Отговори
# 480
И аз бих искала да си имам ехограф вкъщи 😄 От началото на бременността до сега отивах всяка седмица, за да видим как напредва, понеже нали съм с един мисед, но другата седмица няма да ходя и директно на 15ти за БХС и ФМ се разбрахме с док, а след това предполагам веднъж на месец. Не знам как ще издържа цял месец. 😄 Всичко да е наред пък, останалото майната му.

# 481
  • Пловдив
Момичета, да ви питам эа контракциите. Не мога да определя точно дали е това при мен. Как се усещат? Понякога имам една боцкаща болка в матката, точно си го представям все едно нещо малко ме рита от вътре (энам, че не усещам бебето още, но така бих описала болката). Понякога е няколко секунди, чера беше към 2 минути. Това контракции ли са и как лекарят би видял дали са? В края на 14 г.с. съм. Другата седмица съм на преглед, но ми е интересно при вас как е.

Эа прегледите-тук в Германия са един път месечно, към третия триместър един път на 2 седмици.

По-скоро ми звучи като нормалните неразположения при нарастване на матката. При мен на моменти усещам стягане в целия корем, единия път беше даже доста силно и много се стреснах и от време на време болки в кръста, доста осезаеми на моменти (след вършене примерно на някаква домакинска работа). Доктора каза,че имало лека деформация на плодното сакче от контракциите. Надявам се при следващия преглед всичко да е наред и да няма проблеми,че ми е леко притеснено. Но ако са контракции според мен ще ги разбереш.

# 482
При мен за сега прегледите са на три седмици и ми е достатъчно 🤗 чужди се дали да не си взема доплер, че и баткото ще се радва да чува сърцето ама още не съм решила 😁

# 483
Ооо, дуфастона е голяма гад. Аз го пих в един цикъл само преди време, лелеее, такова подуване и задържане на вода, че чак като седях ме болеше дупето от натиска и разпъването на кожата. И сега като искат да ми дават дуфастон се моля да го сменят с нещо друго, не го издържах.

Редактирам се, че забравих за какво влязох Simple Smile момичета, ползвате ли някакви фъскала против комари? Не издържам, мен ме ядат яко и не знам дали да се фъсна с нещо по ръцете и краката.

# 484
  • София

Редактирам се, че забравих за какво влязох Simple Smile момичета, ползвате ли някакви фъскала против комари? Не издържам, мен ме ядат яко и не знам дали да се фъсна с нещо по ръцете и краката.

И мен страшно много ме ядат комарите. Ползвам това, с което пръскам и детето - Бочко против комари, мисля че щом става за новородени, значи може и бременни да го използват.

# 485
Ползвам Аутан. Не съм се замисляла дали е вреден.

# 486
Эа Аутан энам, че е ок эа бременни.

# 487
Супер, ще бягам значи и аз до аптеката за някое фъскало. Като се замисля, че тепърва се почва, ми прилошава.

Как сте с хапването, поолекнаха ли малко стомашните неразположения?

Аз ходя на преглед през 2 седмици. Ще ходя сега в петък, но трябва да се обадя да се разберем за организация на пренатеста. Не знам на място ли идват, аз ли трябва да ходя някъде... Тогава ще бъда 11с + 2 вероятно. Има ли някаква предварителна подготовка, или няма изисквания, глад, жажда?

# 488
Супер, ще бягам значи и аз до аптеката за някое фъскало. Като се замисля, че тепърва се почва, ми прилошава.

Как сте с хапването, поолекнаха ли малко стомашните неразположения?

Аз ходя на преглед през 2 седмици. Ще ходя сега в петък, но трябва да се обадя да се разберем за организация на пренатеста. Не знам на място ли идват, аз ли трябва да ходя някъде... Тогава ще бъда 11с + 2 вероятно. Има ли някаква предварителна подготовка, или няма изисквания, глад, жажда?

Включвам се само за да кажа за пренаталния тест ...не знам към коя фирма си се насочила,но т.к. аз го правих в понеделник ше ти кажа какво ми казаха на мен...Да съм хапнала,носих си водичка,бях се разбрала за 10 часа и момичето ме посрещна долу на входа.Качихме се горе,попълнихме документите и ми взеха кръв.Общо взето това е...Превердох сумата след това и на другуя ден ми се обади да потвърди,че са ги получили.Сега чакам резултати...Аз правих към cells4good - базов пакет 😊😊😊

# 489
Благодаря за безценна та информация. И ние си избрахме същия пакет, но не знам дали ще дойдат в клиниката (док ми го препоръчва и предполагам работят заедно) или аз трябва да ходя някъде. Но това ще се разбере в понеделник Simple Smile

Успех, дано резултатите са чудесни Simple Smile

# 490
Благодаря за безценна та информация. И ние си избрахме същия пакет, но не знам дали ще дойдат в клиниката (док ми го препоръчва и предполагам работят заедно) или аз трябва да ходя някъде. Но това ще се разбере в понеделник Simple Smile

Успех, дано резултатите са чудесни Simple Smile

Няма защо! Звънкаш на номера от визитката и се уговаряш с момичето.Тя е много любезна и обяснява всичко.Идва на място в центъра,за да ти вземе кръв някоя от акушерките.И вече всичко ще ти дообясни.Аз се разбрах така с нея хем да съм на преглед-хем да съчетая с вземането на кръв 😊

Късмет и дано всичко е наред с бебчето Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 19:09 от katencetyy7

# 491
  • Варна
Здравейте,
по-добре съм, хремата която ме тръшна отминава. Купих си биозин мама и със сигурност ще живна.
Тест няма да правя, ще се запиша на женска консултация на 8.07.21 ако всичко върви по план и той ще ми направи фетална морфология и другите изследвания, бхс сигурно-досега не съм го правила и някои казват, че няма много смисъл че даннните са относителни. Тези пренатални тестове явно са много популярни, но аз няма как да отделя толкова много пари, то ще се види ако има аномалии на феталната. За няколко болести и пола 1200 лева ми е непосилна сума. Не съм ходила на гинеколог от месец и на мен доста ми се струва като време, не знам какво се случва вътре, ама изглеждам  вече бременна и постоянно подута. Нямам търпение да отида, гаденето взе да отминава и болките в корема, както и първоначалния шок, че трябва да нося и родя близнаци и искам да ги родя нормално, към това ще се стремя.
За комари ползвам и аз на детето бочкото. Simple Smile

# 492
Здравейте, на мен док ми беше казал преглед през 15-20 дни в началото, ама аз заради кървене ходих през 10. Сега за първи път бях след 20 дни, след 14 ми е бхс + фетална. Надявам се тази нухална гънка да се е смалила, че живея в стрес вече 4ти ден, че била на границата.
Успокоява ме приятелка, че много зависи как е застанало бебето и т.н.
Аз имам въпрос за жеската консултация.
По какво се различава от прегледа?
При същия лекар ли се прави или друг?
Извинявам се за сигурно тъпия въпрос

# 493
Здравейте момичета!

Аз до сега само четях и не смеех да пиша, защото съм с два мисед аборта от миналата година. Утре живот и здраве влизам в 10 г.с.
Относно прегледите аз до сега ходех всяка седмица, защото имах и проблем с маточните артерии. Вече нещата влизат в норми и се опитвам да се отпусна и зарадвам на идеятя, че съм бременна.

Лека и успешна бременност на всички! Heart

# 494
Момичета,здравейте 😍 Имам един малко глупавичък въпрос,ама малко се оплетох...вие как броите гестационните седмиците...в смисъл например 10+7 дни се води все оше 10 или го броя вече за 11 много се обърках как да смятам...10+7 дни вече е 11 или на следващия ден е 11 .. извинявайте за объркания въпрос,но съвсвм се опетлах 😆😁

Общи условия

Активация на акаунт