Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

• 86 359
  • 828
  •   1
Отговори
# 615
  • В небето
Скъпи дами, запазете добрия тон, ако обичате.
Кафе-автоматът е по-голяма "галимация", сравнено с ръчната кафемашина от гледна точка на почистване. Почистването на ваничката за вода и контейнера за отпадъчно кафе е ежедневно, но забравяте, че поне веднъж месечно автоматът изисква основно почистване - разглобяване, измиване на кафе-блока, почистване отвътре. Или чакате вътре да се натрупа беличко и червейчета?
После, не е вярно, че кафето 100% арабика не било силно и не правило каймак - настройте си правилно мелачката на автомата.
Не на последно място, лично за мене автоматът е удобство, тъй като пия по 6-7 кафета дневно. Смятам, че кафето става доста по-прилично от 90% от кафенетата в София, макар там да се използват професионални машини. Лошото кафе като краен продукт се дължи, по мое мнение, до голяма степен на суровината, която се използва - едно време Чибо Милано стайл имаше един шоколадов привкус, който от доста време липсва. Смесването на различни видове и сортове кафе е много важно, както и печенето на кафето - много трудно се постигат идентични резултати.

Поздрави.

# 616
  • München, Deutschland
Според мен пък е много по-малка галимация от ръчна машина, имала съм и двете. Нито ежемесечно почиствам блока, нито почиствам контейнера за вода ежедневно (сипвам директно вода от Бритата), нито ми се налага ежедневно да почиствам контейнера за кафе, защото вкъщи се пият макс 2 кафета на ден, ако изобщо. Контейнерът не се пълни от 2 кафета.

Иначе за всяко направено кафе имам миене на неща, които тук не се налага да мия толкова често.

# 617
Почисти го по основно, както е указано в упътването, за да видиш от какво пиеш кафе и ще почнеш да го почистваш по-често.

# 618
  • София
Здравейте, търся кафеавтомат, който да е с каничка за мляко и да има опция за направа само на топло мляко. Бюджетът ми е до около 1200лв. Моля, за помощ! Изчетох темите назад и се ориентирах около делонги, заради металната мелачка.

# 619
  • На изток от Ада
Само мляко мнз има ли, сигурно. Някой каза че излъгал автомата. Пуснал Лате , но с мляно ,а кафе не сложил. И направил шоколад на децата.

# 620
  • София
Само мляко мнз има ли, сигурно. Някой каза че излъгал автомата. Пуснал Лате , но с мляно ,а кафе не сложил. И направил шоколад на децата.
Ако става така е добре, но дали всички автомати могат да се излъжат? Надявах се тук да дадете съвет, защото сте по-запознати

# 621
  • На изток от Ада
Мога да пробвам. С Делонги ево сме

# 622
Аз от доста време ползвам ето такава , има си отделна функция да пуска само мляко

# 623
Ние сме с мелита и има функция за топло мляко, но е над бюджета

# 624
  • На изток от Ада
Ако става така е добре, но дали всички автомати могат да се излъжат? Надявах се тук да дадете съвет, защото сте по-запознати
стана . Пусна мляко и се обади,че няма кафе примигва за мляно кафе. Пуснах само кафе и си светна нормално.

# 625
  • София
стана . Пусна мляко и се обади,че няма кафе примигва за мляно кафе. Пуснах само кафе и си светна нормално.
Супер, благодаря много ❤️ А може ли мнение за този автомат? https://www.emag.bg/kafeavtomat-de-longhi-dinamica-ecam-350-50-b … tm_medium=android

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 16:09 от Д0Д0

# 626
  • München, Deutschland
Супер, благодаря много ❤️ А може ли мнение за този автомат? https://www.emag.bg/kafeavtomat-de-longhi-dinamica-ecam-350-50-b … tm_medium=android
Додо, писала съм 2-3 пъти за такъв или почти същия. Имам го веднъж аз, веднъж нашите, отделно и колеги ми го хвалят, които го имат. Стана си на години моят, а и този на нашите, да чукам на дърво, не мърда. За разлика от чисто нов Филипс, от който съм много недоволна.

Потърси мненията ми в тези теми (за кафеавтоматите) - имам и мнения с детайли за Делонгито, и доста снимки съм качвала. При Делонги разликите между отделните модели са в дизайна на дисплейчетата и копчетата, също и дали има да разпенва мляко или не. Цветовете, вкл. този на копчетата, също се сменя по някое време през годините. За всичко останало съм писала.

Делонги ръчка също имах... Не питаш за нея точно, но от нея хич не бях доволна, много хамалогия, не така приятен аромат на кафето като с автомата... Подарих я... И Филипсът мирише на същото странно нещо. Чисто нов е, ползван макс 20-30 пъти за 6-7 месеца, почистван няколко пъти в това време, единия път и в гаранционния сервиз...

# 627
chrissy, като чета сега това, което си написала, и като обобщя (доколккото мога) всичките препирни от типа "става-не става", които сме имали разните потребители и като добавя това, че и аз преди доста години дадох положителни отзиви за един автомат на Делонги, че прави доста прилично кафе, все си мисля, че по-старите автомати са били по-читави-с по-здрави части, с по-малко пластмаса или поне са влагали по-качествена.
От друга страна доста собствености на марки са сменени и не е много ясно по-евтините машини (не, че наистина са евтини) къде и как се правят, какво се влага в тях, а пък по-читавите са с такива цени все едно човек е тръгнал професионално оборудване да купува, едва ли не и в края на краищата той си изпразва джобовете и не знае на какво ще попадне.
Тези странни миризми сигурно са от някоя по-евтина пластмаса-просто не виждам от какво да са, ако предположим, че машината е чиста.

# 628
  • София

С този автомат сме от една година. Много сме доволни.

# 629
Моят кафеавтомат Saeco, италиански, на 22 години приключи окончателно май Sad Много съм тъжна! И като чета, не намирам отговор. Винаги съм си мислела, че ще си купя Jura. Но от тук разбрах, че веднъж годишно трябва да ходи на сервиз за почистване... ужас. Замислям се за капсули, и без друго само Еспресо пием или лунго. Sad

Общи условия

Активация на акаунт