Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

• 86 180
  • 828
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Благодаря ви за бързите отговори Simple Smile
В комплекта има само един маркуч за мляко.
Няма никакви препарати. Също в упътването пише и за някаква четка за почистване, която също я няма. Не съм сигурен какво точно би трябвало да има в комплект с машината.
Важно е да се грижим правилно за уреда. Със сигурност с ползването му ще свикнем и ще разучим нещата Simple Smile
А тия лакмуси за тестване на твърдостта на водата от къде ги вземате? И аз мислех да ползваме някаква трапезна вода, че във Варна водата си е твърда доста.

Четка трябва да има в комплекта, в едно малко найлоново пликче. Препаратите се купуват отделно.

Маркучът може да се потопи направо в кутията с мляко, но така се цапа и отвън и съответно трябва постоянно да се мие. Аз си купих контейнер за мляко Jura - съвместим е, може да се мие в съдомиялна и е два пъти по-евтин от този на Miele. Правя капучиното, изваждам маркуча от контейнера и го забучвам в дренажния отвор, за да може машината да си го измие, а контейнера с млякото го прибирам в хладилника до следващата напитка.

За лакмусите - не знам, не ми се е налагало да ползвам.

# 721
  • до най-прекрасния мъж
Лакмусът си дойде с машината. Тествах го с водата от Лидл, тази най-евтината, която е с надпис Вода. Реагира на много мека и си ползваме нея. Така или иначе я купуваме за детето. Казват, че пречистена от кана също става.

# 722
Здравейте.
Може ли един бърз въпрос. Между тези 3-те, кой вариант е по-добър според вас. Доколкото четох, много избират Делонги заради металната мелничка, но все пак 🤔
- De'Longhi Magnifica Evo
- DELONGHI MAGNIFICA S
- Philips EP2231/40

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 10:27 от Бояна Илиева

# 723
  • до най-прекрасния мъж
Кои точно модели на Делонги гледате? Имат с кана за мляко, респективно автоматично капучино и без, респективно капучино се прави с ръчно разпенване на млякото.
Аз също избирах между Филипс и Делонги. Като цяло мненията за Филипс не са толкова добри, колкото за Делонги. И мен ме спечели металната мелачка и по-лесното обслужване.

# 724
# 725
Няма никакви препарати. Също в упътването пише и за някаква четка за почистване, която също я няма. Не съм сигурен какво точно би трябвало да има в комплект с машината.
Важно е да се грижим правилно за уреда. Със сигурност с ползването му ще свикнем и ще разучим нещата Simple Smile
А тия лакмуси за тестване на твърдостта на водата от къде ги вземате? И аз мислех да ползваме някаква трапезна вода, че във Варна водата си е твърда доста.

Четка трябва да има в комплекта, в едно малко найлоново пликче. Препаратите се купуват отделно.

Маркучът може да се потопи направо в кутията с мляко, но така се цапа и отвън и съответно трябва постоянно да се мие. Аз си купих контейнер за мляко Jura - съвместим е, може да се мие в съдомиялна и е два пъти по-евтин от този на Miele. Правя капучиното, изваждам маркуча от контейнера и го забучвам в дренажния отвор, за да може машината да си го измие, а контейнера с млякото го прибирам в хладилника до следващата напитка.

Пак разгледах нещата. Ако четката е едно нещо, което прилича на интердентална четка за зъби - има го. Сложено е при маркуча за мляко. Но е толкова дребно, че снощи като погледнах плика не съм го видял Simple Smile

# 726
  • София
Скрит текст:

Пак разгледах нещата. Ако четката е едно нещо, което прилича на интердентална четка за зъби - има го. Сложено е при маркуча за мляко. Но е толкова дребно, че снощи като погледнах плика не съм го видял Simple Smile

Да, това е.

# 727
  • София
И двете са добри,лявата е по-нов модел и прави млечни напитки с кана,а дясната има приставка за капучино/за топлене на мляко,но трябва Вие да си го направите. Така,че изберете според напитките,който обичате да пиета. Аз съм с модела в дясно-много съм доволна.
P.S.-дясната е на по-добра цена в емаг-цвят черна.

# 728
  • до най-прекрасния мъж
Гледайте също и какви напитки правят машините. Аз съм с Магнифика Старт и се оказа, че има 5 модела с това име, които на пръв поглед се различават само по цвят, а на втори поглед са с различни напитки. Моята има Еспресо, Кафе, Дълго и Американско. Някои имат Doppio+, но нямат някоя от другите напитки. Ако не държите на автоматично приготвено капучино, може да видите моделът Ево без кана.
Като цяло от ревютата на Делонги разбрах, че напитките нямат голяма разлика между различните модели, вече си избирате визия и какви видове искате да има. Тоест, и двата модела ще Ви направят хубаво еспресо. Настройките и на двата са еднакви като възможности.

# 729
  • Beyond the stars

Поръчах първата - спрямо отзиви, размери и че все пак има опция за млечни.
В момента сме с полуавтомат с врътка и в интерес на истината не ползваме изобщо опцията тя да ни прави капучиното, просто си сипваме допълнително млякото. Но пък и двамата пием кафе с мляко, та искам да си има все пак опция за автоматична млечна напитка.
Ще видим как ще е.

# 730
Здравейте, може ли мнение за тези два автомата?

# 731
  • София
У дома от година сме с Делонги. В офиса имаме Филипс, моя приятелка - също. Еми не ми харесва кафето от Филипса и това си е. Сравнение с това, което излиза от моето Делонги, от Филипса тече чиста вода.
Така че аз не бих заложила на тази марка за автомат.

# 732
Днес запуснах новия автомат - Krups.
Стандартните промивки и настройки, намерих един пакет старо кафе на зърна във вакуум, сигурно на година някъде, но миришеше добре.

Направих си първото кафе на тази машина. Определено ми хареса...
Хубава плътност и устойчив каймак. Krups Espresseria EA810570.
Взех я от Ардес, че имах бая точки насъбрани, за 450 лева.

Доволен съм. Ще споделя след време по трайни впечатления, ако все пак някой се интересува от тази марка... като гледам в тоя форум е спомената 3-4 пъти само Simple Smile

# 733
Аз пък поръчах от Емаг Делонгито, за тези пари си е сделка. На няколко места видях, че модела се произвежда в Италия, ще я видим тази като дойде.

# 734
Днес запуснах новия автомат - Krups.
Стандартните промивки и настройки,
Как се прави първата стандартна промивка? И ние утре сигурно ще правим опити с нашия автомат. Не е Крупс ама предполагам са стандартни нещата.

Общи условия

Активация на акаунт