ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 44 645
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • България, Русе
Мамасита, честито момченце, са ви е живо и здраво и много да ви радва 🙂

# 616
Мамасита, честито бебче! Да расте здраво и пакостливо! 😍😍😍😍😍

# 617
Мама сита, честит да е Никола! Да расте жив, здрав и с много късмет!
На теб бързо възстановяване!

Зърната миналия път с Авент мазах, в началото няколко дни, този път си взех Лансинох, че имат малка тубичка. Авента почти цял си го изхвърлих, просто след 15-20 ден повече не се сетих да се мажа. Само в началото, докато ми беше "интересно" го ползвах.

# 618
Честито Мамасита, нека прекрасният Никола расте здрав и щастлив!

# 619
Мамасита, честит син, да е здрав, да расте силен, щастлив, обичан и добър.

Аз днес бях на консултация, вече съм към края на 34г. с, лекарката ми заяви изненадващо, че вече всяка седмица до раждането иска да ме вижда. Та, другия петък съм пак. Обясни ми че сърцебиенето ми се дължи на прекалено ниския хемоглобин, който трябва да вдигна. Не знам как ще стане обаче. Освен хапчетата почвам фрешове с цвекло и спанак.
Ходих до Хиполенд, има 25% на всичко. Купихме кошница за колата, взех си протектори за кърма за родилното и разтегаема кошара за къщата.
Предния път ползвах крема за зърна на Лансинох, сега искам същия.
Пробиотик няма давам, не мисля, че от кърмата има нещо по-добро или полезно. За мен тези пробиотици са търговия, приемам ако детето има проблем, примерно запек или нещо с корема. Споменавала съм и преди, дъщеря ми има алергия към пробиотици и като беше бебе на 40 дни, заради един пробиотик беше на инжекции против алергия, защото стана цялата на плюски. Затова на здраво дете лекарства не давам.
Лека петъчна вечер, пазете се и хубав уикенд 🌞

# 620
Честито щастие, Мамасита! Heart Eyes
Да е здрав, щастлив и късметлия! Бързо възстановяване! Balloon Balloon Balloon

# 621
  • варна
Честито бебчеееее ❤❤❤❤❤
Елфи, пулса ми е между 80-90 ! Незнам добре ли е ... При теб как е ?
Имам си вече дата за секцио , но ме съмнява да я дочакам 😜

# 622
Честито бебчеееее ❤❤❤❤❤

И моя горе долу до 100, днес беше 135по едно време ...

# 623
Честито бебчеееее ❤❤❤❤❤

И моя горе долу до 100, днес беше 135по едно време ...
Мен вече под 93 не ми пада дори докато спя. През деня в покой е 100, тръгна ли да се движа... Много ми е трудно вече, това съвсем ме изморява и натоварва. Ето и сега ми е зле, стоя на леглото, едвам дишам и е 100 😭

# 624
Добре че сте вие да се успокоявам - моя пулс също в покой е около 100, при движение вече отива 104,един път го измерих и 112. И кръвното ме притеснява - вече редовно е между 120 и 130 горна граница,долната е към 80 и нещо. Преди празниците пусках белтък в урината-беше чиста,нямам отоци. Тези дни пак ще пусна всичко изследвания.

# 625
Честито бебче, Mammasita, да ти 2 живо и здраво и много да те радва ❤💙❤ Бързо възстановяване и скоро да сте у дома!

# 626
И моето кръвно изведнъж в 30 седмица стана 120/80. Така е вече 4 седмици. Ходих отново на кардиолог, но докато е такова и кръвотокът към бебето е добър, не може да се взимат лекарства. Над 130/90, даже 140/90 било повод за притеснение. И на мен ми е притеснено и чувствам все едно чакам бомба със закъснител. Малко остана, ще се справим!
Моят пулс също в покой вече е между 90 и 100. Грухтя и охкам по цял ден.

Мамасита, честито бебенце и от мен! Бъдете много здрави!

# 627
Мамасита, честита радост, пожелавам ви здраве и сили и на двамата, и възможно най-скоро удома! ❤

Моят пулс варира от 72 до 95, като преди да забременея ми беше 65 и сега доста го усещам, но се успокоявам, че е нормално.
Повече ме притеснява кръвното, по принцип съм с по-ниско 110/70, но откакто съм бременна най-често е 130/70, според акушерката ми не е притеснително, но не знам..
Мисля, че при мен го има и фактора притеснение, защото всеки път преди преглед се притеснявам за това пусто кръвно.. не знам дали има и други като мен, които подсъзнателно могат да си повлияят на пулса и кръвното.. 😀

*Edit

Понеже сме на тема кръвно и пулс и забелязвам, че всички ни вълнува тези дни.. 😃
Четох, че сме в период на много силна магнитна буря, която влияе точно на това.

https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/idva-nay-silna … avim-460505.html#

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 20:03 от Stephanie.a

# 628
Някъде четох, че вече показателите на нормалното кръвно малко са се променили. Така че за нормално се смята до 130/80. Просто начина на живот на хората е по-динамичен и са възприело вместо 110/70, нормалното да е до 130/80. Иначе и моя пулс варира между 85-110. Като вече над 95 си усещам пулсиране и ми е некомфортно. Дано ако раждам нормално да не вдигна много тоя пулс, че не е ок. Не знам и аз как да го контролирам.
Иначе да, сега има магнитна буря и баба ми, която е с проблемно сърце и има пейсмейкър, днес каза, че се е чувствала буквално като парцал.

# 629
Мамасита, честит да ви е Никола! Да расте здрав, щастлив и палав! 💙💙💙

Моят пулс е нисък около 80, а кръвното много ниско 86/50. Но нямам проблем, не ми причернява, така че не се филмирам.
От няколко дни забелязвам, че краката ми отичат.
Днес бях във Фемина на последна фетална, бебка е добре, даже растяла едра, 2420 в 34 седмица и ми препоръчаха обременяване с глюкоза, при условие, че съм 57 -58 кг., качила съм 7.5 кг. И глюкозата ми е 4.45.
Просто абсурд, аз съм физиолог и категорично отказах, защото съм прекрасно наясно с темата гестационен диабет, но се замислих, как може да се шашне  една жена, ако я стресират така и да тръгне по изследвания и да се тревожи излишно....
Да ме беше питала, че мъжът ми е близо 190 и може би просто девойката си е висока,  но не... гестационен диабет...
Иначе каза, че матката ми е доста изтъняла на двата цикатрикса от предходните секцио, и че 37-ма седмица ми е макс, до която би издържала, та ще видим.
Има време.
Пожелавам на групичката ни само хубави новини, а на нас кураж, късмет и леко да ни е 💓💞💓

Общи условия

Активация на акаунт