Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

• 86 172
  • 828
  •   1
Отговори
# 750
Аз все се каня за кафе от пекарна.н И все купувам от магазини..

Може би това е разковничето Wink
И хубава машина е като необходимо условие, но не достатъчно.

Моя КРУПС ме радва вече няколко дена и смея да твърдя, че пия кафе по-добро от масовите заведения, нищо, че са с ултра скъпи професионални машини. Просто заради $$$ зареждат ширпотреба кафета и при липса на необходимото внимание и опит, пием с нищо не впечатляващи кафета...

Купих 200 грама италианско за 15 лева, чичко Гугъл ме насочи към сигурно най-добрата пекарна за кафета във Варна... явно има защо Simple Smile

# 751
Най-важно си остава кафето, прясно изпечено, смляно преди екстракцията. Ако това не е спазено все едно каква е кафемашината.

# 752
  • На изток от Ада
Аз съм доволна от машината. На 1г е почти.

# 753
Тук ще продължим обсъждането, на автоматичните кафемашини. Ако желаете да следите темата, но няма какво да кажете в момента - натиснете  . Не пълнете първите 10-13 стр. с мнения от сорта на "запис", "и аз цоп тук", "хоп", "троп" и подобни празни мнения.

Линкове към стари теми:
https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=1158556
https://www.bg-mamma.com/?topic=960705

# 754
Това защо го цитирахте без да пишете нищо?

# 755
Аз все се каня за кафе от пекарна.н И все купувам от магазини..

Може би това е разковничето Wink
И хубава машина е като необходимо условие, но не достатъчно.

Моя КРУПС ме радва вече няколко дена и смея да твърдя, че пия кафе по-добро от масовите заведения, нищо, че са с ултра скъпи професионални машини. Просто заради $$$ зареждат ширпотреба кафета и при липса на необходимото внимание и опит, пием с нищо не впечатляващи кафета...

Купих 200 грама италианско за 15 лева, чичко Гугъл ме насочи към сигурно най-добрата пекарна за кафета във Варна... явно има защо Simple Smile
Ако може, сподели тайната къде е тази пекарна. Ние преди няколко дни ходихме до пазара и от Бонго Лонго, понеже преди години съм работил с тях, взехме 200 гр. кафе за проба. Някакъв микс, насипен, предложен от тях за 22 лв. кг. Жена ми каза, че мирише на много препечено кафето. Мислех скоро да ида пак за друг вид да взема.
Но може да пробваме и друго място Simple Smile

# 756
# 757
За Варна пекарни за кафе са Jasmine  и Dio доколкото знам.

# 758
  • Бургас
Аз съм взимала от Жасмин, хубаво им е кафето.

# 759
Здравейте, купихме кафеавтомат Делонги магнифика ево, но нещо стои водняво кафето... Иначе на вкус е хубаво. Това е късото. Дългото е мнооого дълго и не е хубаво.
Преди бяхме със Саеко ръчна, но не ми се занимаваше вече. Кафето е лаваца арабика, черно.
Къде бъркам?

# 760
  • На изток от Ада
Със същия автомат от 800лв , че може и по-скъпи да има.
Бутнах температура на най -висока, мелачката на степен 1 и дължината различно.

# 761
  • Бургас
Аз съм със същия автомат Магнифика Ево.
1. Кафето. С магазинните арабики става така - воднисто. Пробвайте прясно изпечено кафе от пекарна или смес арабика и робуста.
2. Водата - мека или филтрирана
3. Температурата на кафето - да е най-високата
4. Мелачката - на възможно най-ниската степен, така че кафето да тече, но не и да капе
Трябва да пуснете няколко кафета на всяко местене на мелачката, дава резултата едва на третото.
С проба-грешка ще станат нещата.

# 762
  • На изток от Ада
Вода от кана Аквафор да.
Аз купувам кафе от супермаркет, тествам

# 763
Благодаря за съветите. За кафето като казвате арабика и робуста -пак ли имате в предвид от пекарна или може и пакетирано? По принцип избягваме робустата, защото ни е едно кисело и затова пием чиста арабика.
Аз съм със същия автомат Магнифика Ево.
1. Кафето. С магазинните арабики става така - воднисто. Пробвайте прясно изпечено кафе от пекарна или смес арабика и робуста.
2. Водата - мека или филтрирана
3. Температурата на кафето - да е най-високата
4. Мелачката - на възможно най-ниската степен, така че кафето да тече, но не и да капе
Трябва да пуснете няколко кафета на всяко местене на мелачката, дава резултата едва на третото.
С проба-грешка ще станат нещата.

# 764
  • Бургас
Аз също не харесвам робуста, но тя прави по-добър каймак, ако някой държи на това.
За да имат дълъг срок на годност, магазинните кафета се препичат и горчат. Дори и скъпите.
Прясно изпеченото кафе от пекарна има съвършено друг вкус.
Но не от тези магазини, които го продават насипно - нищо хубаво няма в него, а пекарните от типа на Дъбов.

Общи условия

Активация на акаунт