ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 44 636
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Мамасита, честита радост! Да е много здрав юнакът, да расте щастлив, спокоен и усмихнат Simple Smile На теб бързо възстановяване!

Аз съм от много търпеливите, но съм силно разочарована от хората. Два пъти ходя до ЛЛ, че каката нали беше болна, и двата пъти пред мен има 7/8 човека и никои не си прави устата да минем по-рано. Чаках два часа първия път и час втория, като тогава имаше само още едно болно дете преди нас, всички други бяха за бележки, направления или болни и въпреки това им се струваше нормално да вися там. На мен естествено ми стана лошо с маска толкова време, постоянно се правих вятър с един лист, дишах тежко, пъшках, разхождах се, оставете, че не ми дадоха да вляза по-бързо, ама не проявиха и малко състрадание да ме попитат добре ли съм 🤷🏻♀
Влизам след тоновете в градския - никои не стана да ми направи място. Аз мразя да седя обикновено, но сега сядам, за да не спре по-рязко автобуса и да се ударя или някои друг да не ме види и сръчка. Висях си права 7 спирки 😀
И една случка от миналия месец - 4 човека преди мен на пазара за плодове, взимам аз  само едни ягоди и си чакам спокойно реда, вадя си точно пари и си мълча, никои не ми е длъжен. Идва някакъв мъж и пита откъде е опашката и аз се обръщам и виждам след мен жена с количка и дете и после си тръгва жената пред мен и влизам аз. И на втората крачка(вече съм пред продавачката и й подавам парите за ягодите), този се обръща към мен и ми казва “Госпожо, редно е да пуснете жената с децата преди вас, тя е с предимство и носи само един лук” 😳. Направо полудях. Викам “господине, аз съм само с едни ягоди, давам точна сума пари, вече съм при жената и ако не виждате съм бременна, жената ще влезе след 10 секунди” и тоя такъв ме гледа тъпо и мълчи като *****. А аз съм бременна в 8 месец и видимо съм бременна, не дебела. Нито ми се извини, нито нищо, то понякога уж добро да направи, ама нещо не му се получи в тази ситуация 🤷🏻♀

Вече нищо не ме изненадва, но има ли табела, че деца и бременни са с предимство си минавам опред като пич и изобщо не ме вълнуват.

За крема за зърня, купих си Лансинох, защото е без отмиване, има и малка разфасовка и ми помогна с каката.

# 631
Честито Мамасита! Да ви бъде здрав! Мннноооогооо щастие и късмет да има детенце ❤️❤️❤️.

# 632
Честито Мамасита! Бъдете здрави и много щастливи с мъничкият принц! Blue Heart
Започваме бебевалежа малко по малкооооо!

Аз ползвам крема на Лансинох и съм доволна.

# 633
  • Варна
Момичета какво мога да взимам при запушен нос и хрема?

# 634
И аз се дразня на липсата на загриженост и човечност у хората, даже повече на жените, защото все пак част от тях знаят какво е. Най-абсурдното беше при предната ми бременност, чакам пред лабораторията, излиза лаборантката и ме пита - вие бременна ли сте? Аз леко се опулвам, защото много си личи 8-9месец, не съм дебела...влизам и тя - извинявайте, че така ви попитах, но за да влезете с предимство... wtf... другото ми любимо пак беше в лаборатория - опашка 40 човека, никой не ме пуска, най-накрая стигам до чакалнята, никой не отстъпва място за сядане, баща с 2 големи деца (8-10г.) си седят и си играят на телефоните, една жена с дете на 2год., гладно и жадно, заради изследванията решава да ми предложи да вляза преди нея, при което бащата вдига поглед и казва, че единственият вариант да ме пусне, ако тя си загуби реда и се нареди на моето място... Такава безочливост не бях срещала, на никой дори не му мина през ума да спори или да предупреди лаборантите и те да викнат бременни и жени с малки деца.

Безумията продължават и после с количката... Най-любезните правят място за да не ми пречат докато слизам или се качвам по стълбите в блока, вместо да попитат дали имам нужда от помощ, а един даже ме изчака да сляза един етаж по стълбите и ми задържа вратата, на което аз иронично благодарих, а той явно не схвана и отговори все едно е рицар, който ми е спасил честтта - о, моля ви, все пак сте с дете...?!?

Лансинох и аз ползвах за зърната.

# 635

На мен АГ-то ми предписа Коризалия за хрема и Олинт спрей 0.05% за деца за запушения нос. Определено ми помогнаха.

# 636
Мами, спряхте ли се категорично вече на име за вашите бебчета?
Ние вкъщи имаме сериозен казус, тъй като време не остана, а име нямаме. 😀

# 637
Аз ползвам капки за нос Синулан експрес форте - само билки има вътре. Доста лютят обаче ми помагат безотказно.

Ние имаме 2-3 варианта за име, като сме се разбрали като го видя за първи път и каквото ми изникне от тези имена, така да го кръстя. Таткото каза - ти си го носила 9 месеца, оставям на теб да решиш. Blush

# 638
Ние си имаме Име, още е от както ни казаха пола. И двамата искахме две имена, накрая избрахме трето, което е комбинация от двете и двамата сме щастливи от избора си и няма да бъде кръстена на никого! За мен беше важно името да значи нещо, което искам да придам на детето като качества - като например да е силна, бойна и упорита! Също така искахме да празнува на Голяма Богородица имен ден, за мен това е голям празник!

# 639
Ние имаме няколко имена, ма нищо не см е избрали, още категорично.
Аз днес бях на преглед. Момата е 2700, вече е доста ниско, аз си имам контракции. Надявам се да по седи още 10 дни.

# 640
И ние се спряхме на 2-3 имена,но нямаме окончателното решение. Все пак в началото всеки имаше любимо име,но взаимно не ги харесахме и отпаднаха Simple Smile Предполагам, че до раждането ще изберем. Честно казано в момента ми е по-притеснено как ще мине всичко и да сме добре с бебо, всичко останало ми е много на заден план. Днес купих козметиката - риванол,спирт,физ.разтвор,судокрем, лансинох. Взех малка разфасовка на мустела за коса и тяло,но май доста е ароматизирана,а аз не искам да мирише силно. Може би като я свърша ще сменя на нещо друго.

# 641
Ох, болната ми тема... Не мога да харесам и това е. Има хубави имена, но някак не мога да намеря точното. Neutral Face

# 642
И ние сме до никъде с името, аз съм дала предложение, което се "обмисля" от таткото вече трети месец, а същевременно той не дава негова алтернатива и сме малко в задънена улица.

Аз исках да питам дамите, които не са с първа бременност в каква поза трябва да спи мъничето в първите си дни живот? Майка ми държи на поза по гръб с главичка в страни, а свекървата настоява да е на едно рамо. Знам че въпросът ми изглежда леко глуповат, но просто си оформят бабина война, която много ме натоварва и обърква. Все си мислех че поне ще го дочакат преди да се хванат за косите 😃

# 643
Педиатри и ортопеди препоръчват бебето да спи по гръб в поза жабка. Спането подпряно настрани носи опасност от деформация на тазобедрените стави, тъй като памперса допълнително допринася за неестествена поза. Много родители подпират детето, за да не се задави ако повърне. Дори по гръб бебето истинктивно обръща глава настрани.
Моята дъщеря като беше бебе искаше спи само по гръб.
За бабите, моя съвет е, да покажете, че са добре дошли да му се радват, но решенията се взимат от родителите.

# 644
Ние си имаме име. Още в началото започнахме да го наричаме на майтап с едно име по избор на сина ми и вече толкова време се обръщам към него с това име, че определено ще остане то. Хем е свързано и с наш близък, който е монах в Рилския манастир и ми е давал много добри съвети 💙

Общи условия

Активация на акаунт