чао че отивам при кучето/пилетата/пясъчника...." затваря и заминава. Sweat Smile
Знае че няколко дни ще съм в болницата, но тя си ходи на градина, така че няма и да го усети особено.
По-скоро си представям, че  покрай стреса от операция, раздвижване, първи грижи за бебка - аз бих имала нужда да си я гушна. Та за нея не ми е притеснено, по-скоро за мен. Joy

# 657
Аз също мисля, че за дъщеря ми (3.5г) няма да е толкова драматична раздялата, колкото за мен. Попринцип за повече от две нощи не сме се разделяли, а тогава се наложи заради лапароскопията ми. Знае, че ще трябва да отида в болница, за да родя брат ѝ и че няколко дни няма да ме има, тя ме успокои "Спокойно, мамо, всеки ден ще ти се обаждам на видео". Момичета, мислете не за това, че децата ви ще трябва да ви делят с бебетата, а за това, че ще им подарите нещо много повече- другар за цял живот, който ще е до тях дори, когато нас вече ни няма.

# 658
  • София
Аз каката изобщо не я мисля, като изключим, че не се научи да спи сама в стая и сега се редуваме с таткото да спим в нейната стая, а тя с един от двамата на спалнята. Но сме говорили мм да поеме гушкането с нея, за да нямам притеснения щом дойде бебето( нея или него да успокоявам), а и тя прекарва повече време с мен и ме търси често 🤷🏻♀Иначе сме се разделяли за седмица, когато нашите са я водили на село.
После съм сигурна, че ще има ревност, но се надявам като по-голяма и осъзната+че много искаше сестричка, да помага в грижите и да се привърже. Края на юни ще стане на 5г., живот и здраве.

За име - бяхме харесали две, едното остана още от каката, другото го предложих на мм още към 3 месец и той го хареса и спряхме да обсъждаме други имена. Най-сладкото беше, когато един ден през март каката дойде при мен и каза “Мамо, можем ли да кръстим бебето ......”. Даже го имам на видео и определено го приех като знак Simple Smile Харесва ми, че ще има имен ден, самото значение и някак си отива с името на първата ми дъщеря ❤

# 659
Момичета, връщам се от спешното, къпах се и паднах в банята. Пуснаха ми тонове и ми натискаха матката. Тоновете са добри, моя лекар не беше на смяна за съжаление. Надявам се вс да е ОК с бебси 😭😭😭😭😭 цялата треперих на път към спешното. Казаха ми, че щом тоновете са добри, значи няма за какво да се притеснявам. Надявам се да е наистина така 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Паднах на лявата си страна и усещам болка горе само около лявата гърда встрани ребрата, но горе.

Общи условия

Активация на акаунт