Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

• 86 290
  • 828
  •   2
Отговори
# 195
Здравейте може ли мнение за този кафеавтомат ? Дали си заслужава тази цена?

Споделих мнение преди малко. Не ми харесва .

# 196
  • в 1001-та нощ
Моя Филипс ще влиза в сервиза. Излезе символ за стартиране на цикъла за зареждане на хидравличната система. Стартирам го, изпълнява се, започва да прави кафе, но когато трябва да потече водата през кафето - не може. Няма налягане, вероятно.

Дано не е нещо сложно и да подлежи на ремонт. За 7 години - това е първи проблем.

# 197
  • Plovdiv, Bulgaria
Някаква идея защо Филипс когато започне да мели кафе, след 1-2 секунди спира и изписва "отделението за мляно кафе е запушено, избутайте с лъжица" Избутвам, видимо нищо не се вижда, блока го изплаквам и пак прави така. Първото кафе го пуска, на второто спира. С мляно кафе няма проблем, работи си.

# 198
И нашата De'Longhi ECAM35020B Dinamica заминава на сервиз (по-точно ще се връща). Купихме я предния май. Няма и година и сега уикенда светнаха три от иконките на дисплея. Не иска да помпи вода нещо. Моя мъж уж я прилъга и направихме кафе, но не е редно това. Хубава работа - за 1000$ машина и не трая и година. Вече с тази ни е 6 или 7 автоматична. Ще се вади старата с ръчката май. Писна ми. Иначе страхотна машина. Това ми е топ в класацията от всичко ползвано автоматично за домашна употреба до сега. А и много я обгрижвахме, но уви....

# 199
  • в 1001-та нощ
Аз чакам присъдата - ще я бъде ли или не. Т.е. може ли да се ремонтира или ще се взима нова. И съм раздвоена - дали пак автомат или обикновена с мелачка. Тайно се надявам да бъде ремонтирана, за да не влизам в тази дилема  Laughing

# 200
a.l.e.n.a , те така ги ремонтират, до следващия път. Явно това им е потенциала на тези машини. Една от предните ни ( Гаджия) мъжа ми подмени всички части с нови. Буквално по книжката поръча всичко което може да се поръча. Нищо пак. Ползвахме я известно време и пак отказа.  Та, не залагай големи надежди. А така ми харесва нашата в момента, но явно е въпрос на време да се разделим и с нея. Много ме е яд, но няма какво да се направи. По две кафета сутрин правим, и едно след обяд. Въобще функцията за капучино не ползваме и разните там други. Какво се претоварва толкова не знам. Мазно кафе не купуваме, чистим, дискелваме. Внимаваме много и я пазим. Но ден до пладне пак.

# 201
  • в 1001-та нощ
Настроила съм се за нова, именно защото тази вероятно вече е амортизирана, но да видим какво ще кажат от сервиза.

# 202
  • Plovdiv, Bulgaria
Имате ли представа колко може да струва нова мелачка на Philips Ep4321? След многократни почиствания и ръчкане, пак не тръгва. Искам да имам представа колко може да струва ремонта или да я продам на някой, който може да си я оправи и да си взема обикновена машина. Confused

# 203
  • Велики Преслав
Ако мотора не е изпушил и дисковете са здрави, може да се ремонтира

# 204
  • Plovdiv, Bulgaria
Тоест да я нося в сервиз и да ми кажат или как мога да разбера? Пускам, тръгва да мели и след 1 секунда спира, изписва грешка "отделението за мляно кафе е запушено" (но то не е) и така. Все едно има нещо задръстено в самата мелачка. Нямам представа.

# 205
  • Велики Преслав
Да, ако е нямало пушек (мотора да е изгорял) най-добре я дайте в сервиз. Разбира се, ако сте доволни от нея.

# 206
Тоест да я нося в сервиз и да ми кажат или как мога да разбера? Пускам, тръгва да мели и след 1 секунда спира, изписва грешка "отделението за мляно кафе е запушено" (но то не е) и така. Все едно има нещо задръстено в самата мелачка. Нямам представа.
Не е от мелачката, на изхода и има един пластмасов модул, който трябва да се почисти или смени, всичко е пластмасория общо взето и почва да се чупи с времето, но има лек и части, ако ви се занимава да я ремонтирате.

# 207
  • Велики Преслав
Ами аз лично, съм ремонтирвал машина със същите симтоми, проблема си беше заклинила мелачка.
 Най правилно е потребителката да се обърне към сервиз.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 17:31 от Васил Василев

# 208
ти и от мелачки ли разбираш много..

има само пластмасови детайли в автоматите, така дали е добре за теб?

# 209
  • в 1001-та нощ
Да дам обратна връзка за ремонта при мен. Оказа се запушено някакво маркуче. Човекът каза, че е втора такава идва с такъв проблем и вече няма резервни части за тях. Моята е купувана 2015г., а не беше нов модел тогава.

Препоръча периодично да пускам кафе през отделението за мляно кафе - без да има кафе, за да се прочиства. С изключение на това, каза, че е в отлично състояние.

Общи условия

Активация на акаунт