Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

• 86 280
  • 828
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Моля да ми помогнете да си настроя Делонги магнифика С
На какво положение трябва да е мелничката и бутона за аромата.Днес за първи път я ползвах с кафе на зърна и  кафето стана негърска пот дори и каймака е много рехав и вкуса е бля бля бля. Имам я от месец до сега я ползвах с мляно кафе и пак не съм нещо много уау какво кафе .Старата ми с ръкохватката която е продукт на Делонги прави страхотно кафе дори и след 14 год.

Първо бих Ви препоръчала да прочетете упътването на машината-настройките зависят от пакета/марката кафе. Давам пример-Кафе от Лидл Арабика ,което за мен е слабо ( сила 5 от 5)  настройвам на макс сила ,кафе смес Арабика и Русиста  напр. Кимбо( силно 12 от 13 ) или кафява Лаваца ( 8 от 10)  силата е малко над средата, като кафемелачката не я пипам -тоест според силата и вида на кафето е настройка за силата на машината, ,а и естествено и вашия вкус-аз харесвам силно кафе.
Напишете какви са Ви настройките в момента-кафемелачка,бутон за сила и температура на водата и какво кафе ползвате,за да Ви дадем съвет.

# 676
  • Швейцария
И на мен аромата ми е на макс, а мелничката на най-ситното.

# 677
Да споделя, че купих втори Филипс, но в друга държава и 3 години след първия - хич не ми харесва кафето в сравнение със стария. А настройки дори не съм пипала на стария.
Мисля, че не уплътнява достатъчно кафето . Не става на “хапче”.ако има някой идея как да я пооправя
Имам PHILIPS 5400 EP5447/90 от два месеца и мелницата съм я сложила на на най-ситното:  кафето винаги е на хапче в контейнера. Засега съм предоволна, основно пия млечни напитки, но и еспресото ми харесва.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 12:41 от tuali

# 678
  • до най-прекрасния мъж
Качвам едно кафе, направено на програма Coffee, стандартни настройки от машината по отношение на дължина, 4 степен на смилане, средна степен на интензитет. Дойде ми воднисто, иначе има каймак, но е 180 мл и е твърде дълго. Ще му намаля количеството и ще видя как ще е.
На втората снимка е капучино, направено с късичко еспресо, отново заводски настройки за дължина и 100 мл домашно студено мляко, което си разпених с автомата. Не е особено красиво, защото нямам каничка, а го излях от друга чаша, но ще се поправя Simple Smile То стана доста добре, предвид, че не обичам сладки напитки и си го пих така.

Вчера пробвах програма Long, което се оказа всъщност, че е двойно кафе - мели го и го пуска на два пъти. Доста добре ме събуди. Стана вкусно и приятно, но аз пия по едно на ден и ми дойде множко.
Машината е DeLonghi Magnifica Start.

# 679
Хм, 180 милилитра е количество като за чай и се равнява на ШЕСТ нормални кафета еспресо. Нищо чудно, че е воднисто.

# 680
Ето как трябва да изглежда едно качествено еспресо.

Балончетата, които се виждат всъщност на другите снимки е пяна.

# 681
  • до най-прекрасния мъж
Ето как трябва да изглежда едно качествено еспресо.

Балончетата, които се виждат всъщност на другите снимки е пяна.
Не съм качила снимка на еспресо, а на кафе, с дължина 180 мл, което се вижда, че е в дълбока чаена чаша, тоест нормално е да има балончета. Автоматът ми е нов и го разучавам все още, не съм пипала нищо по настройките. Мисля, че би било полезно на някой да види как изглеждат кафе-напитки на различните програми, затова си позволих да кача снимки.
Ще направя и еспресо тези дни в мъничка чашка и ще покажа резултата.

# 682
  • Бургас
На моето Делонги с кафе на "Дъбов" при най-висока температура, вода от кана и настройка да мели на 2 и половина точно така си изглежда еспресото. Имам и същата чаша Simple Smile

# 683
  • до най-прекрасния мъж

Днес е в прозрачна чаша, която отново не е оптимална, но нямам друга малка в момента. Късичко кафе еспресо, около 40 мл според книжката, което после направих на капучино.

# 684
За автомат иглежда доста прилично.
После ще кача една снимка да видите вчера какво "чудо" ми поднесоха.
Това нещо, но да не обидя хората, пих:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 10:18 от petiaivanov

# 685
Пуснах едно  чисто еспресо на Филипс да видя как изглежда, че иначе пия почти само капучино и макиато.  Кафето е Bialetti classico. Скоро ще пробвам и с други...

# 686
# 687
Е това не е честно моето е негърска пот със същата
машина
каква е причината изброявам всички подробности
1 мелничка чертичка преди 1
2 работи на еко
водата е смесена чешмяна софийска (незнам дали е витошка или искърска ) и минерална от банята в центъра
3 не съм пипала настройките за дължина. Аз пия дълго кафе и го спирам преди да спре само тоест пия средно дълго .
Аромата е на 10:00 часа
4. Кафето е лаваца крема е густо
5. излиза кафе с много лош вкус доста натрапчив и горчив много слаб каймак който изчезва след няма и 5 мин
Къде бъркам. Машината е на 1 месец . До преди 3 дни я ползвах със смляно и си мислих че прави такова кафе защото е със смляно

# 688
Аз съм настроила аромата на Мax и мелничката почти до края за ситно смилане. В момента ползвам една Етиопия и мелничката е преместих на малко по едро смилане, защото на най-ситно не тръгва кафето
Пробвах така и тече много бавно и в върнах малко мелничката.

# 689
Не пия еспресо, обичам дълго кафето. Ние сме с Мелитта. Ето снимка на 80 мл кафе.

Общи условия

Активация на акаунт