Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

• 86 253
  • 828
  •   3
Отговори
# 210

Препоръча периодично да пускам кафе през отделението за мляно кафе - без да има кафе, за да се прочиства. С изключение на това, каза, че е в отлично състояние.
Моята без кафе не тръгва...

# 211
  • в 1001-та нощ
На зърна да - не тръгва, понеже няма какво да смели, но за мляното няма проблеми.

# 212
На зърна да - не тръгва, понеже няма какво да смели, но за мляното няма проблеми.

Точно при мляното ако не сложа кафе пише : Add preground coffee
И не тръгва докато не сложа, моята е такава...

# 213
Някой използва ли автомат на Miele? Бихте ли споделили отзиви?

# 214
Преди два месеца си купихме автомат "Miele" - CM-5300. Кафето, което прави ни харесва, плътно е и с мек каймак. Това което на мен не ми допада е, че не е  достатъчно горещо ( при зададена максимално висока температура). Пием само еспресо, другите опции за приготвяне на различните видове напитки не ползваме. Това което ми прави впечатление, сравнявайки този автомат със стария ни "Saeco", е че прави по-чести промивки на системата и е по-шумен. Ако имате въпроси ще Ви отговоря с удоволствие.

# 215
Изчетох всичките страници до тук и тотално се обърках.Имаме делонги магнифика на 9 години.Работи ,обаче искам нова ,а тази мисля да я пенсионирам.Мислех пак на делонги да заложа.Колебая се между динамика и делонги интенза 23210 .Искам горещо кафе с добър каймак,да мога да регулирам дължината на кафето (сутрин пия двойно и дълго ,моя мъж късо) и да регулирам силата(аз го пия по слабо ,всички останали на макс Simple Smile .В съботен ден машината я правим луда ,все я въртим.Тези модели които умувам не мога да видя могат ли да се регулират ,ако някой има да сподели,моля!Или да ме насочите,събирам мнения.

# 216
Не знам защо искате да я пенсионирате, но не мисля, че ще намерите нещо по-добро.
Аз бих я ползвала докато откаже.

# 217
Трябва ми още една за горния етаж ,а там ще се ползва слабо от време на време ,но ще е удобно да има.За това мислех една нова при мен ,ще се ползва доста ,пък тази да я кача Simple Smile на горна инстанция .

# 218
Здравейте. Може ли някой да ми каже мнение за Saeco Incanto S-class?

# 219
Здравейте. Може ли някой да ми каже мнение за Saeco Incanto S-class?
Това не е ли много стара машина или бъркам? Ако е така, сигурно даже и след профилактика ще е амортизирана. Ножовете на мелачката сменени ли са?

# 220
Здравейте,
За първи път си взимаме кафеавтомат.
Спряхме се на този:
Кафеавтомат PHILIPS EP5447;
https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-PHILIPS-EP5447-90/p/823922
Ако някой го ползва, моля да каже кави настройки направи на машината за хубаво кафе с каймак.
На колко да се мели кафето и т.н.....
Благодаря.

# 221
Не очаквайте хубаво кафе с каймак от автомат. Колкото и да си играете с настройките. По принцип гледайте кафето да е качествено и да е ситно смляно.
Това, което искате, по_скоро, можете да постигнете с ръчна машинка.
Скрит текст:

За тези пари бих взела това или по-евтиния вариант +кафемелачка:
https://cafemag.bg/lelit/kafe-mashini/lelit-anita

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 12:09 от petiaivanov

# 222
  • Русе
Моят е от предходната серия. Пием млечни и не мога да кажа за еспресото, но в предната тема се коментираха настройките.

# 223
И какво се оказва, че кафевашина с цедка прави по хубаво кафе така ли?
Млечните напитки са много добре, но ни се пие и хубаво кафе. Това беше и причината да купим.кафеавтомат.
Ще разгледам и предната тема.
Благодаря.

# 224
Не, не се оказва това. Wink

Кафе с прекрасен вкус, плътност и каймак от много стар автомат (2016 г.)Филипс:

И само да кажа, че дори не пия ристрето и еспресо, а нещо средно между лунго и еспресо. Wink
Всеки сам да си прави изводите относно компетентност на изказвания и давани препоръки и съвети.

Съветвам ви да си поиграете с настройките за мелене, температура на водата и количество на кафето, докато намерите своята комбинация. Мисля, че у нас мелницата е на най-дребно и най-гореща вода, но не съм 100% сигурна. А сега нямам време да проверявам.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 17:01 от Fancy

Общи условия

Активация на акаунт